Help het Roekpad in Echten

Help het Roekpad in Echten
St. Kraaienbosch Echten
Partager cette campagne

Het speel en ontdekkingspad , Roekpad in Echten moet worden vernieuwd, Dat kost geld, veel geld. Alle hulp is welkom!

142 dons
2 815 € collectés sur 40 000 €

In het dorp Echten is het  speel en beleefpad, het Roekpad, 7 jaar geleden gerealiseerd door Stichting Kraaienbosch. 

Een groep vrijwilligers, de projectgroep Kraaienbosch, is aan de slag gegaan en heeft samen met Landschapsbeheer een plan bedacht om het oude landgoedbos rondom de havezathe Huize Echten te herstellen, op een manier die zoveel mogelijk Echtenaren en Echtense bedrijven erbij zou betrekken en stimuleren. Het Roekpad is een pad voor kinderen en volwassenen, maar ook goed toegankelijk voor mensen met een visuele of verstandelijke beperking. De naam is afgeleid van de roek, een kraaiachtige, en van het Drentse woord roeken, wat ruiken betekent. Ruiken staat bij dit Roekpad symbool voor de overige zintuigen die tijdens een wandeling langs dit pad geprikkeld worden. 

Door de jaren heen is het Roekpad uitgegroeid tot een speelplek in de natuur, voor kinderen uit Echten maar ook van ver daarbuiten. De situatie op dit moment is dat het pad jaarlijks door duizenden kinderen en ouders wordt bezocht. Ook het afgelopen jaar door Corona, werd nog eens extra benadrukt hoe belangrijk buiten spelen is voor kinderen.

Het doel van de stichting is om het bestaande Roekpad up-to date te maken d.m.v. het plaatsen van gecertificeerde speeltoestellen. Waar kinderen uit Echten, en ver daarbuiten, worden uitgedaagd om (samen ) te spelen, buiten in de natuur. In de opstart is gekozen voor natuurlijk spelen. De speelanleiding zijn destijds zelf gemaakt door de werkgroep. Met de richtlijnen van nu voldoen veel speeltoestellen niet meer aan de huidige normen. De stichting wil daarom dat alle speeltoestellen weer aan de huidige normen laten voldoen en speeltoestellen vervangen waar nodig, zodat het Roekpad weer voor een heel lange periode een mooie speel- en ontmoetingsplek is in de natuur. 

De stichting heeft er altijd naar gestreefd dat het Roekpad voor iedereen toegankelijk moet zijn, dus is er geen entree en dus geen inkomsten voor de stichting. Daarom doen we nu een beroep op u. Wilt u ons steunen, zodat wij ons doel kunnen realiseren! Een beleefpad in Echten midden in de natuur, waar kinderen heerlijk met elkaar buiten kunnen spelen, uitgedaagd worden en wat toegankelijk is voor iedereen.

En daarvoor is de Stichting  veel geld nodig om dit alles te realiseren. Uw donatie zou enorm worden gewaardeerd.

 

 

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 08-05-2021
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue

Campagne organisée pour:

St. Kraaienbosch

St. Kraaienbosch

Campagne organisée par:

St. Kraaienbosch Echten

St. Kraaienbosch Echten

142 dons
2 815 € collectés sur 40 000 €

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 08-05-2021
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue

Dans les médias

Crowdfunding gestart voor Roekpad in Echten

31 Mai 2021

Echten – Stichting Kraaienbosch in Echten is een steunactie via internet begonnen voor de renovatie van het speel- en ontdekkingspad het Roekpad. Het pad is zeven jaar gelden gerealiseerd door de stichting en werd met het jaar populairder bij kinderen uit de wijde omgeving.

De Wolden Nieuws.nl
D'autres collectes de fonds dans: Nature & Environnement
Rapporter un abus