Help Chica terug thuis komen

Help Chica terug thuis komen
Deel deze actie via:

Chica, Husky, 5 jaar. Al 3,5 jaar in ons gezin.

 

Chica, een husky van 5 jaar die uit het asiel van Kontich komt en al 3,5 jaar in ons grote gezin leeft. 
in 2018 werd Chica geadopteerd door mijn vader, hij kon niet voor haar zorgen, in 2019 stond hij Chica af aan mij, mondeling. Ze werd ook via chip op mijn naar geregistreerd. Nu 4 jaar later eist hij haar terug via de rechtbank, niet gaande om de hond maar om het raken van mij. 
 

Chica woont in een gezin met kinderen, geliefde baasjes en een roedel van hondenvriendjes. Ze heeft nooit anders gekend of geweten, dit is haar thuis. Jammer genoeg sloeg in september 2022 het noodlot toe en kreeg ik een dagvaarding van de deurwaarder via mijn vader. Schrijnend, maar mijn vader eist Chica terug omdat hij de destijds wettelijke eigenaar was. Na een strijd van 3 zittingen op het gerecht in Pelt verloor ik de strijd. Er wordt enkel gekeken naar het wettelijke (destijdse adoptiepapieren) en jammer genoeg helemaal niet naar het welzijn van de hond en haar omgeving, de zorgen die ze kreeg en de lange tijd die ze al bij ons is en nooit anders geweten heeft. De wet zegt dat Chica destijds geadopteerd is door hem, dus hij blijft de eigenaar.   Toen Chica bij ons kwam wonen werd het asiel hier telefonisch van op de hoogte gesteld, alles was inorde voor hun tot hij vorig jaar het asiel belt en zegt dat ik haar gestolen heb.  Het asiel trekt de handen terug en laat het gerecht beslissen. Wetend dat mijn vader de hond ook al bijna 4 jaar niet gezien heeft en er nooit achter gevraagd heeft. 
 

Natuurlijk hebben wij ook een advocaat, waar de kosten al ontzettend hoog van zijn opgelopen maar ze ziet nog 1 kans om Chica hier thuis in ons gezin te kunnen houden. Zelf beslag leggen op Chica via een deurwaarder etc. natuurlijk brengt dit eenderzijds allemaal samen hele hoge kosten met zich mee, alsook ben ik veroordeeld tot het betalen van een dwangsom van 50 euro per dag dat Chica niet wordt teruggebracht. Daarom vragen wij hulp omdat sommige kosten van procedure op voorhand betaald moeten worden en wij ons spaargeld al geïnvesteerd hebben. 
 

Het is een schrijnend verhaal! Maar ons gezin is niet meer compleet zonder haar. daarom onze vraag om hulp! 
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17/03/2023 gestart
994x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Sofie Adriaens

Sofie Adriaens

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17/03/2023 gestart
994x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden