Oren zijn om te horen!!!

Oren zijn om te horen!!!
Deel deze actie via:

Help je mij horen met een cochlear Implantaat?

 
€ 0 ingezameld

Mag ik me even voorstellen?
Mijn naam is Siebe, een jongen van net 13 jaar.
Ik hou van sporten en gamen, ben best sociaal en maak graag plezier met mijn vrienden.

Maar wat is het probleem dan hoor ik jullie denken? Waarom start je een crowdfunding?
Wel, zet je eventjes ik leg het je graag uit...


Ik ben ernstig slechthorende en eenzijdig doof. Uiteraard zijn daar oplossingen voor....maar die kosten handen vol geld, en worden niet altijd vergoed.

Een cochlear implant is een apparaat dat ervoor zorgt dat ik met mijn dove oor toch ook kan "horen"


Op mijn 5 jaar kreeg ik zo een implantaat. Dit konden we toen betalen met eigen middelen en steun van vele mensen rondom ons. 

Hierdoor kon ik mijn taalachterstand inhalen en kon ik ook weer terug naar het gewone onderwijs. Dankzij de vele uren therapie en inzet van mijn mama, sta ik ver in het leven, haal ik goede resultaten op school en ben ik gegroeid van een onzekere jongen naar een vlotte en sociale tiener.
Toen we enkele jaren geleden een vervanging moesten krijgen, konden we aantonen dat ik hier heel veel nood aan had voor de taalontwikkeling en  het omgaan met andere mensen.
Toen kregen we goed nieuws en was er een goedkeuring voor terugbetaling.... En nu..Door een wijziging in het behandelen van de dossiers bij Riziv, krijg ik niet langer een terugbetaling voor mijn cochlear implantaat.

Net nu ik aan de start sta van de moeilijkste jaren in het opgroeien, de puberteit, de start van de secundaire school....nemen ze mij mijn CI af. 
Nemen ze mij mijn kansen op verdere ontwikkeling af...

Zorgen ze ervoor dat ik heel onzeker word over communiceren in groep of in situaties waar ik de mensen niet ken. Iets waar ik het nu al heel moeijk mee heb.
Zal ik nog wel mee kunnen fietsen....want het verkeer hoor ik niet voldoende en dat maakt het gevaarlijk....Kan ik nog mee met voetbal...
Ik zal niet langer naar het gewoon onderwijs kunnen gaan, omdat ze me daar niet de juiste ondersteuning kunnen geven. Mijn kansen op een diploma en een goede baan worden hierdoor erg moeilijk.

Mijn mama, een super mama, wil me uiteraard alle kansen geven en dit doet ze al die jaren al met veel liefde en overtuiging. Al mijn medische kosten betalen, alle therapieën en begeleiding, avondschool gebarentaal....niets is haar te veel geweest.

Maar dit ...dit kan mijn mama, als hardwerkende alleenstaande moeder niet betalen en daar maakt ze zich veel zorgen over.

Help je mij, mijn mama te helpen?
Help je mij te "horen"?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
5 dagen geleden gestart
1960x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Vicky Schaalje

Vicky Schaalje

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
5 dagen geleden gestart
1960x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog