Help kinderen in Rotterdam in ondersteunen van hun toekomst

Help kinderen in Rotterdam in ondersteunen van hun toekomst
Karol Henke

help ons helpen, dit jaar willen we gratis toegang voor 3000 kinderen naar de Ontdekhoek in Rotterdam regelen.

 

De Ontdekhoek in Rotterdam Crooswijk is de enige particuliere onderwijs stichting in Rotterdam op het gebied van Wetenschap en Techniek voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Ook dit jaar willen we weer zoveel mogelijk kinderen uitnodigen voor een gratis bezoek aan de Ontdekhoek. (vorig jaar hebben we maar liefst 2903 gratis kaartjes aan kinderen uit Rotterdam kunnen geven.  

Omdat we geen enkele subsidie krijgen van de gemeente Rotterdam en de gemeente de huur van ons gebouw fors heeft verhoogd kan de stichting de gratis kaartjes voor kinderen uit Rotterdam, niet meer uit eigen middelen betalen. 

Alle vrijwilligers van de Ontdekhoek staan weer klaar om deze kinderen te ontvangen. We proberen met deze actie de benodigde € 36000 bij elkaar te krijgen om weer 3000 kinderen uit Rotterdam kennis te laten maken met de bijzondere gave wereld van de Ontdekhoek.

Anders stopt na 41 jaar dit project voor kinderen die het toch al niet breed hebben. Dus daarom help ons helpen!

Doelstelling project:

Het gratis toegang voor kidsproject heeft tot doel om zoveel mogelijk kinderen uit de Rotterdamse achterstandswijken en aangrenzende buurten te interesseren voor techniek en andere domeinen van STEM (sciencetechnologyengineering en mathematics

De bedoeling van dit project is dat deze kinderen ontdekken hoe leuk techniek kan zijn en hierdoor een bewustere keuze gaan maken voor een bepaalde studie of beroep in de richting van techniek- en/of bèta door de speciale aanpak van de Ontdekhoek. 

De Ontdekhoek probeert juist voor kinderen die het al moeilijk hebben door wat voor reden dan ook (kinderen die in achterstandssituaties en/of armoede opgroeien en/of een handicap hebben). Deze groep kinderen komt nu niet of nauwelijks in aanraking met Techniek (STEM onderwijs) via hun leefomgeving. Met dit programma proberen we al deze kinderen met techniek en alles wat daarbij hoort kennis laten maken.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/05/2024 gestart
395x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Ontdekhoek Rotterdam

Stichting Ontdekhoek Rotterdam

Actie georganiseerd door:

Karol Henke

Karol Henke

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/05/2024 gestart
395x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog