Cato (27) gaat de strijd aan tegen een zeldzame kanker

Cato (27) gaat de strijd aan tegen een zeldzame kanker
Cato Deschuytter

 
€0 raised

Enkele weken geleden werd mijn wereld volledig door elkaar geschud. Het etiketje 'hersentumor' kreeg ik gratis en voor niks op mij geplakt en vervolgens werd ik de rollercoaster ingesleurd. Tijdens deze rollercoaster kreeg ik heel wat onderzoeken, scans en een hersenoperatie. Hieruit bleek later dat deze tumor kwaadaardig en uiterst zeldzaam is. Hij heeft de naam medulloblastoom, komt voor bij 5 op een miljoen mensen en geeft mij een overlevingskans van 50-70%. Ik moet het je niet zeggen, als jonge vrouw van 27 is dat niet de boodschap die je horen wilt. 

Maar vechten zal ik.

De grootste kans op genezing wordt gecreëerd  door een combinatie van intensieve bestraling, gevolgd door chemotherapie. Ik krijg de kans om te 'genieten' van een zeer specifieke bestralingsvorm, protontherapie. Echter staat dit geavanceerde toestel in Leuven en zal ik dus 6 weken lang, dagelijks, op en af moeten van Gent naar daar. Daarbijkomend zal de bestraling ervoor zorgen dat mijn haren uitvallen. Permanent of tijdelijk is nog niet geweten, maar wat we wel weten, is dat een ijskapje zoals bij chemotherapie nog niet geconstrueerd is voor bestraling.

Na deze 6 weken van misselijkheid en vermoeidheid volgt een zware en lange periode van chemo. Deze vieze medicatie zal niet enkel mijn tumor en mogelijkse uitzaaiingen wegnemen, maar ook mijn vruchtbaarheid. Fertiliteitskliniek, here I come!

Zoals jullie jullie nu wel kunnen voorstellen, blijven de ziekenhuiskosten, en de kosten die daarmee gepaard gaan, opstapelen. Ik zit met mijn handen in mijn haren (die ik gelukkig nu nog een weekje heb ;-)) en het bezorgt mij een pak stress.

Daarom wil ik jullie met een crowdfundingactie om hulp vragen.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 14/07/23
Viewed 28430x

Fundraiser organised by:

Cato Deschuytter

Cato Deschuytter

 
€0 raised

Donations

 
Show all donations
Started on 14/07/23
Viewed 28430x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog