Veiligheid & Betrouwbaarheid

De veiligheid en betrouwbaarheid van het platform en de betalingen staan bij Steunactie voorop.

 

SSL: De veiligheid van het Steunactie platform is gewaarborgd door het zogenaamde SSL certificaat. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser. Met SSL worden vertrouwelijke gegevens versleuteld verzonden, zodat ze niet onderschept kunnen worden. Een website is door SSL beveiligd als er een klein slotje voor de URL in de adresbalk staat.

PSD2: De veiligheid van de betalingen is gewaarborgd doordat wij samenwerken met Mollie, één van de bekendste payment service providers (PSP) van Europa. Mollie bezit een PSD2 vergunning afgegeven door De Nederlandse Bank. PSD2 is een afkorting voor de Engelse term Payment Services Directives 2. Bovendien voldoen alle betaalmethode aan de richtlijnen van SCA. Meer informatie over PSD2.

Betrouwbaarheid: Steunactie staat alleen legitieme acties toe op het platform. Acties, waarvan vermoed wordt dat deze niet legitiem zijn en/of verkeerde intenties hebben worden onderzocht en verwijderd. Naast dat wij hier zelf op toezien, kan iedere bezoeker misbruik melden. Zo kan de ‘crowd’ ook een oogje in het zeil houden. Alle acties moeten tevens voldoen aan de gedragsrichtlijnen zoals gesteld in onze algemene voorwaarden.