Waterloop 2024

Waterloop 2024
Rotary Leerdam

Kinderen van 7 basisscholen uit Asperen, Heukelum, Leerbroek en Leerdam zamelen geld in voor waterfilters in Ethiopië.

 

Waterloop 2024.

Op het platteland van Ethiopië is er nog steeds een groot tekort aan schoon drinkwater waardoor veel gezondheidsproblemen ontstaan, vooral bij jonge kinderen.

Voor het 10e jaar wordt er door schoolkinderen van veel basis scholen uit Leerbroek, Leerdam, Kedichem, Asperen, Heukelum en Herwijnen, in samenwerking met de Rotaryclub Leerdam, actie gevoerd voor waterfilters voor Ethiopië, waarbij zij worden gesponsord om 6 kilometer te lopen met een rugzak met 6 liter water. 

Met de opbrengsten worden, samen met de Rotaryclub Addis Ababa Entoto in Ethiopië, waterfilters gekocht die via het ziekenhuis in Butajira in Ethiopië onder de bevolking op het platte land worden verdeeld.

Dit jaar, op de actiedag van 17 april, lopen ongeveer 250 kinderen van 7 basisscholen een afstand van 6 km met 6 liter water in hun rugzakjes.

Voorafgaand aan deze actie zoeken al deze kinderen sponsors die hen willen aanmoedigen en die geld willen doneren dit mooie project. 

Meer informatie over het project vind je door hier te klikken.

Steun onze kinderen die deze actie voeren voor de kinderen in Ethiopië die het zo hard nodig hebben. Als Rotary Leerdam zorgen wij ervoor dat 100% van uw donaties aan dit goede doel wordt besteed.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/03/2024 gestart
1486x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Actie georganiseerd door:

Rotary Leerdam

Rotary Leerdam

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/03/2024 gestart
1486x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Hulp
Misbruik melden