Een beter leven voor Laurel

Een beter leven voor Laurel
Axelle Steenhouwer

Om Laurel een comfortabeler leven te bezorgen, zamelen we geld in om haar oogoperatie en de bijhorende nazorg te bekostigen.

 

Laurel werd geboren zonder ogen, maar wel met traankanalen. Dat wil zeggen dat in de oogholtes een beetje vuil- en vochtophoping ontstaat. Die oogholtes worden nu regelmatig proper gemaakt door ons opvanggezin, maar dat is steeds een héél moeilijke procedure omdat dit totaal niet aangenaam is voor de kat. Daarom is er in overleg met de dierenartsen besloten een ingreep te doen, zodat Laurel hier in de toekomst geen last meer van kan hebben. 

Laurel heeft sowieso al geen gemakkelijk leven achter de rug. Ze werd bij ons binnengebracht via een melding van een OCMW. Ze kwam samen met 8 andere poesjes binnen, uit een slechte thuissituatie waar ze slecht tot niet verzorgd werden. Zo hadden alle beestjes ook behoorlijk wat vlooien, en duidelijk ook letsels van zichzelf te krabben. 

Na de operatie en een beetje revalidatie zal Laurel uiteraard ook ter adoptie komen, waar we zullen zoeken naar een gezin die haar wat kunnen ondersteunen als blinde kat. Momenteel heeft ze bij ons gastgezin alvast heel veel levensvreugde, en we zijn er zeker van dat na deze operatie dat alleen maar beter zal worden. (Zie ook onze website)

Hoe zit het met de kosten? 
De kosten worden geraamd op ongeveer 500 euro voor de operatie, plus nog eens 200 euro aan nazorg. We hebben het bedrag voor deze steunactie dus ruimer genomen dan nodig zal zijn. Al het ingezamelde geld gaat in eerste instantie naar de kosten van deze operatie. Indien er eventueel overschot zou zijn, wenden we die aan om ook andere ‘zorgkosten’ te drukken. Denk aan bvb de kosten voor de ontvlooing en sterilisatie van deze of andere katten in ons asiel. 

Wie zijn wij?
Pootjesparadijs vzw is de uitbater van het dierenopvangcentrum in Zemst. Als asiel vangen wij hoofdzakelijk dieren op die om verschillende redenen geen thuis meer hebben. Bvb. verlaten, verwaarloosd of mishandeld, of bvb. wanneer hun eigenaar overleden is of niet meer voor hen kan zorgen. Leer meer over ons dierenopvangcentrum.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started 1 week, 4 days ago
Viewed 702x

Fundraiser organised for:

Pootjesparadijs vzw

Pootjesparadijs vzw

Fundraiser organised by:

Axelle Steenhouwer

Axelle Steenhouwer

 

Donations

 
Show all donations
Started 1 week, 4 days ago
Viewed 702x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Animals Medical Charity
Report abuse