Help Oekraïne

Help Oekraïne
Harry Spans
Deel deze actie via:

Inzamelingsactie voor slachtoffers Oekraïne

 

'Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen.'  

Aldus Dietrich Bonhoeffer.

In januari 2023 wordt er door een team vanuit Nieuwleusen een humanitair transport verzorgd.

Een vrachtauto vol met eten en goederen rijdt dan naar een uitgiftepunt in Oekraïne, waarschijnlijk Irpin.

Irpin is één van de voorsteden van Kiev. Aan het begin van de oorlog is de stad zwaar getroffen door oorlogsgeweld. Veel huizen zijn verwoest of zo zwaar getroffen dat ze onbewoonbaar zijn geworden. Gezinnen zijn verscheurd. Er is veel verdriet, pijn en wanhoop.

De goederen die we brengen worden uitgedeeld op de plek waar het kan, veilig en waar het nodig is. Zo mogelijk wordt het verder naar het front gebracht.

Inmiddels heb ik twee transporten gereden. Een prachtige ervaring en wat is het belangrijk dat dit gebeurt. Er zijn al meer dan 100 vrachtauto's die kant op gegaan.

Er zijn ook vrijwilligers die daar een week verblijven om te helpen met goederen uitdelen. Ze luisteren naar de verhalen van mensen en daardoor kunnen ze de mensen ook bemoedigen. Wat zijn de Oekrainers blij met deze hulp! Er wordt ook veel praktisch werk verricht.  Enkele huizen zijn weer bewoonbaar gemaakt, er zijn Tiny houses geplaatst en is er veel puin geruimd. (Als je ook mee wilt - en zo een onvergetelijke ervaring op gaat doen - meld je dan bij mij).

  • We werken met dit project samen met 4M en CRR (Christian Refugee Reliëf). Ook is er een samenwerking met de Irpin Bible Church, dat is een kerk die door de lokale overheid is aangewezen om als rode kruis te fungeren. Zij regelen een groot deel van de hulpstromen in deze regio.

Met uw steun bekostigen we de brandstof van de vrachtwagen, kopen we voedsel in of worden er bouwmaterialen (zoals aggregaten) of een Tiny house aangeschaft.

Voor meer informatie over deze hulp en het werk dat we doen, bekijk dan de site irpin.vooroekraïne.nl.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/12/2022 gestart
3958x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Team Nieuwleusen

Actie georganiseerd door:

Harry Spans

Harry Spans

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/12/2022 gestart
3958x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog