Hulphond Olive: help met onze vervolgopleiding

Hulphond Olive: help met onze vervolgopleiding

Olive is mijn trouwe hulphond in opleiding. Om verder te kunnen in ons vervolgtraject kunnen wij jouw hulp gebruiken <3

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hoi lieve allemaal,


Ik ben Olive, een zwarte koningspoedel (al begin ik nu al een beetje grijs te worden) van net twee jaar oud. Ik ben geboren in april 2022 en in juni van dat jaar kwam ik bij mijn baasje, toen was ik nog zo klein!

 

De afgelopen twee jaar hebben mijn baasje en ik hard gewerkt, want ik ben niet zomaar een poedel, ik ben een echt hulphond-in-opleiding. We werken hard naar ons basiscertificaat toe, maar we hebben nog veel vervolgtraining nodig om specifiek te leren hoe ik mijn baasje kan helpen met haar moeilijkheden.

 

Even over mijn baasje:

Ze heet Ginger, ze is 21 jaar oud en ze woont in Leiden. Hier zijn wat feitjes over haar:

- Ze kan nu even niet studeren, maar droomt ervan om biomedische wetenschappen te studeren (hopelijk gaat dat volgend jaar).
- Ze houdt enorm van muziek en schrijft zelf ook nummers. Op festivals en concerten leeft ze helemaal op.
- Ze heeft in vijf verschillende landen gewoond tot haar 18e!

 Ik woon nu bij Ginger sinds zij 19 was. We hebben samen al veel meegemaakt, maar toen ik er nog niet was, heeft ze zelf veel moeten doorstaan. Ze praat hier niet zo graag over, omdat ze niet wil dat mensen bevooroordeeld zijn of anders naar haar kijken. Ze is meer dan de dingen waar ze nu moeite mee heeft, maar het is wel gebleken dat het zonder mij niet meer ging. Dus is het zo fijn dat wij bij elkaar zijn gebracht.

Mijn baasje heeft heel lang - sinds ze wist dat ze mij zou krijgen - getwijfeld of ze wel de crowdfunding wilde opstarten; het voelde alsof het allemaal zelf moest lukken. Zo heeft ze ook zelf het bedrag kunnen verdienen om mijn basis-hulphondenopleiding te financieren. Echter, als wij verder willen leren, kunnen we dat niet meer op eigen kracht doen als het de financiën betreft. Dat toegeven voelt heel stom voor mijn baasje, en daarom heeft ze me gevraagd of ik dit berichtje wilde typen.


Met jullie hulp kunnen wij samen met de juiste ondersteuning doorgaan met onze vervolgopleiding. Dan kunnen wij kijken wat bij ons past, zonder het belangrijkste deel van de training zelf te moeten doen. Wij zouden dit het liefst doen bij een school die gespecialiseerd is in geurdetectietraining voor hulphonden, maar die opleidingen zijn helaas heel prijzig.


De taken die wij nog willen leren zijn het signaleren van belangrijke veranderingen in het lichaam van mijn baasje. Zowel op lichamelijk als mentaal vlak heeft zij problemen. Nu leer ik vooral nog hoe ik braaf kan zijn en mijn baasje kan vergezellen in het openbaar, maar juist de taken zoals bijvoorbeeld signaleren op lichaamsgeur, mijn baasje haar medicatie brengen, en situaties de-escaleren of hulp halen als ik zelf niet zo veel meer kan anders dan er voor haar zijn (en dat waardeert mijn baasje gelukkig enorm).

Mijn baasje maakt zich best druk om hoe ze het financieel allemaal rond gaat krijgen, maar ik heb beloofd dat ik vanaf hier even van haar overneem, zodat zij zich kan focussen op onze training en haar herstel. Wij zouden het enorm waarderen als jullie, binnen jullie eigen capaciteiten, ons een handje kunnen helpen.

Delen wordt ook heel erg gewaardeerd omdat mijn baasje zelf geen social media gebruikt. Alvast heel erg bedankt, pootjes en liefs van Olive en Ginger ❤️‍

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
1 week, 6 dagen geleden gestart
22x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ginger N

Ginger N

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
1 week, 6 dagen geleden gestart
22x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren Medisch
Misbruik melden