Uitvaartkostenvan mijn neef ๐Ÿ˜”

Uitvaartkostenvan mijn neef ๐Ÿ˜”

24 dec 2021 is mijn neef overleden. Helaas had hij geen uitvaartverzekering.

 

24 december 2021 (kerstavond) zal voor onze familie nooit meer hetzelfde zijn. Terwijl we met een gedeelte van de familie gezellig bij elkaar waren sloeg het noodlot bij mijn neef toe. 

Thuis gekomen van zijn werk wilde hij een kleine maaltijd voor zichzelf klaarmaken. Aardappelpartjes op het vuur gezet en even op de bank gaan zitten. Helaas bleef het niet lang bij zitten en door de vermoeidheid viel mijn neef langzaam in slaap. Verschrikkelijk genoeg met die aardappelpartjes in de olie op het fornuis. Na enige tijd hebben deze vlam gevat met als gevolg dat binnen afzienbare tijd de keuken in lichterlaaie stond. Hierdoor is mijn neef wakker geworden en heeft het gas uit kunnen draaien maar in een zoektocht naar buiten is hij met zijn hoofd op de tafel gevallen en buiten bewustzijn geraakt. 

Na 2 vervelende kerstdagen was het tijd om alle papieren uit te gaan zoeken en kwamen tot de conclusie dat er geen uitvaartverzekering was. Tijdens het bezoek van de Dela is er door de ouders opdracht gegeven voor een uitvaart. De kosten hiervan zouden we betalen uit de overwaarde van het huis dat dan verkocht zou worden. Omdat in dit geval de kinderen de erfgenamen waren maar minderjarig, heeft mijn neef zijn ex (moeder van de 2 kinderen) dit op zich genomen. Echter was de verstandhouding erg moeizaam aangezien ze nog niet lang uit elkaar waren. Sterker nog, mijn neef was 4 weken voor zijn overlijden nog papa geworden van een zoon maar door deze moeizame verstandhouding heeft hij zijn zoon nooit kunnen erkennen. 

Nu ruim een jaar na de crematie blijkt voor ons eens te meer hoe moeizaam de verhoudingen waren. Zijn ex heeft de rekening nooit betaald terwijl ze beloofd had dit te doen van de overwaarde. De ouders (als opdrachtgever van de uitvaart) zijn nu dus verplicht om deze rekening alsnog te betalen maar hebben daar de middelen niet voor. Ik hoop dat er veel mensen die mijn oom en tante een warm hart toedragen zodat ik iets voor de ouders van mijn neef kan betekenen. Hartstikke bedankt voor de donaties. De waardering is uiterraard enorm. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19/02/2023 gestart
236x bekeken

Actie georganiseerd door:

felix Tonnaer

felix Tonnaer

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19/02/2023 gestart
236x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog