Help gezinnen uit Hatay aan een veilig onderdak

Help gezinnen uit Hatay aan een veilig onderdak
Selda Tanriseven
Deel deze actie via:

Help de gezinnen uit Hatay aan een warm en veilig onderdak, de hele stad is verwoest door de aardbeving van afgelopen maandag

 

Turkije en Syrië zijn getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Veel gebouwen zijn ingestort en er zijn in beide landen op dit moment bijna 21.000 doden gemeld. Gevreesd wordt voor nog veel meer slachtoffers, omdat er 5 uur later een naschok kwam van een kracht van 7,5. De voortdurende schokken en de beschadigde wegen en luchthavens bemoeilijken het werk van de reddingsteams.  Er zijn meer dan 7000 appartementen ingestort.

Hatay is een provincie in het uiterste zuiden van Turkije met Antakya als de hoofdstad. Zwaar getroffen door de aardbeving in de nacht van 5 op 6 februari 2023. Als enige provincie van de meerdere getroffen provincies waren er de eerste 3 dagen geen hulptroepen actief in Hatay. Dit, omdat alle wegen opengebroken waren en de infrastructuur het bijna onmogelijk maakte om Hatay in of uit te gaan. Momenteel is er in mondjesmaat hulp gekomen maar niet voldoende, vele burgers zijn nog steeds op eigen kracht bezig om medeburgers onder het puin vandaan te halen. Sommige van mijn vrienden wachten nog steeds op de redding van hun familie. Er is heel veel tekort aan de nodige hulpmiddelen, levensmiddelen zoals voeding, dekens, kleding, warmtebronnen, babyvoeding, luiers.

Bijna iedereen, ook mijn dierbare familie is zwaar getroffen. Veel sterfgevallen en nog vermiste familieleden en vrienden. De hele stad is verwoest, de gebouwen die overeind staan (10%) zijn niet meer bewoonbaar, een nichtje van mijn vertelde dat een 14 hoog flat nu 6 hoog is geworden. Een ware nachtmerrie!

De afgelopen dagen heb ik tientallen steunbetuigingen ontvangen, heel erg bedankt, maar het machteloze gevoel wordt met de dag erger bij ons. Daarom start ik, samen met mijn gezin een actie voor familie, vrienden en slachtoffers van de ramp in Hatay. Help jij mee met een donatie? 

Met de opgehaalde donaties, willen we de plaatselijke bevolking in Hatay persoonlijk gaan steunen en hun voorzien van de basisbehoeften en helpen evacueren naar een andere stad, zodat ze weer een warm en veilig onderkomen kunnen hebben, dit is een beste manier om grotere trauma's te voorkomen. Draagt u ook een steentje bij? 

Alvast bedankt voor jullie steun,

 

Selda en familie

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10/02/2023 gestart
496x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Selda Tanriseven

Selda Tanriseven

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10/02/2023 gestart
496x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog