Steun ter overbrugging voor Larbi en zijn familie in Marokko

Steun ter overbrugging voor Larbi en zijn familie in Marokko
Martin de Wolf

Larbi leeft met zijn gezin al twee jaar in armoede. Hij verdiende zijn geld in toerisme. Door corona zijn er geen inkomsten.

 

Sinds 2010 organiseer ik studiereizen naar Marokko. In die tijd ben ik veel sympathieke en gastvrije Marokkanen tegengekomen. Met enkelen is een vriendschappelijke band ontstaan. Zo ook met Larbi. Hij is samen met zijn broer eigenaar van een eenvoudig etablissement in de Todrakloof in Tinghir, Marokko: auberge Al Monsour. Hun auberge is één van de oudste verblijfplaatsen in dat gebied, waar in de afgelopen decennia een enorme concurrentie in de toeristensector is ontstaan. Ze hadden jaarlijks net voldoende gasten om van de auberge te kunnen leven. Maar door de coronacrisis komen er nagenoeg geen toeristen meer naar de Todrakloof, en zit Larbi al twee jaar zonder inkomsten. 

Ik vroeg Larbi laatst naar zijn 'plan B'. Hij dacht eraan om lammeren te kopen, die te voeden, en daar inkomsten uit te genereren.  Dat zou niet perse mijn eerste idee zijn voor een plan B, maar wetende dat de werkloosheid in Tinghir enorm hoog is, en Larbi weinig opleiding heeft genoten, kan ik me voorstellen dat het een reëel plan B is. Probleem: de aanschaf en het voer van de lammeren vraagt een investering die hij niet kan doen. Ik wil hem daar graag bij helpen en vraag jullie steun, zowel voor hemzelf als voor zijn kinderen. 

De aanschaf van lammeren kost 800-1.200 dirham (80-120 euro) en voor vijf lammeren zijn de maandelijkse kosten voor vijf lammeren 600 dirham per maand. Als het een beetje meezit, kan hij daarmee in de loop van dit jaar 8.000-12.000 dirham omzet genereren. Dat zou weer wat lucht kunnen geven in het levensonderhoud van zijn gezin. En hopelijk breekt er daarna weer een tijd aan dat de toeristen terugkeren naar de Todrakloof…

Alvast veel dank voor jullie steun!!

Hartelijke groet,

Martin

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 05/02/22
Viewed 1419x

Fundraiser organised by:

Martin de Wolf

Martin de Wolf

 

Donations

 
Show all donations
Started on 05/02/22
Viewed 1419x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Corona Business Family
Report abuse