Tarieven

Een actie opzetten en starten op Steunactie is gratis. Start nu een Steunactie zonder enig risico!

Tarieven

Steunactie is een van de meest voordelige crowdfunding & donatie platformen van Nederland en België. Het opzetten en starten van een actie is geheel gratis. Kosten worden alleen ingehouden indien er wordt gedoneerd. Dus no cure no pay. Wij vragen geen extra bijdrage of fooi aan donateurs en wij betalen elke week uit.

Vergelijk onze tarieven

Voorbeeld donatie: 30 euro

PlatformPlatformkostenTransactiekosten
Steunactie6%€ 0,60
Getfunded7%€ 1,15
Doneerveilig7,26%€ 0,96
Doneeractie7,26%€ 1,03
Whydonate15% "fooi" *1,9% + € 0,25
Gofundme15% "fooi" *2,9% + € 0,25
Geef15% "fooi" **variabel

Tarieven gepubliceerd op websites April 2024.
Alle tarieven INCLUSIEF BTW. Let op: veel platformen vermelden hun tarieven exclusief BTW.
Tarieven gebaseerd op donaties met iDEAL of Bancontact.
* Standaard ingestelde fooi.
** Voorbeeld donatie €25: standaard fooi 15% = €3,75. Bij keuze voor geen fooi betaal je 6,04% commissie.

Vergelijking met andere platformen: meer info

Platformkosten

Steunactie rekent een vergoeding van 6% inclusief 21% BTW (5% exclusief BTW) over het gedoneerd bedrag. Minimum donatie bedraagt €5,-.

Transactiekosten

De vaste transactiekosten zijn €0,60 inclusief BTW (€0,50 exclusief BTW) per donatie. Dit bedrag dekt de kosten van het ontvangen en verwerken, beheren en uitbetalen van de donaties.

Sommige betaalmethoden vragen extra variabele transactiekosten. Veruit de meest gebruikte betaalmethoden zijn iDEAL (Nederland) of Bancontact (België). Hier volgt een overzicht van de betaalmethoden en de kosten (incl. BTW):

Om donaties te ontvangen werken wij samen met Mollie, één van de grootste en veiligste betaaldiensten van Europa. Betalingen lopen via het Mollie account van Steunactie.

Bankrekening toevoegen & uitbetaling

Je voegt je bankrekening (particulier of zakelijk) toe vanuit de Bankrekeningen tab in je dashboard en koppelt deze aan je actie(s).

Donateurs betalen veilig via Mollie. Alle donaties - onder aftrek van de platform- en transactiekosten - komen direct terecht op je account bij Steunactie en zijn meteen zichtbaar in je dashboard. Uitbetaling van de donaties vindt plaats één keer per week op dinsdag. Meestal staat het geld de volgende dag op je rekening. De donaties en kosten worden getoond in je dashboard. Kosten worden ingehouden op de uit te keren donaties. 

Inforgram Particuliere bankrekening

Ben je klaar om te starten met jouw Steunactie?

Start jouw actie

Eigen Mollie account: zakelijke bankrekening houders

Voor zakelijke gebruikers is het daarnaast ook mogelijk om een eigen Mollie account aan te maken óf een bestaande Mollie account te koppelen. Zakelijke gebruikers dienen wel in het bezit te zijn van een zakelijke bankrekening en een KvK-nummer (Nederland) of een Ondernemingsnummer (België). Alle donaties - onder aftrek van de platform- en transactiekosten - worden bijgeschreven op je zakelijke bankrekening zonder tussenkomst van Steunactie. Je kan de uitbetaal frequentie zelf bepalen in je Mollie account. 

Inforgram Zakelijk mollie account

De transactiekosten worden direct in rekening gebracht door Mollie en wijken af van de bovenstaande tabel. Tarieven van Mollie zijn per geslaagde transactie en exclusief BTW.  Volledige tarievenlijst

Verificatie proces Mollie

Een aanvraag voor een nieuw eigen Mollie account moet worden geverifieerd door Mollie. Een bestaande reeds geverifieerde Mollie account kan meteen gekoppeld worden zonder verificatie. 

Bij het aanmaken van een nieuw Mollie account wordt de volgende informatie gevraagd:

  • NAW gegevens
  • naam belanghebbende(-n)
  • naam bedrijf of organisatie
  • KvK-nummer (Nederland) of Ondernemingsnummer (België)
  • zakelijke bankrekening nummer
  • kopie geldig legitimatiebewijs van de bestuurders/belanghebbenden
  • eventueel een ingevulde UBO formulier
  • test betaling van €0,01

De verificatie van een Mollie account duurt +/- 5 werkdagen.

 

Je zit bij Steunactie nergens aan vast. Gratis actie aanmaken. Geen risico. Geen opstartkosten. Geen contracten. Geen abonnementskosten. Geen minimumkosten.