Help Pierre aan een nieuwe koppelfiets

Help Pierre aan een nieuwe koppelfiets
Natasja Withuis-Kleijne

De situatie is urgent, daarom start ik deze actie zodat Pierre uiteindelijk weer van zijn vrijheid kan genieten...

 

                       “Het geluk ligt niet in de dingen zelf, 

                           maar in hoe ik, ze zie en ervaar”

 

Voor de zoveelste keer gekluisterd aan huis

Het is vreselijk om te zien dat de gezondheid van mijn man Pierre steeds verder achteruit gaat. Hij is van zijn rolstoel afhankelijk en kan al een maand niet zelfstandig naar buiten omdat zijn volledig elektrische aankoppelfiets wéér stuk is. De onderdelen voor de reparatie zijn besteld, de wachttijd wordt alleen steeds langer.   

Het verhaal

Pierre heeft de nare ziekte MS (Multiple Sclerose) en hartpatiënt en zit daardoor al ruim 20 jaar thuis, volledig afgekeurd. Sinds 15 jaar is hij afhankelijk van zijn rolstoel. Zijn ziekte is progressief, dus hij wordt langzaam steeds zieker en krijgt meer uitval in zijn lichaam. 

Het is heel zwaar voor hem om buiten de maatschappij te leven. Pierre behoudt een belangrijk deel van zijn zelfstandigheid door lichamelijk in conditie te blijven met sporten en fysiotherapie, en het uitlaten van onze hond Koos. Hij geniet enorm van de dingen die hij kan doen en de sociale contacten die het opleverde. 

Dankzij de juiste mensen om hem heen werd zijn wereld steeds groter. Allereerst de fantastisch meedenkende fysiotherapeut, en ongeveer 5 jaar geleden een lieve meedenkende medewerkster van het WMO die de aankoppelfiets adviseerde. Met de volledig elektrisch bediende aankoppelfiets kan Pierre langere afstanden zelfstandig afleggen en voelde zich daardoor ineens weer volwaardig mens in onze maatschappij. 

Deze verandering maakte dat er ruimte was voor gezinsuitbreiding: podenco Koos uit Portugal kwam in ons leven! We gaan er graag op uit in de natuur en genieten hier super van. We hebben veel plezier met zijn drieën! En Pierre en Koos zijn de beste maatjes van elkaar (en ik kom daar echt niet tussen).

Ik ben Natasja, al 28 jaar de partner en vrouw van Pierre. Als werkende mantelzorgen breekt mijn hart als ik zie hoe hij wegkwijnt thuis. Het is verschrikkelijk om te zien hoe zijn gezondheid achteruitgaat en de frustratie die het bij hem oplevert. Zijn glimlach is verdwenen. Mijn grootste angst voor hem is dat hij binnenkort de kracht niet meer voelt om überhaupt iets te doen en actief te blijven. Ik gun Pierre zo graag zijn vrijheid en spontaniteit terug.

Help ons aan een nieuwe werkende aankoppel fiets

De situatie is urgent, daarom start ik deze actie voor Pierre. Hij heeft een nieuwe werkende aankoppelfiets nodig om weer mee te kunnen doen aan de maatschappij én – veel belangrijker – zijn fysieke en mentale gezondheid weer te verbeteren. Hoe fijn zou het zijn dat hij weer kan bewegen en genieten van alles zolang het nog kan.

Het vertrouwen in zijn huidige aankoppelfiets is door alle technische problemen de afgelopen jaren erg laag geworden. Met een nieuwe elektrische aankoppelfiets krijgen we een stuk zekerheid en minder angst voor de toekomstige periodes van thuiszitten. 

Helaas zijn wij zelf niet in staat om de aankoppelfiets te kopen. Daarom doen we een beroep op iedereen die met Pierre zijn situatie te doen heeft en hem zijn vrijheid gunt. Heb jij hier een (kleine) bijdrage voor over?

Het gaat om een Attitude Power, een volledig elektrische aankoppelfiets voor aan de rolstoel. De basis kost € 6.079,- en hier komen nog aanpassingen bij zodat hij goed past. Daarom is ons streefbedrag €8.500,- zodat alle bijkomende kosten gedekt zijn. 

Bedankt voor het lezen van dit verhaal,
Lieve groetjes van Natasja

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 1/05/2024 gestart
14x bekeken

Actie georganiseerd door:

Natasja Withuis-Kleijne

Natasja Withuis-Kleijne

 
Actie loopt tot 1/09/2024

Donaties

 
Toon alle donaties
op 1/05/2024 gestart
14x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Familie
Misbruik melden