Fietsen voor therapeutisch zwembad Nocht & Wille

Fietsen voor therapeutisch zwembad Nocht & Wille
Menno Wijkstra
Deel deze actie via:

Ter realisatie van een therapeutisch zwembad bij Nocht & Wille ga ik de Drenthe 200 proberen te voltooien.

 
€ 0 ingezameld

Nocht en Wille Zorg is een jong zorgbedrijf in Noard-East Fryslân. Wij bieden kleinschalig wonen, dagbesteding en logeeropvang aan aan kinderen en (jong) volwassen met een ernstig meervoudige beperking.  Onze missie is om er iedere dag een bijzondere beleving van te maken. Dit doen we door het bieden van persoonlijke en individuele aandacht en goed te kijken wat iemand nodig heeft.

 

Bewegen is een belangrijk onderdeel van onze activiteiten die wij bieden. Dit doen en deden we op verschillende manieren. 1 van de mooiste manieren is zwemmen, wat een hele fijne maar ook therapeutische activiteit is om deze doelgroep te laten ontspannen en de spierfuncties te onderhouden en te stimuleren. Daarnaast biedt het zoveel plezier voor onze doelgroep.

Vanaf de start van het bedrijf gingen we met onze deelnemers zwemmen bij zwemcentrum Kollum.

Zij waren ook kleinschalig en hadden alle faciliteiten in huis die er nodig waren om het zwemmen van onze doelgroep tot een succes te maken. Een huiselijke sfeer, verwarmd water voor meer ontspanning van de spieren en om het lichaam op temperatuur te houden. Ook hadden zij douchebrancards en tilliften tot beschikking om dit alles goed en veilig mogelijk te maken. Helaas is het zwembad in een faillissement geraakt. We hebben alle zwembaden in de omgeving afgebeld naar de mogelijkheden. Helaas is er geen ander zwembad die aan al deze faciliteiten voldoet of ruimte heeft voor zo'n grote groep aan wie wij dit willen bieden.

Daarom hebben wij besloten tijdens onze verbouwing op onze dagbesteding locatie in Kollum om zelf een zwembad te realiseren zodat we dit weer kunnen bieden aan onze deelnemers. De aanvraag bij de gemeente is al goed gekeurd. We zullen daarom hopelijk in de zomer/najaar 2024 kunnen starten met de aanbouw van ons eigen zwembad!

Neem eens een kijkje op onze website: www.nocht-en-wille.nl

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10/11/2023 gestart
1395x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Nocht & Wille

Actie georganiseerd door:

Menno Wijkstra

Menno Wijkstra

 
€ 0 ingezameld
Actie loopt tot 1/01/2024

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10/11/2023 gestart
1395x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog