Legionella!

Legionella!
Arno Hoorn
Deel deze actie via:

Een Legionella besmetting zette mijn leven even stil. Van 100 naar 0 in een paar dagen. En nu de marathon lopen?!

 

Bijna een jaar geleden kreeg ik vanuit het niets een koortsaanval. Binnen een uur van 37 naar 39,5 graden koorts. In de week die volgde liep dat op tot ruim 40 graden. Toch maar even naar de huisarts, want dit is natuurlijk niet normaal voor een fitte kerel.

Na onderzoek bij de huisarts stond er inmiddels een ambulance voor de deur met het verzoek daarin plaats te nemen om me naar het ziekenhuis te vervoeren. In het ziekenhuis aangekomen werd vrij snel de eerste diagnose gesteld. Een dubbele longontsteking en ernstig nierfalen! Verder onderzoek moest uitwijzen waar dit opeens vandaan kwam. Vrij snel kwam het resultaat. Ik was besmet met de Legionella bacterie en die had zich inmiddels verspreid over m’n beide longen. Snel schakelen met de juiste antibiotica moest erger voorkomen en de bacterie stoppen. 

In de 2 weken die volgden veranderde ik van een fitte kerel naar een man die tot de grond toe werd afgebroken. Niet meer in staat om zelfstandig ook maar iets te doen. Met bijna alles had ik hulp nodig, van eten, lopen tot toiletbezoek etc. Tijdens de 2 weken ziekenhuisopname zijn ze in staat geweest om de bacterie te vernietigen en mocht ik het ziekenhuis (10 kilo lichter) weer verlaten. Maar daar ben je er nog niet mee. Een ziekenhuisbed en een rollator moesten er aan te pas komen om thuis verder te herstellen. Na een week of 4 mochten gelukkig ook die hulpmiddelen het huis weer verlaten en kon ik op eigen kracht verder herstellen. 

Wanneer je besmet raakt met de Legionella bacterie kun je vreselijk ziek worden en is de kans heel groot dat je er blijvende schade aan overhoudt. Sommige mensen overlijden er zelfs aan. Anderen raken voor de rest van hun leven arbeidsongeschikt. 

Een enkeling komt er zonder kleerscheuren vanaf. Gelukkig mag ik tot die laatste groep behoren. Bij mij ging het herstel behoorlijk snel. Ik dank dat mede aan mijn conditie die ik had voordat ik werd besmet.

Via internet ben ik in contact gekomen met de stichting Veteranenziekte. Deze stichting is opgericht na de uitbraak van 1999 op de West-Friese Flora en heeft tot doel om lotgenoten met elkaar in contact te brengen en om mensen te informeren over de Legionella bacterie. Ik wil deze stichting  graag ondersteunen omdat het werk wat ze doen heel belangrijk is.

Om anderen te inspireren, maar natuurlijk ook voor mezelf heb ik besloten dat ik de marathon van Amsterdam ga lopen. Een hardloopevenement van maar liefst ruim 42 kilometer. Met deze actie wil ik zoveel mogelijk geld ophalen voor de Stichting Veteranenziekte. Met dit geld kan er dan meer voorlichting worden gegeven hoe je een besmetting met Legionella kan voorkomen. Het kan namelijk iedereen overkomen. Door mij te steunen met deze actie, steun je misschien ook wel jezelf of je naaste door ze te wijzen op de gevaren en hoe je dit kan voorkomen.

De Stichting Veteranenziekte heeft een ANBI status, dus je gift is aftrekbaar van de belasting. 

Tot slot wil ik iedereen op voorhand al bedanken voor de gulle giften en nodig ik jullie uit om mij te volgen tijdens het lopen van de marathon!

Mijn doel is om voor elke meter van de marathon 1 euro op te halen! Dus hoeveel meter loop je met me mee? :)

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/09/2023 gestart
1975x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Veteranenziekte

Stichting Veteranenziekte

Actie georganiseerd door:

Arno Hoorn

Arno Hoorn

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/09/2023 gestart
1975x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog