De kracht van de denkdieren

De kracht van de denkdieren
Denkdieren Team

De kracht van de denkdieren: prentenboek en handleiding

 

De kracht van de denkdieren is een spannend verhaal geschreven voor lagereschoolkinderen om hen kennis te laten maken met hun eigen executieve functies. Elk dier staat als metafoor voor een bepaalde executieve functie, die we allen nodig hebben om effectief en zelfstandig te kunnen leren, denken en handelen. Op speelse wijze worden de executieve functies uitgelegd en afgebeeld. De mooie prenten maken het geheel af om de kinderen maximaal mee te slepen in de wereld van de denkdieren (en hun executief functioneren). Dit kan zowel op individueel niveau (thuis of in therapie) als in groepsverband (in de (zorg)klas of tijdens groepstherapie). 

Het prentenboek wordt gedrukt in A3 formaat en met een ringband. Hierdoor kan de voorlezer kijken op de tekst terwijl de kinderen kijken naar de tekening. De tekeningen brengen de fantasiewereld van de kinderen tot leven. Elke tekening kan gebruikt worden als praatplaat. 

Bij dit prentenboek hoort een praktische handleiding om ouders, leerkrachten, therapeuten en opvoeders wegwijs te maken in de wereld van executieve functies. Elk dier (en dus elke EF) wordt hierin concreet toegelicht met tips en aandacht voor het specifiek trainen van executieve functies bij kinderen en jongeren.

De set zal hoe dan ook gedrukt worden, ook al halen we ons streefbedrag niet. Hoe meer we echter kunnen ophalen, hoe lager we de winkelprijs kunnen houden. Alle donaties zijn welkom, klein of groot. De middelen die we zouden kunnen ophalen via crowdfunding dienen deels voor de productie en deels voor de promotie. Wat betekent dat? Een professionele lay-out, een kwalitatieve druk, voldoende oplage, verdeling in alle winkels in Vlaanderen en (hopelijk ook) Nederland en reclame om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat het boek is gepubliceerd. Daar gaan we samen voor! In ruil voor jouw bijdrage bieden wij je allerlei exclusieve voordelen.

De kracht van de denkdieren zal verschijnen in het najaar van 2022. Wil je graag meer weten over ons werk of wil je een bestelling plaatsen? Like ons, volg ons, deel ons op https://www.facebook.com/denkdieren/

Overzicht van de verschillende voordelen:

€ 5 - €24: Dankjewel! Je mag een bedankingsberichtje verwachten.

€ 25: Fijn dat je deze bijdrage wil leveren! ! Je ontvangt van ons een prachtige poster (A3, PDF formaat) met alle denkdieren op.

€ 50: Bedankt voor deze mooie bijdrage! Je ontvangt bovenop de prachtige poster (A3), de sleutelhangers (dienen als reminder voor de kinderen) en de stickers (PDF formaat).

€ 100: Voor zo’n gulle donatie krijg je alle bovenstaande documenten, alsook 10% korting op de aankoop van een set.

€ 250: Je bent een echte weldoener! Ongelooflijk bedankt om ons project op zo’n gulle manier te sponsoren! Je ontvangt alle bovenstaande documenten alsook 25% korting op de aankoop van een set.

€ 500: Jij bent in onze ogen een superheld! Het is heel erg fijn om zo’n ongelooflijk sponsorbedrag te mogen ontvangen. Super bedankt daarvoor! Je mag op ons rekenen voor de invulling van een initiatiesessie van 3u.  Dit kan digitaal of op locatie (vervoersonkosten exclusief).

Over de auteurs:

Kristel De Bruyne en Karlien De Troeyer (ergotherapeuten)en Lise Bauweleers (logopediste), zijn alle drie tewerkgesteld in het Centrum voor Ambulante Revalidatie Sint-Lievenspoort te Gent. 

Tijdens het werken met kinderen voelden we een enorm gemis op vlak van executieve functies. Kinderen willen zich vaak wel inzetten maar missen de juiste vaardigheden om hun doel te bereiken. Vanuit onze zoektocht naar hoe we deze kinderen beter konden helpen, groeide het idee van de denkdieren. Het citaat “Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven. Leer een man denken en hij moet niet iedere dag hetzelfde eten” vat voor ons heel mooi samen waarom executieve functies zo van belang zijn.

Onze manier van werken kreeg alsmaar meer vorm bij het geven van individuele therapieën en groepstherapieën (de denkgroepen). Het werd zo een succes bij de kinderen maar ook bij medetherapeuten dat het idee groeide om dit verder te verspreiden. Doordat we ook infosessies gaven aan ouders, leerkrachten en zorgcoördinatoren van kinderen die op therapie kwamen, geraakte onze manier van werken ook alsmaar meer verspreid en merkten we dat onbekenden ons begonnen te mailen met de vraag naar meer informatie.

Door de dieren in een verhaal te verwerken, komen ze tot leven en kan het project in boekvorm verkocht worden. We hopen op deze manier veel kinderen te kunnen helpen. 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 01/03/22
Viewed 4582x

Fundraiser organised by:

Denkdieren Team

Denkdieren Team

 

Donations

 
Show all donations
Started on 01/03/22
Viewed 4582x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog