Een Fries eilandje waar dieren rust vinden.

Een Fries eilandje waar dieren rust vinden.
Deel deze actie via:

Een onbewoond eilandje in Friesland wordt weer bewoond. Onze dochter en vriendin vangen daar verstoten en gewonde dieren op.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

West van Broeksterwâld en ten noorden van de Tienewei is een eilandje te vinden waarop tot maart 2018 een klein woninkje stond.  Het had ooit de fraaie naam: Hûs sûnder paed” (Huis zonder pad/toegangsweg).

https://maps.app.goo.gl/69qxfWZeWaw9qc4o7

Yvonne Waning en Esther Drost gaan daar nu off grid wonen, terug naar de natuur, en het verzorgen van hun dieren en dieren van anderen waar ze tijdelijk voor zorgen voortzetten. Het heeft heel wat moeite gekost om alle vergunningen binnen te krijgen, maar alles is nu in orde. 

Alle niet inheemse planten en dode bomen zijn bijna verwijdert, het gaat een prachtig stukje Friese natuur worden. Ze hebben zelfs bij het toegangshek naar het eiland voor de fietsende toeristen een tuinbank neergezet om uit te rusten.

Zie De ark van Yv en Es https://www.facebook.com/profile.php?id=100089635454089 

Op 13 oktober wordt daar hun huisje geplaatst. Heel spektakel, met grote kraan die 500 meter over het weiland moet rijden! Daar wordt een speciaal tijdelijk pad voor aangelegd. Eer alles klaar is op het eiland moet er nog een hoop gedaan worden. Een weg aanleggen, brug, waterzuivering, betere verblijven voor de dieren, al met gaat er nog een hoop geld in zitten. Alles wordt nu met een pontje over gezet.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 9/10/2023 gestart
29x bekeken

Actie georganiseerd door:

Alex Waning

Alex Waning

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 9/10/2023 gestart
29x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog