Road to Compostela

Road to Compostela
Lois Deprez
Deel deze actie via:

Juf engageert zich voor gelijke kansen en stapt om horizon van leerlingen te verbreden

 

Begin september 2023, start ik niet samen met mijn leerlingen het nieuwe schooljaar op, maar laat ik mijn voetafdrukken na op de Sint-Jacobsroute richting Santiago de Compostela.

800 km, 41 etappes, 41 dagen stappen voor mezelf, maar ook een beetje voor anderen.

Met mijn camino wil ik graag geld inzamelen - dankbaar voor elk bedrag, groot of klein - om de mobiliteit van klasuitstappen binnen onze school te kunnen bevorderen.

 

Wandeldoel (800 euro)

Mijn doelstelling is om een minimaal bedrag van 800 euro (en we dromen van meer) bij elkaar te stappen om onze kinderen de exploreer- en leerkansen te bieden die ze verdienen.

Onze school, Klein College, is gelegen in het hartje van Oostende en telt 249 unieke leerlingen. 

Met uniek wil ik graag onze multiculturaliteit in de spotlights zetten, waar ik met een verscheidenheid van reeds 13 nationaliteiten, trotse klasleerkracht ben van 21 fantastische kleuters. 

Deze kinderen worden grootgebracht in Syrische, Oekraïnse, Burundische, Turkse,… gezinnen die zich heel vaak in een kwetsbare positie bevinden.

 

‘Ervaringsgericht leren is key’ 

Deze manier van lesgeven is de enige waarvan ik 100% overtuigd ben dat de kinderen alle leermogelijkheden geboden worden die ze nodig hebben om (levens)lessen eigen te maken, te begrijpen en hun kijk en interpretatie op de wereld te verbreden.

Door hun kwetsbare situatie is er echter weinig tot geen eigen inbreng mogelijk om financieel hogere uitstappen te bekostigen en worden deze kinderen geconfronteerd met een beperkter aanbod van onderwijs die nauwelijks verder reikt dan de school- en stadsmuren.

Ook zij verdienen de ontwikkelingsmogelijkheden als elk ander kind in Vlaanderen!

Help jij mee onze voedingsbodem te verrijken zodat ook deze kids traag maar zeker hun zaadjes kunnen planten voor een rijkere toekomst?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 3/04/2023 gestart
2821x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Klein College

Klein College

Actie georganiseerd door:

Lois Deprez

Lois Deprez

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 3/04/2023 gestart
2821x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog