Support our archaeology internship at Vindolanda

Support our archaeology internship at Vindolanda
Stage Vindolanda

Wij mogen gaan graven in Vindolanda voor onze stage We are allowed to excavate at Vindolanda for our internship. juni/June

 
Beschikbaar in:  Nederlands

Beste potentiële donateur,

Wij zijn Armin, Inge, Jarno, Julian, Metz, Michelle, Stasey en Willeke en wij studeren archeologie in Deventer. Wij zitten momenteel allemaal in ons derde jaar en dat betekent dat wij stage mogen gaan lopen. Nu hebben wij de kans gekregen om een deel van onze stage te mogen doen in Engeland en dan om precies te zijn bij het Romeinse fort Vindolanda. Wij mogen hier vier weken van onze stage doorbrengen in de maand juni onder toeziend oog van onze docent Wouter Vos die ook mee zal gaan.

 

Om alles te regelen zijn wij allemaal druk bezig om vervoer, onderdak en voorzieningen te regelen om daar een maand te kunnen leven. Nu zitten hier natuurlijk kosten aan verbonden die gedekt moeten worden. Helaas is door de Brexit een aanvraag op de Erasmusbeurs niet meer mogelijk aangezien deze geldt voor landen binnen de Europese Unie. Daarom hopen wij via deze steunactie geld in te zamelen om te compenseren voor het gebrek hiervan. 

 

Wat gaan wij doen?

Wij hebben toestemming gekregen om te graven op Vindolanda. Wat houdt dat in? Dit betekent dat wij op een historisch belangrijke locatie mogen meehelpen met de opgravingen van het fort. Dit werk zal bestaan uit het uitmeten van de werkput, het uitgraven hiervan en vervolgens het documenteren van de vondsten en putten. In deze vier weken zullen wij 20 veldwerkdagen doen en zijn we van plan om in de weekenden musea of andere cultuurhistorische activiteiten te bezoeken. 

 

Wat is Vindolanda?

Vindolanda is een Romeins fort (Castellum) ten zuiden van de muur van Hadrianus, al is de locatie van dit fort al veel langer in gebruik dan de muur. De oudste funderingen zijn afkomstig van een houten fort rond het jaar 85. Hierop volgend zijn verschillende houten constructies afgebroken en weer opgebouwd. Pas na de bouw van de muur van Hadrianus (jaar 122) is hier een stenen constructie opgetrokken. Dit fort is door de Romeinen gebruikt tot in de 4e eeuw.

 

Naast het fort is ook een dorp gebouwd. Zo’n dorp was grotendeels zelfvoorzienend en zorgde voor entertainment en extra voorzieningen voor de soldaten. Later mocht ook de familie van soldaten er gaan wonen.

Verder zijn er op deze locatie ook schrijftabletten gevonden. Deze vondsten zijn uitgeroepen tot dé vondsten van de 20e eeuw. Het bijzondere aan deze vondsten is dat ze nog goed leesbaar zijn, met teksten zoals uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes, verzoekjes om meer bier te laten leveren en of er schone sokken opgestuurd konden worden.  https://www.vindolanda.com/blog/fact-file-writing-tablets 

Dear potential supporter,

We are a group of archaeology students from Deventer: Armin, Inge, Jarno, Julian, Metz, Michelle, Stasey and Willeke. This is our third year of university, which means that we are allowed to do an internship. We are lucky to be able to do part of our internship in England, at the Roman fort of Vindolanda. We will spend four weeks there in June, with supervision from our teacher, Wouter Vos, who will be accompanying us.

 

We are all very busy organising transport, accommodation and food to stay there for a month. These preparations come with expenses that require funding. Regrettably, due to Brexit, applying for a scholarship is not an option since it only applies to internships in EU countries. To make up for this, we aim to gather funds through this fundraising campaign.

 

We've been granted permission to excavate at Vindolanda. This means that we'll be assisting in the excavation of the fortress in an area of great historical importance. Our work will involve surveying the site, excavating and recording our finds and trenches. We plan to work 20 days in the field and spend the weekends visiting museums and other cultural activities over these four weeks.

 

We have linked a video below and you can also visit the Vindolanda website for more information.

https://www.vindolanda.com/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20/10/2023 gestart
2194x bekeken

Actie georganiseerd door:

Stage Vindolanda

Stage Vindolanda

 
Actie loopt tot 21/06/2024

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20/10/2023 gestart
2194x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog