Familie De Winter (Sport) heeft jouw hulp nodig!

Familie De Winter (Sport) heeft jouw hulp nodig!
Meinte Rebel

Steun in juridische kosten om dit jonge gezin en ouders in hun huizen te houden en het zwembad open te houden voor iedereen!

 

Wie ben ik?

Ik ben Meinte, een goede en dierbare vriend van Shiva de Winter. Mijn kinderen hebben gezwommen bij zijn zwemschool, De Winter Sport. Deze zwemschool zet zich al jaren in voor zwemveiligheid en gelooft dat iedereen moet kunnen leren zwemmen, ongeacht leeftijd, afkomst of financiële situatie.

Waarom deze crowdfund?

Ik heb deze actie opgezet voor Zwemschool De Winter Sport / Zwembad 't Gooische Bad in Hilversum. Al jaren wordt er vanaf deze locatie gestreden om zwemles voor iedereen beschikbaar te stellen. Fides, de pandeigenaar en voormalig financieel adviseur van de zwemschool, ligt al jaren in de clinch met Shiva. Fides dreigt Shiva, zijn gezin (inclusief twee meisjes van 4 en 6 jaar), en zijn gepensioneerde ouders uit hun huis te zetten en het zwembad te sluiten. Dit zwembad wordt wekelijks, soms zelfs dagelijks, bezocht door honderden kinderen en volwassenen voor zwemlessen en recreatief zwemmen.

Rechtszaak tegen Fides

Twee weken geleden heeft De Winter Sport Fides voor de rechter gedaagd. Door het niet volledig naar waarheid inlichten van de rechter, heeft de rechter Fides in het gelijk gesteld. Om hiertegen in hoger beroep te gaan en om de families en het bedrijf te steunen bij het dragen van de juridische kosten, ben ik deze crowdfund gestart. Het kan niet zo zijn dat onrecht zegeviert. Achter de schermen wordt er hard gewerkt en er wordt met meerdere investeerders gesproken om herfinanciering mogelijk te maken en daarmee de zwemschool en het zwembad open te houden.

Huis

Voor ieder kind is het belangrijk om een dak boven het hoofd te hebben, zo ook voor Luce (6) en Lore (4). In hun jonge levens hebben zij al veel meegemaakt. Als vader gun ik deze twee meiden een fijne en vertrouwde woonomgeving. Ook de ouders van Shiva, Ries (79) en Marleen (74), zouden graag nog vele jaren in hun geliefde huis willen blijven wonen, waar zij al ruim 49 jaar wonen.

Wat gebeurt er met het ingezamelde geld?

Het ingezamelde geld zal worden gebruikt voor juridische kosten en de kosten voor de bodemprocedure om te zorgen dat de families in hun woningen kunnen blijven en het zwembad open kan blijven.

Hoop

Ik hoop dat wij deze Hilversumse gezinnen en dit bedrijf kunnen steunen en dat er zoveel mogelijk geld wordt ingezameld om eindelijk een einde te maken aan deze jarenlange strijd.

Toelichting op de afgelopen jaren

In 2018 opende Zwembad 't Gooische Bad zijn deuren voor het eerst. De bouw kende diepe dalen, zoals een gemeente die niet wilde helpen, een bouwstop die duizenden extra euro's kostte, de coronacrisis, de energiecrisis en meerdere rechtszaken. Ook tijdens de geboorte van Shiva's eerste dochter was hij constant aan het strijden om het zwembad open te krijgen. De bouw van het zwembad werd mede mogelijk gemaakt door investeerder en voormalig financieel adviseur van De Winter, Fides. Ondanks alle tegenslagen leek alles goed te gaan, totdat er steeds meer twijfels ontstonden over de werkwijze van Fides, met name over hoe zij de rekening-courant hadden berekend. In 2021 was de spreekwoordelijke ‘emmer’ vol. Meerdere mensen hebben geprobeerd de relatie te verbeteren, maar tevergeefs. Uiteindelijk bleek dat deze mensen werden beïnvloed door beloften van 'gouden bergen'. Een advocaat probeerde een jaar lang een oplossing te bieden, maar de voorgestelde oplossingen waren niet acceptabel voor Shiva en zijn familie. Shiva zou zijn huis moeten opgeven en zijn ouders zouden hun huis moeten overdragen, waardoor herfinanciering onmogelijk zou worden.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 4/06/2024 gestart
3106x bekeken

Actie georganiseerd door:

Meinte Rebel

Meinte Rebel

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 4/06/2024 gestart
3106x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog