Stichting Help (Es)mee!

Stichting Help (Es)mee!
Esmée de Groot
Share this fundraiser via:

Helpt u ook mee om Esmée een dwarslaesie te besparen? Voor €30.000 kan ze worden geopereerd en functioneren haar benen weer!

 

Stichting Help (Es)mee! is opgericht om de operaties aan de rug en nek van Esmée (23) mogelijk te maken. Deze operaties vinden plaats in Barcelona, in het Teknon medisch centrum door een ervaren chirurg die veel ervaring heeft met het Ehlers Danlos Syndroom dat Esmée heeft.

 

Eerder is de crowdfunding succesvol geweest en is het leven van Esmée gered door het fuseren (vastzetten) van de wervels van de nek en rug. Zij kan haar nek en rug dus bijna niet meer bewegen. Een klein offer voor de winst die ze heeft. Esmée leeft nog en blijft bij bewustzijn. Ze blijft ademen en kan weer mensen om zich heen verdragen.

 

Onlangs is gebleken dat er onderaan de rug helaas ook een probleem zit. De paar wervels die nog niet zijn gefuseerd zijn instabiel. Ze schuiven van hun plaats wat gevaarlijke problemen geeft. Esmée loopt het risico op een dwarslaesie bij elke luxatie (verschuiving). Ze is nu al verlamd, maar duidelijk is dat dit kan worden opgelost met een operatie. Deze wervels zullen ook moeten worden gefuseerd. Een grote en ingrijpende operatie, maar een keuze heeft ze niet. Ze zal dan vanaf haar schedel tot bekken zijn gefuseerd. De verwachting is dat zodra de wervels zijn gefuseerd Esmée weer zal kunnen lopen. Iets waar ze erg naar uitkijkt!

 

Stichting Help (Es)mee! zamelt geld in om deze operatie mogelijk te maken. Helpt u/help jij ook?

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 05/10/22
Viewed 783x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised by:

Esmée de Groot

Esmée de Groot

 

Donations

 
Show all donations
Started on 05/10/22
Viewed 783x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Foundations
Report abuse