Voorkomen verdrinkingen dove en blinde jongeren in Suriname

Voorkomen verdrinkingen dove en blinde jongeren in Suriname
Deel deze actie via:

In november 2022 organiseert Help a Star voor 40 kinderen in Suriname een training ter voorkomen van verdrinking.

 

Voorkomen verdrinkingen dove en blinde jongeren in Suriname

Wereldwijd verdrinken er te veel kinderen! Dit moet stoppen! Elk verdronken kind is er één te veel! Anno 2022 mag het niet meer zo zijn dat er kinderen sterven door verdrinkingen. Wij willen daarom hier meteen wat aan doen met onze Stichting Help a Star Foundation. Help ons alsjeblieft om kinderen te helpen en de wereld veiliger voor ze te maken. Doneer daarom. Elk bedrag is welkom.

In november 2022 organiseert de Stichting Help a Star Foundation voor ca. 40 kinderen in Suriname een training ter voorkomen van verdrinkingen. Dit past binnen de missie van Help a Star, zie https://www.helpastar.org/mission.

De stichting Help a Star Foundation zal met ervaren en gediplomeerde instructeurs trainingen verzorgen voor een aantal dove en blinde kinderen. De stichting Help a Star Foundation heeft geld nodig om de instructeurs in Suriname te krijgen, een verblijfplaats voor ze te regelen, en om de benodigde faciliteiten zoals een zwembad te bekostingen.

De Stichting Help a Star Foundation is een ANBI. Dit beketekent dat de stichting ervoor moet zorgen dat minimaal 90% van de gedoneerde gelden terechtkomt bij de kinderen die dit zo hard nodig hebben. Er wordt dan ook altijd heel goed gelet op de kosten en bewust omgegaan met de beschikbare financiële middelen.

Naast het project in Suriname bereiden wij ook projecten in o.a. in Afrika voor.

40 Dove (slechthorende) en blinde (slechtziende) jongeren nemen deel

20 Dove en slechthorende leerlingen van de Kennedy school en Sudobe (Stg Surinaamse Doven Belangen) en 20 blinde en slechtziende leerlingen van de Louis Brailleschool zullen aan dit bijzondere programma in Paramaribo deelnemen. Verdrinking is een wereldwijd (onderschat) probleem voor de volksgezondheid. Het is in bijna elk land 1 van de belangrijkste doodsoorzaken. Hoewel het aantal door verdrinking veroorzaakte verwondingen en sterfgevallen in de westerse wereld hoog is, is het probleem veel erger in de derde wereld. Volgens een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kunnen de verdrinkingpercentages in landen met een lager inkomen wel 50 keer hoger zijn dan in landen met een hoger inkomen. Spijtig genoeg staat Suriname ook hoog, nl. plaats 29, in het overzicht van het aantal verdrinkingen, zie https://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/drownings/by-country/ . Gelukkig is overgrote meerderheid van verdrinkingen met trainingen te voorkomen.

Gediplomeerde trainers en mentorprogramma

Naast de al bestaande zwemtrainingen in Suriname biedt Help a Star met gediplomeerde en ervaren trainers de mogelijkheid voor kinderen met een beperking met een speciaal programma extra zwemvaardigheden op te doen. We hebben daarvoor de medewerking van de scholen en Sudobe. Tevens worden lokaal zwemtrainers bijgeschoold.

Ondersteuning door sponsoren

Naast een aanzienlijke eigen inbreng heeft Help a Star voor het project in Suriname nog extra financiële ondersteuning nodig.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/08/2022 gestart
382x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Stichting Help a Star Foundation

Stichting Help a Star Foundation

Actie georganiseerd door:

Rob van Maanen

Rob van Maanen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/08/2022 gestart
382x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog