Steunacties in the news

Steunacties appear regularly in the news. 

We recommend proactively contacting the news media with your fundraiser. Once published, an article will of course give a greater spread and reach of your crowdfunding campaign! The email address of the publications can usually be found on thier websites. Usually in the colophon or on the contact page. Or contact us; we have lists of editorial email addresses that we can send you.

Seen an article? Let us know and we will place it on the campaign page.

 

Het Laatste Nieuws

JayBeeS Kids Streetdance Team vertegenwoordigt België op WK Streetdance

24 Apr 2024

De JayBeeS Kids, een bende streetdancers tussen 8 en 13 jaar oud, werden geselecteerd om België te vertegenwoordigen op het WK Streetdance in Engeland van 13 tot 19 augustus. De dansschool zette een steunactie op poten want om deel te kunnen nemen hebben ze financiële steun nodig.

Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Farcetheater speelt “Kom van dat dak af” om benfiet Juline te steunen

22 Apr 2024

Het Farcetheater brengt in Oudenaarde binnenkort drie Oudenaardse voorstellingen van haar komedie “Kom van dat dak af”. De opbrengst gaat naar de benefietactie Stappen voor Juline.

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

Oudste broer van gezin dat getroffen werd door zware brand in zak en as: “Het worden erg moeilijke tijden voor ons gezin”

22 Apr 2024

OOSTENDE - Magomed Anasov (26), oudste broer van het gezin waar zondagmorgen vier gewonden vielen door een zware brand in de Vuurtorenwijk, is kapot van verdriet. “Ik zou me niet kunnen voorstellen dat ze er niet meer geweest zouden zijn”, klinkt het droevig. Hij heeft nu een steunactie opgezet in de hoop wat geld in te zamelen voor de ondersteuning van het gezin dat alles verloor.

Nieuwsblad
Nieuws.nl

Een nieuwe ontmoetingsruimte realiseren

22 Apr 2024

De grootste en oudste kinderboerderij van Lelystad heeft de steun van de inwoners van Lelystad nodig. De Stichting Dierenweiden Lelystad is in 2012 opgericht en heeft 2 dierenweiden in beheer, Het Stadspark en De Knotwilg. Dierenweiden geven kinderen en volwassenen de gelegenheid om met dieren om te gaan. Tevens is het dé ideale plaats voor kinderen om vertrouwd te raken met dieren.

Nieuws.nl
Het Laatste Nieuws

“Het beeld van mijn moeder en broer in hun ziekenhuisbed... Verschrikkelijk”: oudste zoon getuigt na zware brand in gezinswoning in Oostende

22 Apr 2024

Een dag na het inferno in een gezinswoning in Oostende worden de 46-jarige Aza Taisumova en haar 17-jarige zoon Rahman in kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis. Beiden liepen zeer zware brandwonden op, maar zullen wellicht herstellen. “Dat alleen al is een wonder, want werkelijk ons volledige huis brandde af”, zucht oudste zoon Magomed. “We zijn alles kwijt.”

Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Moeder (46), haar twee zonen en tienerdochter zwaargewond afgevoerd naar ziekenhuis na woningbrand: “We werden gewekt door onze honden”

21 Apr 2024

In de Eduard Hammanstraat in Oostende heeft een uitslaande brand gewoed in een rijwoning. De 46-jarige moeder, haar twee zonen van 22 en 17 en haar dochter van 23 werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Vooral de vrouw is er erg aan toe. Negen buurtbewoners werden geëvacueerd, onder meer uit een appartementsblok. Danny en Annita getuigen.

Het Laatste Nieuws
VRT NWS

Moeder (46) en zoon (17) zwaargewond bij hevige brand in Oostende: "Vooral moeder is er erg aan toe"

21 Apr 2024

Bij een zware brand in Oostende zijn vanmorgen 4 gewonden gevallen binnen eenzelfde gezin. Het gaat om de moeder (46), haar zonen (17 en 22) en haar dochter (23). De 17-jarige zoon en zijn moeder hebben ernstige brandwonden. "Vooral de moeder is er erg aan toe", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Het huis is volledig uitgebrand.

VRT NWS
Nieuwsblad

Twee mensen zeer zwaar verbrand na inferno in rijwoning Oostende: “Vooral moeder is er erg aan toe”

21 Apr 2024

OOSTENDE - Een zware brand heeft zondagochtend een woning in de Vuurtorenwijk in Oostende vernield. Twee bewoners raakten zwaar verbrand, nog twee andere slachtoffers liepen lichte verwondingen op. “Vooral de moeder van het gezin zou er erg aan toe zijn”, aldus burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Nieuwsblad
De Morgen

Vier gewonden bij zware woningbrand in Oostende

21 Apr 2024

In Oostende zijn vier mensen gewond geraakt bij een zware woningbrand. Twee van de gewonden zijn zwaar verbrand. De woning is uitgebrand.

De Morgen
Het Belang Van Limburg

Zware brand in rijwoning Oostende: “Twee mensen zeer zwaar verbrand”

21 Apr 2024

Oostende - In Oostende is zondagochtend rond 8.10 uur een zware brand uitgebroken in de Eduard Hammanstraat. De politie en brandweer zijn massaal aanwezig.

Het Belang Van Limburg
Het Nieuws van West Vlaanderen

Zware brand in een rijwoning in Oostende eist zware tol: twee licht- en twee zwaargewonden

21 Apr 2024

Vanmorgen iets na 8 uur heeft zich in de Eduard Hammanstraat in Oostende een zware brand voorgedaan. Het het huis bevindt zich vlak naast een appartementsgebouw en de brandweer kwam met verschillende ploegen ter plaatse. Ook de hulpdiensten werden snel opgetrommeld want in de woning waren nog vier mensen aanwezig.

Het Nieuws van West Vlaanderen
De Standaard

Twee personen zwaargewond na brand in rijwoning Oostende

21 Apr 2024

Een zware brand heeft zondagochtend een woning in de Vuurtorenwijk in Oostende vernield. Twee bewoners raakten zwaar verbrand, nog twee andere slachtoffers liepen lichte verwondingen op. “Vooral de moeder van het gezin zou er erg aan toe zijn.”

De Standaard
Krant van West Vlaanderen

Uitslaande brand vernielt woning in Oostende: moeder, twee zonen en dochter naar ziekenhuis

21 Apr 2024

Een brand in de Eduard Hammanstraat in Oostende heeft zondagmorgen een rijwoning volledig vernield. Vier mensen raakten gewond, negen anderen werden geëvacueerd.

Krant van West Vlaanderen
Nuus

Brakelse Elise stelt het minder goed! Kindje lijdt aan zeldzame aandoening

19 Apr 2024

Een tijdje TERUG  brachten we het aangrijpende  artikel over de Brakelse  Elise  met haar zeldzame aandoening. Momenteel gaat het niet zo goed laten haar ouders weten.

Nuus
Nieuwsblad

Vrienden en familie van doodgestoken Sam (33) starten inzameling om begrafenis te betalen: “We zullen hem zo hard missen”

19 Apr 2024

GENT - Een autopsie bevestigde vrijdag dat de 33-jarige Sam De Pourck op een gewelddadige manier om het leven kwam. Zijn vriendin Kimberly L. (32) zit in de cel op verdenking van doodslag. Vrienden en familie zijn ondertussen een inzamelactie gestart om de begrafenis te betalen.

Nieuwsblad
Het Kontakt

Basisschoolleerlingen uit de regio halen 21.000 euro op voor waterfilters in Ethiopië

18 Apr 2024

REGIO • 250 basisschoolleerlingen van scholen uit Leerdam, Leerbroek, Kedichem, Asperen, Heukelum en Herwijnen hebben woensdag gezamenlijk ruim 21.000 euro opgehaald voor waterfilters in Ethiopië. 

Het Kontakt
TV Oost Vlaanderen

Vrienden springen in de bres met steunactie voor dakloos koppel in Haaltert

17 Apr 2024

Goeienavond en welkom. Een koppel uit Haaltert is al zeven maanden dakloos omdat hun woning onbewoonbaar is verklaard. Dat gebeurde na een zware stortbui. Bij werken aan het dak begaf een dakzeil het, waarop het water naar binnen stroomde. Sindsdien hebben ze amper nog iets gehoord van hun aannemer. Ze hebben daarom een advocaat onder de arm genomen, en vrienden zijn een crowdfunding gestart om het koppel te helpen, want de financiële schade loopt op.

TV Oost Vlaanderen
Het Laatste Nieuws

“57.000 euro betaald, maar we horen die aannemer niet meer”: Sven (32) en Luna (25) ten einde raad nu hun huis al maanden onbewoonbaar is

17 Apr 2024

Sven Roelandt (32) en Luna Bonner (25) uit Haaltert zijn al sinds september vorig jaar dakloos. Een combinatie van dakwerken en hevige regenval veroorzaakte heel wat schade en maakte dat hun huis onbewoonbaar werd verklaard. Na zeven maanden zitten ze nog steeds in een onzekere situatie en wonen ze noodgedwongen in een caravan. “Van de dakwerker horen we niets meer, maar intussen lopen de leningen voor ons huis en de renovatie wel...”

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

“We waren klaar om hier ons leven op te bouwen, maar nu zijn we radeloos”: dakrenovatie draait uit op nachtmerrie voor Sven (32) en Luna (25)

17 Apr 2024

HAALTERT - Sven Roelandt (32) en Luna Bonner (25) uit Haaltert kochten een huis, maar leven noodgedwongen in een caravan. Een dakrenovatie, zeven maanden geleden, is in combinatie met hevige regen uitgedraaid op een nachtmerrie. “De woning is onbewoonbaar en de aannemer laat zich niet meer horen”, vertelt het koppel.

Nieuwsblad
VRT NWS

Huis van Luna en Sven uit Haaltert al maanden onbewoonbaar door foutgelopen dakrenovatie: "Aannemer laat niks meer van zich horen, mentaal zitten we erdoor"

17 Apr 2024

Na een foutgelopen dakrenovatie is de woning van Luna Bonner en Sven Roelandt uit Haaltert onder water komen te staan. De woning is hierdoor al maanden onbewoonbaar en de aannemer laat niks meer van zich horen. "We proberen stappen te ondernemen, de vraag is hoe?

VRT NWS