Rolstoelbus voor Hakim & Yanis

Rolstoelbus voor Hakim & Yanis
Deel deze actie via:

Wie zijn Hakim en Yanis en waarom is een rolstoelbus nodig?

 

Hallo allemaal,

Hakim en Yanis hebben een aangepaste rolstoelbus nodig om vervoerd te kunnen worden.

Hakim (10) en Yanis (5) zijn twee vrolijke en lieve jongens. 

Beide jongens hebben een chromosoomafwijking, ernstige vorm van autisme en zijn verstandelijk beperkt. 

Hakim heeft een ontwikkelingsleeftijd van 24/29 maanden en Yanis heeft ook een ontwikkelingsleeftijd van 24 maanden. Beide jongens kunnen niet in zinnen praten, zeggen een paar woordjes en ook beiden zijn niet zindelijk. Daarnaast heeft Hakim epilepsie, lage spierspanning en een progressieve ziekte wat gaat leiden tot volledige gehoorverlies. Beide jongens zijn aangewezen op 24-uurs zorg. 

De fysiotherapeut heeft vastgesteld dat de motorische achterstand van Hakim niet verbeterd gaat worden. Doordat het fysieke uithoudingsvermogen van Hakim beperkt is en inspanning veel van Hakim vraagt zijn afstanden binnenshuis het maximale haalbare. Hakim gebruikt voor langere afstanden zijn rolstoel. 

Yanis kan op basis van zijn autisme erg overprikkeld raken van geluid en omgeving, hij vertoont dan vermijding en vluchtgedrag. Daarbij is Yanis erg vlug en is hij niet verkeersveilig, dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, daarom maakt Yanis gebruik van een aangepaste buggy met een stevige borst en bekkenfixatie, zodat Yanis veilig vervoerd kan worden. 

Het tillen en vervoeren van Hakim is voor ons als ouders fysiek erg zwaar, en dat terwijl hij alleen nog maar groter en zwaarder wordt. i.c.m. Yanis maakt het voor ons onmogelijk om samen er als gezin op uit te gaan, ook voor ziekenhuisbezoeken/tandartsbezoeken is dit lastig want we kunnen nooit beide hulpmiddelen meenemen. De rolstoel van Hakim past niet in de kofferbak van onze huidige auto, deze moet altijd uit elkaar gehaald worden, dit kost altijd veel tijd om het ook weer in elkaar te zitten. Het is voor ons niet meer haalbaar om als gezin samen dingen te blijven ondernemen. 

Daarom is een rolstoelbus nodig die wij niet kunnen betalen zonder jullie hulp. Het liefst hadden we gewild dat we de bus zelf zouden kunnen betalen, maar dat kunnen we helaas niet. De gemeente wil de aanpassingen, die nodig zijn voor de rolstoelbus, vergoeden. De enige voorwaarde die de gemeente stelt is dat de bus maximaal 2 jaar oud mag zijn. En dan kom je al snel uit op een bedrag van circa 50.000 euro.

Beide jongens hebben thuis veel aangepaste hulpmiddelen, een gedeelte wordt vergoed maar een gedeelte moeten we ook zelf betalen. Dit kost allemaal veel geld en het maakt dat wij de investering voor de rolstoelbus niet zelf kunnen opbrengen.

Daarom hebben wij jullie hulp nodig! Hopelijk kunnen jullie ons financieel ondersteunen voor de rolstoelbus voor Hakim en Yanis. Elke euro helpt, net als het delen van ons verhaal op sociale media of met vrienden.

Helpt u mee om Hakim & Yanis op een veilige manier te kunnen vervoeren?

Rechtstreeks doneren mag ook op de bankrekening van H.Said NL29INGB0687526574 BIC: INGBNL2A

Wij zijn jullie ontzettend dankbaar!

Groetjes,

Hakim & Yanis

Mama en papa van Hakim & Yanis

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 8/06/2022 gestart
14863x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Btissame Chait

Btissame Chait

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 8/06/2022 gestart
14863x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog