Steunacties in the news

Steunacties appear regularly in the news. 

We recommend proactively contacting the news media with your fundraiser. Once published, an article will of course give a greater spread and reach of your crowdfunding campaign! The email address of the publications can usually be found on thier websites. Usually in the colophon or on the contact page. Or contact us; we have lists of editorial email addresses that we can send you.

Seen an article? Let us know and we will place it on the campaign page.

 

Chiro Savio ziet tenten maand voor kamp in vlammen opgaan

29 Jun 2022

Chiro Savio in Dilbeek zit met het handen in het haar. De opslagplaats waar hun tenten opgeslagen werden, is in vlammen opgegaan. Een brand die blijkt aangestoken te zijn. “We zijn dus dringend op zoek naar tenten die we in augustus mogen gebruiken om op kamp te vertrekken”, klinkt het bij de chiro.

RingTV

Chiro Savio start steunactie: "Help ons uit de brand"

29 Jun 2022

Chiro Savio blijft na de verwoestende brand van dinsdagochtend niet bij de pakken zitten. De Dilbeekse jeugdvereniging startte een crowdfunding op.

Persinfo.org

Veiling in Grote Kerk Velp voor goed doel

29 Jun 2022

VELP – Maarten van Dorp is met een voettocht bezig vanuit zijn geboortehuis in Velp naar Krakau in Polen, hij heeft van deze pelgrimage ook een sponsorloop gemaakt.

Nieuws.nl

Brand legt tienduizenden euro’s aan tenten van Chiromeisjes in de as: zomerkamp hangt aan zijden draadje

28 Jun 2022

DILBEEK - Een maand voor vertrek dreigen de meisjes van Chiro Savio halsoverkop hun kamp af te moeten blazen. Aanleiding is een brand die al hun tenten vernielde. De brand werd dinsdagochtend opgemerkt in de Withuislaan in Dilbeek. "Een gemeentelijke chalet waarin onze 18 tenten lagen opgeslagen, ging in alle vroegte in vlammen op", zegt Kaat Donvil, volwassen begeleidster bij Chiro Savio. “Op enkele minuten tijd zagen we alles waar we jaren voor gespaard hebben in rook opgaan.”

Nieuwsblad

Chiro Savio op zoek naar nieuwe tenten na verwoestende brand in opslagplaats

28 Jun 2022

DILBEEK - Een korte maar verwoestende brand laat de Chiromeisjes van Savio in zak en as achter. Alle 19 zelf aangekochte tenten zijn er in rook opgegaan, dat terwijl ze begin augustus net op kamp zouden vertrekken in Lo-Reninge met bijna 100 meisjes... Een zware kost om zelf te dragen, want er hangt een prijskaartje van maar liefst 90.000 euro aan.

HLN

Bergruimte met Chirotenten uitgebrand in Dilbeek: "Alle winst die we maakten met evenementen, ging naar die tenten"

28 Jun 2022

In de Withuislaan in Dilbeek heeft dinsdagochtend een brand een gemeentelijke bergruimte in as gelegd. In die opslagplaats had de Dilbeekse meisjeschiro Savio negentien eigen tenten gestockeerd, meldt de Chiro-afdeling dinsdagavond aan Belga. Alle tenten gingen in de vlammen op, die schade beloopt zowat 80.000 euro.

VRT NWS

Zieke Ricardo (20) ziet met ballonvaart wens in vervulling gaan

28 Jun 2022

TURNHOUT - Ricardo Simons (20) uit Turnhout heeft maandagavond een ballonvaart met zijn gezin gemaakt. Het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds liet die wens in vervulling gaan omdat Ricardo al een hele tijd vecht tegen leukemie.

HLN

Brand vernielt alle tenten Chiro Savio - Brand is aangestoken

28 Jun 2022

DILBEEK - Een korte maar hevige brand heeft er voor gezorgd dat alle tenten van de jeugdbeweging Chiro Meisjes Savio in de vlammen opgingen. De groep hoopt nog voor hun kamp de nodige tenten te verzamelen.

Persinfo.org

Nu al 500 mensen die zaterdag in witte mars voor Jarne meelopen: “Toen ik die dader geblinddoekt in de combi zag, gingen mijn haren rechtop staan”

27 Jun 2022

Merksplas - Voor familie, vrienden, inwoners van Merksplas en collega-supporters van Antwerp was het afgelopen weekend al duidelijk dat er een witte mars voor de betreurde Jarne (19) moest komen. Honderden mensen wandelen volgende zaterdag van het gemeentehuis naar het huis van Cindy, waar Jarne omkwam en zijn zus Shannon (22) zwaar verwond werd, om hun respect te tonen en aandacht te vragen voor zinloos geweld. “We leven in een maatschappij die verziekt is van jaloezie en haat, daar is dit nogmaals een voorbeeld van.

Gazette van Antwerpen

Nu al 500 mensen die zaterdag in witte mars voor Jarne meelopen: “Toen ik die dader geblinddoekt in de combi zag, gingen mijn haren rechtop staan”

27 Jun 2022

MERKSPLAS - Voor familie, vrienden, inwoners van Merksplas en collega-supporters van Antwerp was het afgelopen weekend al duidelijk dat er een witte mars voor de betreurde Jarne (19) moest komen. Honderden mensen wandelen volgende zaterdag van het gemeentehuis naar het huis van Cindy, waar Jarne omkwam en zijn zus Shannon (22) zwaar verwond werd, om hun respect te tonen en aandacht te vragen voor zinloos geweld. “We leven in een maatschappij die verziekt is van jaloezie en haat, daar is dit nogmaals een voorbeeld van.”

