Halve marathon voor pasgeboren kinderen Tanzania

Halve marathon voor pasgeboren kinderen Tanzania
Myrthe Boss
Share this fundraiser via:

Amsterdam Halve Marathon sponsorloop voor een prachtig project in Tanzania voor goede zorg pasgeboren kinderen.

 

Ongeveer 10 jaar geleden werd onze lieve, dappere, kleine kanjer geboren; veel te vroeg, maar precies op tijd. Door de goede zorg hier in Nederland hebben we het allebei overleefd en kon deze kleine kanjer zich ontwikkelen tot een prachtige tiener. Daar zijn we heel dankbaar voor. In een land als Nederland zijn we enorm bevoorrecht, onze kansen in een land op het continent Afrika waren veel en veel slechter geweest.

Daarom is het tijd om wat terug te doen, maar wel een op een duurzame en passende manier. Dat dit ook kan voor de zorg voor pasgeboren kinderen bewijst het NICU project in Sengerema Hospital in Tanzania. Daarvoor gaan wij, Myrthe Boss (moeder) en Ruben Coljee (neef) op 15 oktober 2023 de halve marathon van Amsterdam lopen, met als doel geld ophalen voor dit prachtige project om de zorg voor deze kwetsbare kinderen verder te verbeteren. Op dit moment is dringend behoefte aan een nieuwe reanimatietafel speciaal voor de meest zieke baby's die een warmtebron combineert met alles wat nodig in de acute opvang.  Geld wat extra binnenkomt zal worden besteed aan o.a. infusen, maagsondes en medicijnen zoals antibiotica.  

Project: De NICU is in 2015 opgezet door het ziekenhuis in samenwerking met Stichting Vrienden Sengerema Hospital. Deze zorg is hard nodig omdat van iedere 1000 kinderen er 40 rondom de geboorte overlijden. In Nederland zijn dit er minder dan 4. In korte tijd is deze afdeling gegroeid van 500 naar 1500 opnames en is de sterfte met ongeveer 40% afgenomen. Om aan alle pasgeboren kinderen de zorg  te bieden die ze nodig hebben is de afdeling in 2021 verbouwd en in omvang verdrievoudigd.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 06/08/23
Viewed 1189x

Fundraiser organised for:

Stichting Vrienden Sengerema Hospital

Stichting Vrienden Sengerema Hospital

Fundraiser organised by:

Myrthe Boss

Myrthe Boss

 
Fundraiser will run till 19/11/23

Donations

 
Show all donations
Started on 06/08/23
Viewed 1189x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Charity Event
Report abuse