Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Equnews.be

Steun samen met Equnews de familie De Rijcke: "De brand heeft ons levenswerk verwoest, maar we geven niet op!"

13 Jul 2024

Eerder deze week werd bekend dat 3 paarden het leven lieten na een verwoestende brand bij Stal De Rijcke. De stal ging in de vlammen op en enkele paarden overleefden het niet. "Het was pijnlijk om te zien hoe de stal opeens veranderde in een hoop schroot." vertelt Dyllan De Rijcke. Terwijl vrienden zelf een steunactie opgestart zijn, willen we bij Equnews ook ons steentje bijdragen. Daarom roepen we op: Iedereen die zich hier abonneert, zullen we het volledig bedrag donneren aan de steunactie ...

Equnews.be
Radio2 VRT

Na 6 weken speuren vindt Joycka uit Beveren haar gestolen brommer terug: "Hij rijdt nu 120 in plaats van 45 km/u"

12 Jul 2024

Eind mei werd de bromfiets van Joycka (18) na amper één testrit gestolen in de Gaverlandwijk in Beveren. Na zes weken intens speurwerk kon ze haar bromfiets zelf terugvinden. "Het onderzoek ging me niet snel genoeg, dus ben ik maar zelf geïnfiltreerd in het bendewereldje." De brommer werd gestolen om ermee te racen. "Hij rijdt nu 110 in plaats van 45 kilometer per uur. Het zal me 700 euro kosten om terug legaal de weg op te kunnen."

Radio2 VRT
t Groentje-Wijks Nieuws.nl

Bastian en Hannah uit Houten hebben twee kinderen met de ziekte van Duchenne en zijn dankbaar voor hun netwerk

12 Jul 2024

Hannah en Bastian Kardol hebben twee zoontjes, Manuel van vier en Olivier van anderhalf. In februari kregen ze te horen dat beide jongens de ziekte van Duchenne hebben, met veel verdriet tot gevolg. Met behulp van hun netwerk zijn Bastian en Hannah daaruit gekropen en proberen ze te genieten van de tijd die ze samen met hun zoons hebben.

t Groentje-Wijks Nieuws.nl
Tubantia

Kantine Tennisclub Rijssen in as gelegd, dit is de oorzaak

11 Jul 2024

Het houten clubgebouw van de Tennisclub Rijssen (TCR) is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig afgebrand als gevolg van een blikseminslag. Dat blijkt uit forensisch onderzoek van de brandweer Twente.

Tubantia
De Showbizz-Site

Steunactie: Radio-presentatrice al 14 jaar door verzekering in de steek gelaten

11 Jul 2024

Eindelijk heeft iemand een inzamelactie voor Els De Craecker opgestart. Els De Craecker, een fantastische presentatrice die we al op Nostalgie, Radio 2 en Joe hoorden, heeft al 14 jaar geen dak boven het hoofd. Haar huis werd vernield toen er op de grond naast haar woning een put gegraven werd om de fundamenten voor een groot appartement te bouwen. Els haar huis werd meteen onbewoonbaar verklaard, de verzekering zou het regelen. Na de zomer is het 14 jaar geleden en al die tijd kreeg Els niets. Ze leeft al jaren in een camper, betaalt elke maand netjes haar lening af voor een huis dat al lang geen huis meer is.

De Showbizz-Site
Focus WTV

Brand: hulp­ac­tie voor jong gezin levert al bij­na 15.000 euro op

10 Jul 2024

Het gezin is tijdelijk dakloos, na een brand afgelopen maandag. De hele zolderverdieping is vernield. Het huis is onbewoonbaar verklaard. De getroffen bewoners verblijven intussen bij familie en zijn op zoek naar een huurhuis. Het is een vriendin die de online-steunactie opstartte. Ook als de 15.000 euro bereikt is, loopt de actie door. 

Focus WTV
Het Laatste Nieuws

Steunactie voor gezin van Nathan en Hanne is groot succes: “Ze staan altijd klaar om anderen te helpen, nu kunnen wij op onze beurt eens iets voor hen doen”

10 Jul 2024

De kaap van 15.000 euro is gerond. Twee dagen nadat een gezin met drie kleine kinderen uit Kortrijk getroffen werd door een zware brand, tonen al ruim 350 mensen via een steunactie hun goed hart. “Hartverwarmend”, vindt initiatiefneemster Jentien (32). “Hanne en Nathan verdienen dit, misschien wel meer dan wie ook.”

Het Laatste Nieuws
RTV Oost

Grote brand legt gebouw van tennisvereniging in Rijssen in de as

10 Jul 2024

Bij Tennisclub Rijssen heeft gisteravond laat een grote brand gewoed. Het houten pand van de club is daarbij volledig uitgebrand. Even na twee uur vannacht was de brand onder controle. Het is niet bekend of het noodweer van gisteravond boven Overijssel te maken heeft met de brand.

RTV Oost
Hart van Rijssen - Holten

Grote brand verwoest clubgebouw tennisclub

10 Jul 2024

RIJSSEN - Van het clubgebouw van tennisclub Rijssen aan De Voorzet is niet veel meer over. Dinsdagavond ging het ineens faliekant mis. In een mum van tijd stond het houten gebouw in de hens. “Rond tien uur ‘s avonds zijn ze naar huis gegaan”, weet de buurman. Wat er daarna gebeurde, is nog onduidelijk. Was het kortsluiting, is het aangestoken, blikseminslag? Het blijft gissen. “Ik dacht op een moment: regent het nu zo hard?’, geeft de buurman aan. Hij ging kijken en zag het clubgebouw volledig in de brand staan. Dat was ‘s avonds rond kwart voor twaalf. “Ik heb gelijk de kinderen uit bed gehaald.”

Hart van Rijssen - Holten
Algemeen Dagblad

Van het clubgebouw van TC Rijssen is niks meer over, maar het huis van de buren twee meter verderop staat nog overeind

10 Jul 2024

De geur van verbrand hout ruik je al als je de straat inrijdt. Een grote brand verwoestte het clubgebouw van de Tennisclub Rijssen. De schade is enorm. De vraag die in Rijssen blijft hangen: Hoe kon dit gebeuren? „Daar komen we waarschijnlijk nooit achter.”

Algemeen Dagblad
Telegraaf

Grote brand verwoest tennisclub in Twentse Rijssen

10 Jul 2024

RIJSSEN - Dinsdagavond laat is er brand uitgebroken bij een tennisvereniging aan De Voorzet in het Twentse Rijssen. Het houten pand van de club is daarbij volgens de brandweer volledig uitgebrand. Even na 02.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag was de brand onder controle.

Telegraaf
Hart van Nederland

Gebouw bij tennisclub Rijssen gaat in vlammen op

10 Jul 2024

Tennisclub Rijssen is dinsdagavond getroffen door een zware uitslaande brand. Het vuur sloeg rap om zich heen en dreigde zich naar naastgelegen woningen te verspreiden. De brandweer kwam met veel man én een drone uitgerukt.

Hart van Nederland
Nieuwsblad

“Dit was ons levenswerk”: stal gaat in vlammen op na blikseminslag, drie paarden gestorven

10 Jul 2024

De brand zindert nog fel na bij het gezin De Rijcke. Het was ook niet zomaar een oude schuur die in vlammen opging. “Die paardenstal was ons ...

Nieuwsblad
Nieuwsblad

Hulpactie voor dakloos gezin na dakbrand loopt als een trein: “Al meer dan 10.000 euro ingezameld”

9 Jul 2024

De steunactie voor het jonge gezin dat dakloos werd na woningbrand in Kortrijk, leverde al 10.000 euro op,

Nieuwsblad
Kantine11

Wist je dat…?

9 Jul 2024

… KSK Vlaamse Ardennen alles in het werk stelt om via juridische weg in eerste provinciale te blijven. Voorzitter Ysebaert zette nu ook een steunactie op poten om de advocaatkosten te financieren. Hij hoopt 10.000 euro bij elkaar te krijgen door donaties.

Kantine11
Nieuwsblad

KSK Vlaamse Ardennen start steunactie om advocaatkosten mee te financieren

9 Jul 2024

KSK Vlaamse Ardennen leeft in onzekerheid. Een buiteling naar tweede provinciale wil de ploeg van voorzitter Luc Ysebaert aanvechten via juridische weg en dat kost geld. “Advocaten kosten geld en dus zijn we nu een steunactie opgestart om 10.000 euro te verzamelen. De eerste individuele donaties, goed voor 448 euro, zijn al binnen, maar er is meer nodig. Volgende week volgt de uitspraak van het BAS en daar rekenen we erop dat het gezond verstand eindelijk eens zegeviert. Wij mogen niet het slachtoffer worden van het wanbeheer bij Eendracht Aalst”, zegt Ysebaert. (fdg)

Nieuwsblad
Gazet van Antwerpen

Woning compleet vernield door zware brand, bewoners kunnen nipt ontsnappen: “Gelukkig is mijn vader op de deur gaan bonken”

8 Jul 2024

Mariekerke - Een zware, uitslaande brand heeft zondagnacht een woning in een steegje in de Jan Hammeneckerstraat in Mariekerke (Bornem) compleet vernield. De twee bewoners werden gewekt door een buurman toen die op de deur begon te bonken. Zo konden ze net op tijd naar buiten lopen.

Gazet van Antwerpen
Het Laatste Nieuws

Bewoners kunnen dankzij snelle optreden van buren ontsnappen aan felle woningbrand in Bornem: “Ze lagen nog vast te slapen”

8 Jul 2024

In de Jan Van Hammeneckerstraat in Mariekerke (Bornem) heeft in de nacht van zondag op maandag een zware brand gewoed. De woning liep aanzienlijke schade op. Gewonden vielen er, dankzij alerte buren, gelukkig niet. De oorzaak van de brand, wordt nog verder onderzocht.

Het Laatste Nieuws
RTV België

Woning in de as gelegd na uitslaande brand in Mariekerke: bewoners blijven ongedeerd

8 Jul 2024

Aan de Jan Ammeneckerstraat in Mariekerke is een woning rond 3 uur vannacht volledig uitgebrand. Het waren de buren die de brand opmerkten. De bewoners van het getroffen huis, een echtpaar en hun 4 honden, konden zich op tijd in veiligheid brengen.

RTV België
Het Laatste Nieuws

Gezin met 3 kleine kinderen dakloos na brand in rijwoning in Kortrijk: “Isolatiepanelen in het dak bemoeilijken de bluswerken”

8 Jul 2024

Langs de Pater Davidstraat in Kortrijk is maandagmorgen brand uitgebroken op de tweede verdieping van een rijwoning in renovatie. De vijf bewoners, onder wie drie kleine kinderen bleven ongedeerd. Een uitgeputte brandweervrouw werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Het Laatste Nieuws