Schulden

Schulden

Schulden omdat ik in unieke situatie ben terechtgekomen en het nu met minder dan 50€ moet doen per week. Na de voedselbanken,

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

2022 moest een mooi jaar worden samen gaan wonen met familielid, baby krijgen en dan gebeurd het ondenkbare en kom ik in een rollercoaster van verdriet, emotie, financiële crisis, lichamelijk en geestelijk op de proef gesteld. Mijn baby moest toen openhartoperatie krijgen was het verdict. Nu een flinke goedlachse peuter. Begint sinds deze maand aan zijn eerste stapjes. Ondertussen ook vrienden verloren. Zelf mijn gezondheid die achteruit gaat. Operatie hand, rug en cortisone spuiten in hand en schouder. Volgens mij puur de stress dat ik financieel nu op ziekenuitkering staan en aan 3000€ per maand zit vaste kosten en afbetalingsplannen. Geen hulp meer kan krijgen extra voor die kosten van instanties. Bij verschillende voedselbanken en moeders voor moeders zit om toch al te besparen op eten , drinken, kledij, schoenen enz omdat al dat geld naar onze betalingen kunnen gaan. Auto heb ik nodig om mijn kindjes na school te krijgen, werk io te brengen enkel geen opvang tot eind 2025. (Op moment onthaalmoeder gevonden na paasvaantie voor 3 dagen met beperkte uren, volle bak aan sollciteren ) Mij aan het herscholen om meer te verdienen. Ik denk dat ik al veel heb gedaan om hieruit te komen. En dan komen de volgende rekeningen en opnieuw afbetalingsplannen. Schuldbemiddeling en al en toch geraak ik er niet uit. Mentaal ben ik op. Ik voed mijn 4 kinderen alleen op. Mijn doel is zo snel mogelijk voltijds aan werk te geraken. Enkel mijn lichaam laat me in de steek lichamelijk en mentaal. Een psycholoog heb ik eind februari pas. We halen eind van elke maand niet meer. 2 weken voor de maand eindigd is alles weg aan de rekeningen en afbetalingen en de extra rekeningen. Instanties geweest en omdat ik eigen woonst heb willen ze enkel dwingen tot verkoop zonder zicht op zekerheid van vervang woning. Op straat staan is geen optie. Ik blijf niet bij de pakken zitten. En blijf rondbellen elke dag voor een oplossing. Ook half ziekenkas en half werken aangevraagd. Op vrienden rekenen op mijn kleinste te passen en vergoeden. Zodat ik kan gaan werken. We willen erdoor!

Hoe moe, gefrustreerd ik ook ben. Het huis met weinig proberen opknappen. Hulp vragen en zo enkele lieve mensen die gaskachel maken , elektriciteit leggen en moet geen werkuren zo betalen. Gratis spullen zoeken. Oproepen doen voor hulp met achterbouw waar water binnenloopt. Enkel het slechte weer laat nu al weken niet toe dit te maken. Zit nog met enkel glas ramen. Heb meerdere leningen voor huis,enz.

Voor mijn kindjes blijf ik gaan. Al heb ik echt nood aan rust in mijn hoofd. 

Uitkoop van 81500€ , geen lening meer op moment. Aanvraag voor sociale lening is een jaar wachten. Bij andere fondsen mag het niet omdat het familielid is en niet mijn ex vriend/man. 

Mijn doel hier is enkele 1000€ om terug ademruimte te krijgen tot ik aan de slag kan. Ik wil niet bedelen en mijn centen zelf gaan verdienen als elke hardwerkende Belg. Druk bezig met die opvang io te krijgen. 

Ik doen nu al veel in de week en dit alles gaan ik nog moeten combineren met werk. Wat ik helemaal niet erg vind. En naschoolse opvang is ook op. Dus vanaf ik kan werken gaan ik er ten volle voor. Zolang dat niet is moeten we met bitter weinig doen. Binnenkort verjaardagen van mijn kindjes, gaat dit jaar opnieuw iets kleins zijn. 

Mijn kindjes gaan moeten leren dat in armoede leven ons leven is geworden. En we er het beste maar van moeten maken. En andere hun steunactie dringender is dan de onze ,dat er dat begrijpen. Al zeggen er veel zet is een steunactie op. Je hebt het echt nodig. We hebben het nog al is gedaan en heel de zomer snoep deur aan deur proberen verkopen, al heeft het weinig opgeleverd. En leven we zo dat we elk ding dat we moeten betalen, of als mijn kindjes iets willen ,dat we dat niet kunnen. En ik voel me schuldig als moeder want heb al veel verwijten gehad na mijn hoofd. Er word tegen me gezegd dat ik nooit meer kan gaan werken met 4 kinderen en me niet kapot moet gaan werken. Enkel hulp blijft uit. Ze hebben me paar keer geholpen en daarvoor krijg ik nu op mijn neus dak genoeg heb gekregen. En nu krijg ik dus niks meer. Drm ik moet wel gaan werken. Ik zet het hier omdat ze me zeiden misschien dat er mensen zijn die wel willen helpen. 

 

 

Alvast bedankt 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22/01/2024 gestart
2092x bekeken

Actie georganiseerd door:

Veronique Sienack

Veronique Sienack

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22/01/2024 gestart
2092x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog