Wie wilt ons helpen de dierenarts rekening van onze overleden schat aftelos

Wie wilt ons helpen de dierenarts rekening van onze overleden schat aftelos

Onze lieve Jaap van net 1 jaar oud is op 6 oktober na een lange oneerlijke operatie ingeslapen.

 

Op  29 september begon Jaap smorgens te spugen. Ik heb al veel honden gehad maar op het moment dat hij piepte tijdens het spugen wist ik dat het mis was. Dit had ik nog nooit gehoord. 

Ik ben gelijk naar de Dierenarts gegaan met een nog relatief fitte hond. Daar aangekomen foto's gemaakt en dat zei genoeg. Jaap heeft iets opgegeten. Inmiddels wist ik dat dat microvezeldoekjes waren. Het zat voorbij z'n maag en opereren was de enige optie. Dat hebben we gedaan de dierenarts was zeer sceptisch en dook na de operatie ondanks dat deze zeer goed gegaan was. Ze hadden zijn maag open moeten maken en z'n darmen op vijf plekken om alles eruit te krijgen.  De dag erna mochten we hem in de avond ophalen. 

Hij was vrolijk en wilde heel graag mee. Fijn, samen hebben we beneden geslapen zodat ik gelijk kon ingrijpen als het fout ging.  Tot vrijdag ging het op wat ongemakken na erg goed. Hij liet alles toe wat een schat, en wat groeide we deze dagen nog meer naar elkaar toe. 

En toen was het vrijdag ochtend. Ik maak zoals iedere ochtend z'n pillenmix klaar en maak erna z'n wond schoon. Tot zo ver niets aan de hand. Alles zag er keurig uit. 

Nog geen 10 minuten later roept mijn partner me. Savanna we moeten nu naar de dierenarts.  Ik kijk en zie z'n darmen eruit hangen. Dit is totaal onwerkelijk.  We hebben hem op z'n rug gegooid en zijn naar de dierenarts gevlogen. Daar kregen we weer de boodschap, inslapen of opereren. Na veel verdriet omdat we wisten dat het behoorlijk duur zou zijn toch gedaan want we wilde hem absoluut niet kwijt, dan maar aflossen.  Ze zijn gelijk begonnen. 3 uur later belde ze , goed en slecht nieuws. De operatie opzich is goed gegaan, ze hebben een deel darm moeten verwijderen maar dan willen ze hem dicht maken. 

Dit lukt met geen mogelijkheid iedere steek die ze wilt zetten om te hechten scheurt. Ze verteld ons dat ze hem gewoon niet dicht krijgt wat ze ook probeert.  De enige optie is een matje zetten en hopen dat dat blijft zitten. Z'n kansen zijn erg slecht veel risicos en een grote kans dat het matje scheurt, en dat is een vreselijk eind.. We overleggen, huilen en zijn boos.. waarom, het ging zo goed hoe kan dit nou.na een week? Dit hadden we echt niet meer verwacht ! 

Met veel verdriet bellen we terug, we moeten hem laten gaan onze lieve Jaap.. Een jaar en een paar maanden. Altijd blij, altijd lief voor z'n zus. Lief voor onze dochter. Gewoon een schat. Onze schat.  Een paar uur later hebben we hem opgehaald en mee naar huis genomen. Daar kon z'n zusje en wij afscheid van hem nemen. 

Iedereen heeft het zwaar, het afscheid is prachtig. We maken tekeningen voor hem plukken bloemen en zingen liedjes. We volgen hierin Juul( onze dochter ) zodat zei goed afscheid kan nemen. We maken een mooi plekje en begraven hem. 

Maar misschien heeft zijn zusje het nog wel het zwaarst. Nog nooit alleen geweest , Jaap was haar grote voorbeeld. En zonder hem is ze echt verloren. Ze is zo veranderd, enorm bang en lijkt wel of ze alles opnieuw moet leren. Dit geeft niks en doen we met liefde. Het liefst zouden we op korte termijn een nieuw maatje voor haar erbij nemen. 

Alleen zitten we op dit moment financieel even heel krap. Dit komt niet perse door de operatie maar wel omdat we na een mislukte emigratie net terug in Nederland zijn  en de laatse maanden enorm veel kosten hebben moeten maken en net een woning hebben gekocht. Het is dus even  op en dat is balen ! Ik ben niet iemand die snel om hulp vraagt maar toch ga ik het nu een keer doen. Deze enorme kosten post maakt het nu gewoon even heel vervelend. En met nog wat onverwachte dingen in het nieuwe huis willen we alles zo snel mogelijk geregeld hebben zodat we door kunnen. 

Daarom vraag ik voor 1 keer jullie hulp, Wanneer je het kan missen , en echt alleen dan zou iedere euro ons ontzettend helpen. 

De oorspronkelijke rekening was 600 euro duurder deze hebben we direct al betaald. Dan hebben we van de dierenarts €400 coulance korting gekregen. En blijft er een bedrag van €1935 euro over.  

Als dank aan de  hoogste donateur wil ik graag iets moois maken. Ik heb een net gestarte webshop waarin ik nog een ontwerp met berner sennen wil maken of een mooie steigerhout etensbak. Aan iedere andere donateur wil ik een korting van 10%op ons assortiment aanbieden.  Op dit moment is dat het enige wat ik kan doen om uit dank iets terug te doen..

Nogmaals iedere donateur of persoon die ons sterkte gewenst heeft of meeleeft heel heel heel hartelijk bedankt. De lieve berichtjes doen ons ontzettend goed. 

Ps mocht iemand ter transparantie de facturen willen zien vraag er gerust om. 

Liefs Savanna 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/10/2023 gestart
564x bekeken

Actie georganiseerd door:

Savanna Wagenaar

Savanna Wagenaar

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/10/2023 gestart
564x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden