Pancreaskanker mama

Pancreaskanker mama

Hopen op nog mooie maanden/jaren

 
€0 raised

Hallo iedereen. 
Sinds juli 2023 weten we dat mama, na lang afzien door helse pijnen, pancreas kanker heeft. 

Mama werkt sinds haar 13e (toen zorgde ze voor 6 broers en zussen en een zieke mama) en zodra ze kon ging ze verder. Ze werkte een 25-tal jaren als onthaalmoeder (wat ze werkelijk met hart en ziel deed) en ging daarna een opleiding volgen bij de VDAB. Daar behaalde ze haar diploma en ging ze als pedagogisch ondersteuner aan de slag in een buitenschoolse kinderopvang. Ook dat deed ze dagelijks met liefde en plezier. 

Daarnaast was mama er altijd voor iedereen, vrienden, collega’s, kinderen, .. voor hulp en of een luisterend oor.  Mama heeft tot haar 67 altijd gewerkt.

Nu omdat ze onthaalmoeder was, bedraagt haar pensioen amper 826 euro. Daarom werkte ze als zelfstandige bij. Ze ging dit jaar in maart op pensioen, eindelijk kon ze aan een rustiger leven beginnen. Eindelijk kon ze wel eens een boek vastpakken en genieten van tuinieren en haar (klein)kinderen. 

Maar financieel blijft het een gevecht. Met zo’n klein pensioen ook vanzelfsprekend natuurlijk. Mijn vriend kwam met dit idee om mama zo op financieel vlak te kunnen ontlasten. En dankzij de donaties die er al geweest zijn heeft ze het grootste gat kunnen dichten. Als ze alle kosten aftrekt van het inkomen, schiet er 100€ per maand over. en dan zijn er nog geen ziekenhuiskosten of dokterskosten bij gerekend. 

19/1

Mama heeft ondertussen te horen gekregen dat ze niet zal genezen en staat nu ook als “palliatief” in de dossieren. De tumor wil maar niet verkleinen en de zware chemo heeft daar dus niet voor kunnen zorgen, een operatie zal niet gebeuren. ze zal chemo blijven krijgen . Allicht zal de tumor uiteindelijk resistent worden voor die chemo en alsnog uitzaaien. Maar momenteel blijft de situatie stabiel, zakken de kankerwaarden zelfs (dat is op de beelden niet te zien, daar blijft de tumor exact hetzelfde als in het begin) Het is niet negatief. Positief wel. Al is dat in deze periode een moeilijk woord. 

Wat we nu vooral hopen en wensen is mama zo comfortabel mogelijk te laten zijn. Om nog mooie dingen doen als gezin. Genieten van leuke dingen met haar kinderen en kleinkinderen. Carpe diem..

Alle hulp blijft zeer welkom. Het is uiteraard geen verplichting. Dank aan iedereen. 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 16/07/23
Viewed 2873x

Fundraiser organised by:

Liesje Lorein

Liesje Lorein

 
€0 raised

Donations

 
Show all donations
Started on 16/07/23
Viewed 2873x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Care Medical Family Charity
Report abuse