Nieuwsblad

Maand voor fatale gijzeling in Merksplas werd Cindy (43) al eens gegijzeld door haar ex

27 Jun 2022

Peter V.H., de dader van de fatale gijzeling in Merksplas zaterdag, had zijn ex-vriendin een maand eerder ook al een hele nacht gegijzeld. “Cindy (43) werd mishandeld, en hij wilde haar om het leven brengen”, vertelt haar moeder. Zaterdag was het echter Cindy’s 19-jarige zoon die het leven liet. “V.H. had zelfs warmtebronnen meegebracht om de politie verschalken.”

Het Belang Van Limburg

‘Hij dreigde haar te doden, maar was een dag later alweer vrij’

27 Jun 2022

De dader van de fatale gijzeling in Merksplas had zijn ex-vriendin een maand eerder al een nacht gegijzeld. Hoewel Peter V.H. werd voorgeleid wegens moordpoging, liep hij een dag later opnieuw vrij rond.

De Standaard

Geluid aan Deel © Bert De Deken Onderzoek naar eerder intrafamiliaal geweld door Peter V.H., verdachte van fatale gijzeling in Merksplas

26 Jun 2022

Merksplas - Een 19-jarige jongeman is zaterdagochtend in de Rodenbachstraat in Merksplas om het leven gekomen nadat hij werd neergestoken door Peter V.H. (44), de ex van de moeder van de jongen. De 43-jarige moeder werd ook nadien vier uur lang op de zolder gegijzeld. Ook haar 22-jarige dochter liep zware verwondingen op, haar toestand is zaterdagnamiddag nog zeer ernstig. De verdachte wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij was voorwaardelijk vrij, bevestigt het parket zaterdagavond aan onze redactie.

Gazette van Antwerpen

Gijzeling Merksplas: inschattingsfout Justitie kost leven aan Jarne Pire (19)

26 Jun 2022

Jarne Pire, een 19-jarige jongeman is zaterdagochtend in de Rodenbachstraat in Merksplas om het leven gekomen nadat hij brutaal werd neergestoken door Peter V. (44), de ex van de moeder van de jongen. Ook zijn 22-jarige zus Shannon liep zeer zware verwondingen op. De 43-jarige moeder van de twee werd na de feiten ook vier uur lang op de zolder gegijzeld.

P Magazine.be

Mama uit Hove lanceert steunactie om therapie van dochter te betalen: “Wij leven in een huis waar de eetstoornis regeert”

23 Jun 2022

Hove - Ingeborg Loyens (56) uit Hove heeft een steunactie opgestart om de hoge kosten van de behandeling van haar dochter te kunnen betalen. Rosie (19) heeft anorexia nervosa, een aandoening waarbij je een intense angst hebt om te eten. “Haar eetstoornis kreeg de naam Cruella om Rosie te distantiëren van de ziekte”, legt Loyens uit.

Gazette van Antwerpen

Mama uit Hove lanceert steunactie om therapie van dochter te betalen: “Wij leven in een huis waar de eetstoornis regeert”

23 Jun 2022

HOVE - Ingeborg Loyens (56) uit Hove heeft een steunactie opgestart om de hoge kosten van de behandeling van haar dochter te kunnen betalen. Rosie (19) heeft anorexia nervosa, een aandoening waarbij je een intense angst hebt om te eten. “Haar eetstoornis kreeg de naam Cruella om Rosie te distantiëren van de ziekte”, legt Loyens uit.

Nieuwsblad

Schaduw terug op schoolplein Christelijke basisschool De Hoeksteen na valwind dankzij donaties steunactie HELP LEERSUM.

22 Jun 2022

Precies één jaar na de allesverwoestende valwind, kunnen de kleuters van Christelijke basisschool De Hoeksteen uit Leersum op zomerse dagen weer onbekommerd buiten spelen. Dit dankzij de vele donaties die kort na de valwind, nu precies 1 jaar geleden, binnen zijn gekomen bij steunactie HELP LEERSUM. 

Nieuwsblad De Kaap - Stichtse Courant

Dorpsbewoners Haler nemen afscheid van 13-jarige Kealan

20 Jun 2022

Honderden mensen uit de omgeving van Haler hebben maandagavond afscheid genomen van de 13-jarige Kealan Beijes. De scholier kwam vorige week bij een verkeersongeluk in Horn om het leven.

1Limburg

Crowdfunding gestart voor onterechte stalker van Cato uit Zeeman Confronteert

17 Jun 2022

Vorige week werd in 'Zeeman Confronteert: Stalkers' door Cato onterecht beweerd dat Berry haar stalker was. Hij heeft zelfs een paar jaar daarvoor al een schadevergoeding opgelegd gekregen door de rechter. Nu is er een crowdfunding gestart voor Berry om zijn geld terug te krijgen.

RTL Nieuws

Crowdfunding gestart voor onterechte stalker van Cato uit Zeeman Confronteert

17 Jun 2022

Vorige week werd in 'Zeeman Confronteert: Stalkers' door Cato onterecht beweerd dat Berry haar stalker was. Hij heeft zelfs een paar jaar daarvoor al een schadevergoeding opgelegd gekregen door de rechter. Nu is er een crowdfunding gestart voor Berry om zijn geld terug te krijgen.

RTL Boulevard