Voedsel- & Schoolgeld voor de 40 armste kinderen in Laos

Voedsel- & Schoolgeld voor de 40 armste kinderen in Laos
Ineke Kieftenburg
Deel deze actie

Doe mee en doneer voor Voedsel-, Schoolgeld en Schoolbenodigheden voor de 40 armste kinderen van ons dorp in Laos.

13 donaties
31%
€ 1.490 van € 4.800 ingezameld

Juni is de laatste maand van ons hulpbudget wat we samen met jullie steun tot stand hebben gebracht ... Na twee jaar Covid lockdowns is er nu een brandstof- en valuta crisis. De ouders van deze kinderen zijn de allerarmsten, hun blije kinderen zijn het warme hart van ons dorp.

Doe mee en doneer voor voedsel-, schoolgeld en schoolbenodigheden voor deze 40 armste kinderen.…Wij regelen hier alles ter plekke. Heel erg bedankt! 

Eén kind heeft 120 Euro nodig voor 6 maanden. Dit omvat: een voedzame maaltijd op schooldagen, schoolgeld & schoolbenodigdheden (schoolboeken, schoenen/slippers, schriften, potloden, enz.)

*De gegevens voor bankoverschrijving en PayPal staan in de email*

Vrolijk rennen naar de keuken

Elke schooldag rennen 40 van de armste kinderen van ons dorp vrolijk naar de keuken van Lun, waar grote pannen vol voedingsrijk eten op hen wachten. Het is na 2 jaar nog steeds nodig om maaltijden te bieden aan deze armste kinderen, waarschijnlijk de enige (echt voedzame) maaltijd van de dag.

Het laatste lokale nieuws

Wereldbank Country Manager voor Laos Alex Kremer zegt: “De problemen veroorzaakt door twee jaar lockdown en beperkingen voor Covid-19 worden nu verergerd door stijgende prijzen, vooral voor brandstof en voedsel, mede door de oorlog in Oekraïne en de snelle waardevermindering van de Kip (lokale munteenheid).”

Het laatste lokale nieuws ... We kunnen sinds 1,5 week geen benzine meer krijgen in Laos ... Door het machtsspel van de grote landen wordt Laotiaanse valuta geweigerd op de oliemarkten ... alleen dollars zijn toegestaan ​​...

We zien hoe cruciaal mobiliteit is, juist op het platteland … de kleine tractoren die mensen uit verschillende dorpen verzamelen om te werken op de rijstvelden zitten zonder brandstof … in onze kinderkeuken vragen nu zelfs sommige ouders van de armste kinderen om voedsel, omdat ze echt geen opties meer hebben.

Doneer voor voedsel, schoolgeld en schoolbenodigheden voor deze 40 armste kinderen in ons dorp

*De gegevens voor bankoverschrijving en PayPal staan in de email*

Warmhartig

Laotianen zijn, wat er ook gebeurt warmhartig; wij als westerlingen leren zo veel … Er wordt nog steeds gelachen, er is flexibiliteit en we hebben allemaal hoop op een betere toekomst. (zoals je verder in deze tekst kunt lezen)

Wij zijn Olaf & Ineke, oprichters van de eerste vlindertuin in Laos en gelokaliseerd naast de bekende Kuang Si Falls; een toeristische trekpleister. We wonen al 10 jaar in Laos. Vanwege Covid heeft Laos diens grenzen voor ruim 2 jaar gesloten; armoede en honger kwamen naar ons dorp.

Aan het begin van de Covid-pandemie zijn we begonnen met het organiseren van basis voedsel- en medicijnhulp om de armste 40 kinderen, 26 ouderen en 22 zieken in ons dorp te ondersteunen.

We willen een ieder bedanken die ons heeft gesteund met een warmhartige donatie. Hierdoor hebben we deze gemeenschap echt bij elkaar gehouden … heel erg bedankt! Jouw steun wordt zeer gewaardeerd en is nog steeds nodig... 

Laos is weer open voor toerisme … yeaaaah … eindelijk weer vooruitzicht!

Ons dorp was vóór de pandemie een zeer drukke toeristische plek door de bekende Kuang Si watervallen. We hopen ons vlinderpark in oktober te openen, wat normaal gesproken het begin is van een nieuw toeristisch seizoen.

We bereiden de vlindertuin voor, die we altijd goed hebben onderhouden en we hebben ook een magische 'Jungle-wandeling' ontwikkeld met interessante lokale kruiden die geplant zijn langs het pad naast onze privéwatervallen.

Wij blijven de financieel armsten van ons dorp steunen

Bovenal hebben we besloten om de 40 kinderen te blijven steunen wanneer onze vlindertuin weer opengaat. Wij willen de financieel armsten van ons dorp blijven steunen, want het zal zeker 2 jaar duren voordat deze diepe armoede hopelijk een herinnering wordt. 

Stg. charity Mama Lun Laos

Wij, Ineke & Olaf, zullen elke dag een exclusieve donatie vlindertour van 2 uur geven om bezoekers te betrekken bij vlinders, kruiden en vooral; onze verhalen over de Laotiaanse cultuur na 10 jaar hier gewoond te hebben.

We vertrouwen erop dat bezoekers na de rondleiding zullen doneren aan onze stichting 'Charity Mama Lun Laos' die we op dit moment in Nederland aan het registreren zijn!

Het doel van onze stichting (anbi) is het ondersteunen van voedselhulp, schoolgeld en schoolbenodigdheden, als ook het ondersteunen van de alleroudsten en het financieel stimuleren van studiemogelijkheden voor getalenteerde kinderen die hopelijk terugkeren naar onze gemeenschap.

Deze geweldige kinderen hebben jouw steun nodig...

Doneer voor voedsel-, schoolgeld en schoolbenodigheden voor de 40 armste kinderen in ons dorp … ons eerdere hulpbudget is tot volgende maand; juni ’22. We willen en moeten deze kinderen blijven steunen … Heel erg bedankt!.

*De gegevens voor bankoverschrijving en PayPal kunnen op verzoek worden gemaild*

REALISME is een wijze gids voor de toekomst

Het toerisme zal hopelijk (in kleine stapjes) terugkomen. Dit betekent dat we in ieder geval het komend jaar in onrustig vaarwater zullen verkeren. Zo zal het ook zijn voor de armsten van ons dorp: de 40 kinderen, de 26 ouderen en de zieken.

Wij, Olaf en Ineke, regelen alles ter plekke, zoals we dat graag doen!

Heel erg bedankt voor je steun en warmhartige donatie. Met kleurrijke & warme vlindergroeten uit Laos,

Olaf, Ineke en onze peuter Dion

Kuang Si Falls Butterfly Park, Luang Prabang, Laos

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20/05/2022 gestart
742x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Ineke Kieftenburg

Ineke Kieftenburg

13 donaties
31%
€ 1.490 van € 4.800 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20/05/2022 gestart
742x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog