Steve collects for: Project: Ademhaling op school

Project: Ademhaling op school
Steve Vanderhaeghen

Met dit project willen we ademhaling op een professionele manier introduceren in scholen bij leerlingen als leerkrachten.

 
€0 raised

Wij zijn Nikki van Onderwijsanders en Steve van Herademing. Samen willen we de handen in elkaar slaan om ademhaling te introduceren en een vaste waarde te maken op scholen, bij leerlingen en leerkrachten adhv ons project: ademhaling op school.

Omdat we jammer genoeg niet in aanmerking komen voor subsidies vragen we jullie hulp.

Een kind met mondademhaling verstoord zijn nachtrust en komt uitgeput wakker. Gevolg: concentratie en frustratie tijdens de dag. Ook bedplassen is hieraan gelinkt.

Als dit proces te lang aanhoudt, dan kan dit ADD of ADHD veroorzaken, en kan het stress systeem activeren van het zenuwstelsel. 

Wanneer een kind snurkt op de leeftijd vanaf 8jaar en dit niet behandeld wordt, het kind tot 20% verminderde mentale capaciteit ontwikkeld.

Ook versmalt de mond waardoor dit het gebit in de war stuurt. Tanden groeien scheef doordat de tong niet de richting aangeeft. Het is door de tong die mooi in het gehemelte past dat de tanden mooi groeien. Ook krijg je stevige kaakspieren waardoor de keel niet invalt en je een vlotte ademhaling krijgt.

Dit is algemeen geweten bij de tandartsen federatie. 

Dit voorkomen zal ook hoge tandartskosten en doktersbezoeken besparen. 

Mensen zijn ontworpen om met de neus te ademen. Bacteriën en allerhande schimmels mogen de mond niet binnenkomen. Dit zet contstant het immuunsysteem omder druk. De neus voorkomt dit probleem.

Hoe vroeger er ingegrepen kan worden, hoe minder problemen voor het kind op latere leeftijd.

 

Hoe willen we dit nu concreet aanpakken?

Scholen zullen bij ons op drie manieren terecht kunnen.

  1. Een pedagogische studiedag

Op deze dag krijgen ze theorie over ademhaling, ervaren ze wat ademhaling kan doen met het lichaam en krijgen ze praktische ademhalingsoefeningen mee voor in de klas

  1. Een ervaringsworkshop voor de leerlingen

Als scholen nog niet zeker weten of ademhaling iets voor hen is kunnen ze deze ervaringsworkshop aanvragen. Zo kunnen leerkrachten met hun eigen ogen zien en leerlingen ervaren wat dit doet met het lichaam, de hersenen, etc..

  1. Traject: ademhaling op school

Dit is een traject waarbij scholen één of twee personen die op hun school werkzaam zijn kunnen aanmelden. Dit traject bestaat uit 4 opleidingsdagen over een heel schooljaar, waarbij de deelnemers professioneel worden opgeleid om ademhaling te gebruiken in de klas. Voor dit traject willen we ook een online platform creëren met instructievideo’s en begeleide ademhalingsoefeningen voor kinderen. Leerkrachten leren hier tijdens dat traject mee werken, zodat ze na de begeleiding hier nog gebruik van kunnen maken. 


Waarvoor willen we het geld dat we inzamelen nu gebruiken?

  • Voor het creëren van het online platform.
  • De aankoop van instrumenten die een positieve werking hebben op het lichaam (zenuwstelsel) van het kind (drums, klankschalen…)
  • Attributen die tonen hoe de longen werken
  • Werkingsbudget: sommige scholen krijgen maar weinig budget voor zaken ivm het welbevinden. Omdat we dit zo toegankelijk mogelijk willen houden, willen we het geld dat we inzamelen ook gebruiken om de prijs voor de scholen te verlagen. 

 

Het is nu belangrijker dan ooit om in te zetten op lichaamsbewustzijn bij kinderen, maar ook in het onderwijs algemeen. Er wordt door de overheid meer dan ooit gefocust op het cognitieve, terwijl er meer en meer kinderen komen met diagnoses zoals hoog sensitiviteit, ADHD, gedragsproblemen, ASS. Hulpkreten van leerkrachten worden niet gehoord. Steun daarom deze tegenbeweging. Want hoe meer kinderen en scholen kunnen leren over ademhaling, hoe meer bewustzijn we kunnen creëren in het onderwijs en hoe meer kinderen terug rust kunnen vinden in henzelf. 

Updates

Loading...
Started on 01/03/23
Viewed 118x

Fundraiser organised for:

Herademing & Onderwijsanders

Herademing & Onderwijsanders

Collector for this fundraiser:

Steve Vanderhaeghen

Steve Vanderhaeghen

 
€0 raised

Donations

 
Show all donations
Started on 01/03/23
Viewed 118x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog