Help Niels - dit nachtmerrie wens je niemand toe

Help Niels - dit nachtmerrie wens je niemand toe
Irene S.
Deel deze actie

stel je voor dat het JOU overkomt. Er is iemand die je NIET kent en die beschuldigd jou. Je krijgt dan een strafklacht ...

0 donaties
€ 0 van € 2.800 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Beste mensen,

Ik vraag om hulp voor Niels op deze manier. Help mee dat er recht gesproken kan worden voor de rechtbank.

Er zit een merkwaardig verhaal achter dat moeilijk te geloven is, maar helaas waar is.

stel je voor dat het JOU overkomt. Er is iemand die je niet kent en die beschuldigd je zo maar.

.Je krijgt dan een strafklacht en moet naar de rechtbank, die meer dan 300 km verderop in Duitsland is. Je spreekt de lokale taal niet, alleen Nederlands en relatief goed Engels. Je brengt de meldingsbrief van de rechtbank naar je lokale politiebureau, zij vertellen je dat je het niet serieus hoeft te nemen en kunt de brief weggooien.

Dan komt de dagvaarding met de datum van de rechtbank. Het moet dus toch iets ernstigs zijn. Je staat machteloos, vraag het aan een advocaat in de buurt van je woonplaats. Deze vraagd om voorschot 1000,00 EUR, maar doet helemaal niets. Op dat moment hadden de ergste kosten voorkomen kunnen worden.

-update 27.09.2022 , 14:45h: die advocaat heft nu wel een gedeelte van het bedrag terug gegeven - 

Op de dag van de beschuldiging was je niet eens in de buurt van Duitsland, je was in je woonplaats, kocht vleeswaren voor het ontbijt bij de slager, later ging je naar de supermarkt voor weekendboodschappen. Je draaid je was dan thuis en droog het daarna in de droger bij de wasserette. Je hebt overal bonnetjes voor. 

Je weet heel goed dat je onschuldig bent, maar niemand lijkt je serieus te nemen.

Begin september deed de vriendinvan Niels  een oproep voor donaties. Zijn vriendin vroeg om ondersteuning voor juridische kosten. Helaas kwam er maar 20,00 EUR bij elkaar.

Niels werd in Duitsland ten onrechte beschuldigd en moet nu op 18 oktober voor de rechtbank verschijnen voor een hoorzitting. De beschuldiging valt onder het strafrecht, wat de zaak bijzonder gevoelig maakt.

Omdat ik nieuwsgierig werd, schreef ik twee weeken geleden de vriendin van Niels omdat ik de achtergrond wilde weten. Sindsdien heb ik een levendige uitwisseling met haar en Niels. 

Ik wil helpen, ik geloof hun absoluut. Ik ben de zaak achtergegaan, zover het kan, want ik ben een gewoon civiele persoon. Heb de verantwoordelijke rechtbank gebeld en al belangrijke punten van de ongelooflijke beschuldiging met Niels verzamelt. Ik heb gegevens gecheckt, alles twee keer bekeken.

Over de zaak: iemand met wie Niels nooit contact heeft gehad, beweert bevriend met hem te zijn geweest en samen een oplichterij te hebben beraamd.

Niels zou een auto ter waarde van meer dan 100.000 euro - ongeloovelijk hoog bedraag ook wel - hebben gekregen van een Duitse autodealer.

De auto zou echter nooit zijn betaald en kan niet worden gevonden.

Hiervoor moet Niels nu voor de rechtbank te Duitsland.

Maar ik heb wel de vermoeding, dat er een groepje achter zit, die van plan zijn, mensen als jij en mij optelichten.

Alleen een advocaat mag om gedetailleerd inzicht vragen in de dossiers die zich bij de rechtbank bevinden. Dat alleen al kost veel geld. Verdediging in de rechtbank door een advocaat kost ook. Op strafrechtelijk gebied bestaat er GEEN mogelijkheid dat de kosten van instellingen worden gedragen als je geen advocaat kunt betalen. Dit kan alleen voor civiele procedures.

Er is een bekwame goede advocaat voor verdediging in Duitsland gevonden, de kosten dienen vooraf te worden voldaan. Er is een vergoedingsovereenkomst, maar Niels kan nog niet tekenen en het opdracht geven, want hij heeft het geld niet voor de nieuwe advocaat. 2500,00 EUR, waarvoor ik jullie allemaal hierbij vraag.

Plus eventueel puffer voor de reis en onverwachte extra-kosten.

Ieder verder instantie berekend de advocaat met 500,00 Eur

Het kan iedereen overkomen, en dan is het belangrijk om steun te krijgen.

Niels verdient een echte kans en gerechtigheid. Om dit te doen, heeft hij een verdediging aan zijn zijde nodig om hem in de rechtbank te vertegenwoordigen.

Laten we op deze manier Niels en zijn vriendin laten zien dat je nooit het vertrouwen mag verliezen en dat we geloven in gerechtigheid.

Fingers crossed en duimen dat de inzamelingsactie op tijd slaagt. Time is running.

Hoe het leven van Niels en zijn vriendin op zijn kop wordt gezet, wens je niemand toe. Puur stress voor hun.

Niels en zijn vriendin zullen van harte dankbaar voor alle hulp zijn.

Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Mijn doel zal ook zijn om de echte oplichters achter deze perfide daad te helpen vangen. Hiervoor ga ik in contact met de speciaale afdeling van politie in Duitsland. Het mag niet zo zijn dat vreemden zo maar toegang krijgen tot alle persoonlijke informatie op internet en deze misbruiken.

Hartelijk bedankt voor het lezen en super super bedankt voor steun in de rug.

Irene 

Sorry als er fouten inzitten, ik ben duitse, mijn Nederlands is niet perfect

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/09/2022 gestart
65x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Irene S.

Irene S.

0 donaties
€ 0 van € 2.800 ingezameld

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/09/2022 gestart
65x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog