Mulanje Mission Hospital - Janssens naar Malawi

Mulanje Mission Hospital - Janssens naar Malawi
Frank Janssens
Deel deze actie via:

Frank en Esther lopen 115 km om geld in te zamelen voor hun jaar vrijwilligerswerk bij het Mulanje Mission Hospital.

 

Van 19-22 juli 2023 zullen wij, Frank en Esther, van Nijmegen naar Puttershoek lopen: een route van 115 kilometer. We hopen hier geld mee op te halen voor het vrijwilligerswerk dat wij gaan doen in Malawi. 

We hopen in de periode van augustus 2023 tot ca. juni 2024 te verblijven in Mulanje Mission Hospital (Malawi) om hulp te bieden en gezinnen op uitzending te ondersteunen. Het ziekenhuis, Mulanje Mission Hospital (MMH), is gevestigd in het Mulanje district, in het zuidoosten van Malawi. Mulanje is een van de armste gebieden in de wereld met een hoge prevalentie van HIV. Daarnaast is er sprake van een hoge prevalentie van tienerzwangerschappen, die onder de zorg vallen van MMH. Maar liefst 31% van de Malawiaanse vrouwen van 20-24 jaar beviel voor hun 18e jaar (Unicef, 2019). Het ziekenhuis heeft naast de reguliere afdelingen een grote verlosafdeling (3000 bevallingen per jaar) en een HIV-polikliniek. Ook zet MMH zich sterk in voor gezondheidsbevordering onder de bevolking. Er wordt geïnvesteerd in preventie, zoals malariabestrijding en verbetering van de hygiëne met schoon water en openbare toiletten. 

Esther zal vijf ochtenden en twee middagen per week functioneren als leerkracht voor zes kinderen van Nederlandse gezinnen die als tropenartsen in het ziekenhuis werken. Frank gaat voornamelijk aan de slag voor het Mulanje Mission Hospital. Hij zal helpen waar hij kan en waar nodig.

Het geld dat wordt ingezameld is ten behoeve van ons levensonderhoud in Malawi, denk daarbij aan eten en drinken, medicijnen en verzekeringen. Als er meer geld wordt opgehaald dan wij nodig hebben, zal dit naar het Mulanje Mission Hospital gaan.

Help jij mee om ons doel te behalen?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
1 week, 5 dagen geleden gestart
1795x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Frank Janssens

Frank Janssens

 

Donaties

 
Toon alle donaties
1 week, 5 dagen geleden gestart
1795x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog