Zorg en steun voor Angelmannetje Juul

Zorg en steun voor Angelmannetje Juul
Benjamin Vande Casteele

Juul heeft het Angelman Syndroom. Als ouders zamelen wij geld in voor de zorg die hij verdient en vragen wij aandacht voor AS

 

HET ANGELMAN SYNDROOM (AS)

Het Angelman Syndroom is een zeer zeldzame, genetische aandoening die voornamelijk wordt veroorzaakt door een afwijking op chromosoom 15. Dit defect treft het gen UBE3A, dat normaal gesproken een cruciale rol speelt in de hersenontwikkeling. Door deze genetische afwijking krijgen de hersenen niet de juiste signalen om zich normaal te ontwikkelen, wat leidt tot de complexe en uiteenlopende symptomen die zo kenmerkend zijn voor het Syndroom van Angelman. Kinderen met dit syndroom ervaren aanzienlijke beperkingen in spraak en communicatie en hebben problemen met hun motorische coördinatie. Ze vertonen ook vaak kenmerken zoals slaapstoornissen, een opvallend vrolijke stemming, frequente lachbuien, en een ongewoon sociaal gedrag. Ze kampen ook met ernstige epilepsie en andere gezondheidsuitdagingen. Elk klein stapje vooruit, dat voor veel kinderen zo vanzelfsprekend is, vraagt van hen en hun ouders een enorme inspanning.

Als papa van Angelmannetje Juul heb ik mezelf fysiek en mentaal uitgedaagd met “me vs me” activiteiten. Zo start ik met de Marathon van Brussel op 3 november van dit jaar. Mijn doel is niet alleen om mijn eigen uithoudingsvermogen te testen, maar vooral om aandacht te vragen voor het Angelman Syndroom. Dit moet veel meer aandacht, meer onderzoek en vooral meer steun krijgen! 
 

Volg ons avontuur op Instagram! 
@Angelmannetje

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started 1 day ago
Viewed 267x

Fundraiser organised by:

Benjamin Vande Casteele

Benjamin Vande Casteele

 

Donations

 
Show all donations
Started 1 day ago
Viewed 267x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog