Veiligheid & Betrouwbaarheid

De veiligheid en betrouwbaarheid van het platform en de betalingen staan bij Steunactie voorop.

 

SSL: De veiligheid van het Steunactie platform is gewaarborgd door het zogenaamde SSL-certificaat. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internetbrowser. Met SSL worden vertrouwelijke gegevens versleuteld verzonden, zodat ze niet onderschept kunnen worden. Een website is door SSL beveiligd als er een klein slotje voor de URL in de adresbalk staat.

 

PSD2: De veiligheid van de donaties is gewaarborgd doordat wij samenwerken met Mollie, één van de bekendste payment serviceproviders (PSP) van Europa en PayPal. Zowel Mollie alsook PayPal bezitten een PSD2 vergunning. PSD2 is een afkorting voor de Engelse term Payment Services Directives 2 en is een Europese richtlijn die zorgt voor de regulering van betaaldiensten in de Europese Unie. Meer informatie over PSD2

De veiligheid van de uitbetalingen zijn gewaarborgd doordat wij samenwerken met Payaut, die de uitbetalingen verzorgt. Payaut bezit eveneens een PSD2 vergunning. 

 

Derdengelden rekening: De donaties en uitbetalingen lopen via de derdengelden rekeningen van de pay-in en pay-out betaaldienstverleners waar wij mee samenwerken (Mollie, PayPal en Payaut). Donaties en uitbetalingen zijn hierdoor strikt gescheiden van Sponsor Europe (eigenaar van het platform). Ook in het onwaarschijnlijk geval van een faillissement van Sponsor Europe zijn je donaties en de uitbetalingen altijd veilig gewaarborgd. 

 

KYC-verificatie: KYC staat voor Know Your Customer oftwel ‘ken je klant’. Wij zijn verplicht volgens de geldende regelgeving onze klanten te identificeren en te verifiëren zodat er geen misbruik gemaakt kan worden van het platform.

 

SCA: Strong Customer Authentication (SCA) staat voor sterke klantauthenticatie en is een vereiste van de herziene EU-richtlijn (PSD2) over de veiligheid van betaaldiensten. Hiermee worden extra beveiligingslagen toegevoegd aan elektronische betalingen. (zoals een wachtwoord of PIN). Alle aangeboden betaalmethoden voldoen aan de richtlijnen van SCA.

 

3DS: 3D Secure (3DS) is een protocol dat extra beveiliging toevoegt aan online credit- en debetcard-betalingen. Het zorgt ervoor dat aan de autorisatie van een financiële transactie met een creditcard een vorm van online identificatie wordt toegevoegd. Alleen creditcard donaties die zijn beveiligd met 3DS worden op het platform geaccepteerd.

 

2FA - Tweefactorauthenticatie: Met tweestapsverificatie, ook wel tweefactorauthenticatie (2FA) genoemd, kun je extra beveiliging toevoegen aan je account. 2FA is een extra beveiligingslaag die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat alleen geverifieerde gebruikers toegang krijgen tot jouw onlineaccount. Wij raden het instellen van 2FA ten sterkste aan.

 

Controle op misbruik: Steunactie staat alleen legitieme acties toe op het platform. Acties, waarvan vermoed wordt dat deze niet legitiem zijn en/of verkeerde intenties hebben worden onderzocht en verwijderd. Naast dat wij hier zelf op toezien, kan iedere bezoeker misbruik melden. Zo kan de ‘crowd’ ook een oogje in het zeil houden. Alle acties moeten ook voldoen aan de gedragsrichtlijnen zoals gesteld in onze algemene voorwaarden.