House of Angels Ghana

House of Angels Ghana
Marie-Christine Verloo

Willen jij meebouwen aan een veilige "thuis" voor kinderen in nood in Ghana?

 

Ik ben Marie-Christine en mijn vriendin Chris heeft een droom om een "House of Angels" te bouwen. 

Haar droom kwam zo tot stand:

Chris verteld:

Vanaf mijn 16e deed ik vakantie- en weekendwerk (ik werkte in supermarkten , in de horeca, deed modellenwerk….) wat er voor zorgde dat ik alle extraatjes kon betalen die mijn mama niet kon betalen. 

Na mijn studies maakte ik een dubbele belofte aan mezelf: nooit zou ik nog financieel afhankelijk worden van iemand en ooit zou ik op één of andere manier hulp bieden aan kinderen in armoede. Professioneel heb ik,dank zij mateloze inzet en wilskracht, de eerste belofte kunnen waarmaken. 

Ik heb héél veel mooie kansen gekregen en gegrepen, ben dikwijls in de diepte gesprongen (weliswaar met berekende risico’s) maar was altijd gezegend met een (groot) streepje geluk en zeker een paar geweldige beschermengelen. Ik ben super dankbaar voor het mooie pad dat ik heb bewandeld (dikwijls gelopen) en …..steeds ontmoette ik op het juiste moment de juiste mensen. 

Intussen werkte ik als vrijwilligster in verscheidene organisaties in België en voelde ik de behoefte om mijn engagement uit te breiden. In 2017 liep mijn prachtige zoon Vincent stage voor zijn studies in Ghana en alsof het lot het zo gewild had, liet hij mij op een dag weten dat hij wel eens de juiste mensen ontmoet zou kunnen hebben om mijn droom te verwezenlijken. 

Nu kon ik de 2e belofte die ik destijds aan mezelf maakte waar maken. 

Hierdoor bezocht ik in 2018 Cecilia en haar echtgenoot Daniel, die reeds een stuk bouwgrond bezaten in Ve Agbome (Volta regio) met daarop een school, een paviljoen en een kleine bibliotheek. Hun droom was er ooit een "thuis" voor kinderen in nood op te bouwen. COVID doorkruiste mijn plannen om daar iets te verwezenlijken. In 2023 pikte ik de draad terug op om deze droom realiseren. 

Dit project vergt een grote inspanning, maar ook nu heb ik het geluk te mogen rekenen op zoveel liefdevolle mensen die me met raad en daad bijstaan. Mensen die dit, samen met mij, tot een geweldig einde willen brengen. 

Dank aan iedereen die in mij en in dit project gelooft , voor de morele, maar ook voor de financiële steun.Het pad was reeds, en zal gevuld blijven,met obstakels. 

Met de hulp van héél véél bijzondere mensen hebben we recent een volle container met kledij, hygiëne producten, schoolgerief, speelgoed, keuken en medisch materiaal, fietsen... succesvol in dit dorp gekregen. 

Nogmaals gaat mijn diepe en welgemeende dank naar de vele bijzondere mensen,die in eendere welke vorm,onbaatzuchtig hulp hebben geboden. 

Als alles naar wens verloopt , kan “House of Angels” vanaf 2025 een warme thuis bieden aan 24-ik hoop stilletjes op 48- kinderen in nood die we met de best mogelijke zorg zullen omringen. Naast de eigen middelen die ik in dit project investeer doe ik nu een warme oproep voor donatie, groot of klein, alles is welkom opdat “House of Angels” een succes zal zijn. 

Warme, energieke maar vooral heel dankbare groetjes.

Ik investeer persoonlijk in dit project, maar elke donatie, groot of klein, helpt ons om "House of Angels" tot een succes te maken.

House of Angels

Locatie: Ve Agbome ( Volta regio)

Grootte: Grootte van de grond : 27000 m

Faciliteiten: Reeds aanwezig op de grond: een school , een bibliotheek , een voetbalveld en een paviljoen

Doel: bouwen van weeshuis “House of Angels “ met een bewoonbare oppervlakte van  370m2

Fases: Fase 1 : 24 meisjes huisvesten  |  Fase 2 : 24 jongens huisvesten

Dankbaar voor alle steun,

Chris 

Ga gerust eens een kijkje nemen op mijn website:

https://houseofangelsghana.org

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 8/05/2024 gestart
138x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Chris warmheartforghana

Chris warmheartforghana

Actie georganiseerd door:

Marie-Christine Verloo

Marie-Christine Verloo

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 8/05/2024 gestart
138x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog