Leven overhoop door lipoedeem

Leven overhoop door lipoedeem
Nicole Herrewijn
Deel deze actie

Het leven van de 18-jarige Kim werd volledig overhoop gegooid toen zij last kreeg van een erge vorm van lipoedeem.

5 donaties
€ 75 van € 6.800 ingezameld

Kim heeft een ernstige vorm van lipoedeem. Deze chronische aandoening aan het vetweefsel bezorgt haar 24/7 pijn. Omdat de zorgverzekeraars haar behandeling niet vergoeden is er een crowdfundingsactie gestart.

Ondanks het gezonde dieet van Kim en genoeg sporten kwam Kim in 1,5 jaar tijd 30 kilo aan door de aandoening Lipoedeem  waardoor zij 24/7 pijn ervaart en  dat staat haar dagelijkse leven in de weg.

“Mijn droom is om verloskundige te worden, maar dit lijkt nu bijna onmogelijk.” Ze kan bijvoorbeeld maar 4 uur staan en moet haar energie goed verdelen. Daardoor is het afronden van haar opleiding erg zwaar.

Operaties en behandelingen

Het zou gaan om een zeven operaties aan haar boven benen, onderbenen, heupen en billen en haar armen: “Dat zijn pijnlijke operaties, maar dat heb ik er graag voor over. Ik moet ermee leren leven, maar deze operaties zorgen ervoor dat ik wel weer leuke dingen kan doen.

Inmiddels is Kim in behandeling bij een gespecialiseerde arts in Amsterdam en, een diëtiste in Volendam en een kliniek in Hoofddorp waar ze compressietherapie krijgt. De beste behandeling voor Kim zou echter een liposuctie zijn, waarbij een plastisch chirurg het vet verwijdert. Liposucties worden niet vergoed door de verzekering, omdat dit volgens hen een cosmetische ingreep is. “In mijn geval is dat niet zo; een liposuctie zou voor mij een medische ingreep zijn die mijn chronische pijn kan verlichten.”

Crowdfundingsactie

Omdat zorgverzekeraars deze behandeling niet vergoeden, is er een crowdfundingsactie gestart. De zeven operaties zouden in totaal € 25.000 gaan kosten.

Inmiddels heeft de crowdfundingsactie al meer dan €15,000 euro opgeleverd waarvan Kim al 4 liposucties heeft kunnen doen en de 5e is in augustus het is een heel zwaar traject en vraagt veel energie maar, Kim blijft positief en doorzetten omdat, er al duidelijk verschil te merken is in de pijn en het bewegen. Kim moet nog 3 operaties de onderbenen, armen en billen moeten nog gedaan worden, dan is zij helemaal klaar en zal dat heel veel verschil uitmaken voor haar toekomst.

Ook wilt Kim graag naamsbekendheid geven. “Meer naamsbekendheid zou ervoor kunnen zorgen dat deze behandelingen in de toekomst niet meer gezien worden als cosmetische ingreep.”

Wil jij Kim helpen met haar toekomst? Dat kan hier.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/06/2022 gestart
904x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Nicole Herrewijn

Nicole Herrewijn

5 donaties
€ 75 van € 6.800 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/06/2022 gestart
904x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden