Help Rinie naar Mexico

Help Rinie naar Mexico
Rinie Van Wijk
Deel deze actie via:

Ik ben Rinie en ik heb MS. Bekostigen van een stamceltransplantatie in Mexico om de MS te stoppen.

 

Ik ben Rinie en ik heb MS.

Mijn naam is Rinie van Wijk, ben 46 jaar en ik woon met mijn vrouw en hond in Emmer-Compascuum. In 2009 kreeg ik de diagnose PPMS, Primair Progressieve Multiple Sclerose. Dit is een agressieve vorm van MS.

Bij PPMS is je ruggenmerg aangetast en merk je direct vanaf het begin achteruitgang: beide benen verstijven en verzwakken. Ook merk je dat de kracht in je benen steeds minder wordt.

Daar ben ik dan mooi klaar mee! En nu 14 jaar later ben ik er ook echt klaar mee! Ik ben klaar met die MS, ik wil dit niet meer mijn leven laten bepalen en die klotenziekte moet stoppen. Het steeds maar weer inleveren van mijn kunnen, niet meer kunnen fietsen en autorijden, volledig arbeidsongeschikt zijn, steeds meer afhankelijk worden van een ander.

Hier in Nederland krijg ik 2 keer per jaar een Ocrelizumab-infuus die de ziekte zou moeten remmen, helaas doet het in mijn geval niets waardoor ik steeds verder achteruit ga. Voor mij is er nog 1 strohalm die ik met beide handen aangrijp. Dit is een HSCT behandeling, ook wel bekend als stamceltherapie. Sinds dit jaar wordt deze behandeling in Nederland vergoed voor een kleine groep MS patiënten, maar helaas niet voor mij omdat ik niet “de juiste” vorm MS heb.

In Mexico is deze behandeling voor mij wel mogelijk. De behandeling duurt ongeveer 4 weken en bestaat uit o.a. vooronderzoeken, chemokuren en stamceltransplantatie. De kosten voor deze behandeling zijn ongeveer €65.000,-. Na de behandeling zal er in Nederland nog een intensief revalidatietraject volgen.

Bovenstaand bedrag heeft de gemiddelde Nederlander niet zomaar even voor handen, wij in ieder geval niet. Om dit geld bij elkaar te krijgen heb ik jullie hulp keihard nodig.

Willen jullie mij helpen om mijn MS te stoppen zodat ik weer vooruit kan kijken naar een rooskleurige toekomst zonder MS?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/08/2023 gestart
32171x bekeken

Actie georganiseerd door:

Rinie Van Wijk

Rinie Van Wijk

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/08/2023 gestart
32171x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch Reis
Misbruik melden