Een eerlijke toekomst voor mijn nicht en 2 kindjes na omstandigheden

Een eerlijke toekomst voor mijn nicht en 2 kindjes na omstandigheden
Keanu Knoefmann

Wegens omstandigheden zijn mijn nicht en haar 2 kinderen hun woning en alles daar omheen kwijt geraakt.Ook medische problemen

 

Mijn nicht heeft 2 kinderen van inmiddels 13 en 14 jaar oud.

 

In Nederland hadden zij een mooie  woning en alle benodigdheden om een fatsoenlijk bestaan te leven.

Momenteel hebben zij niets meer alleen een berg schulden medische kosten en problemen door de situatie welke ik hieronder zo kort en duidelijk mogelijk uit ga proberen te leggen 

 

Op een gegeven ogenblik bleven er mensen aan de deur komen welke de woning wouden kopen. Er was geen planning de woning te verkopen en het antwoord was dus nee.

 

Deze mensen bleven terug komen en het ging van kwaad tot erger.

 

Spullen  werden rond om de woning vernield en gestolen.

 

mijn nicht is bedreigd zodat zij de woning zou verlaten.

 

Toen zij een paar dagen naar familie waren gegaan, doordat de politie niet in wou grijpen kreeg zij ernstige berichten waarin verzocht werd de woning leeg te halen anders zouden zij dit doen.

 

Uit angst en onmacht heeft zij een opslag box gehuurd en een bus om de spullen op te gaan halen.

 

eenmaal aangekomen was de woning compleet leeg en alles van waarde was gestolen.

 

Wat voor deze mensen niet van waarde was is op het terrein ernaast neer gegooid als oud vuil.

 

zij heeft hieruit geprobeerd nog wat spullen te redden, maar er was niet veel goeds meer bij.

 

De politie is ter plaatse geweest en kon wederom niets doen. Naar hun zeggen was mevrouw verantwoordelijk voor haar eigen spullen. Het enigste wat ze kon proberen was aangifte doen.

 

Wederom is mijn nicht terug gereden naar Nederland waarna ze haar aangifte niet op wouden nemen.

 

het is een rit van totaal 6 uur heen en weer en dit constant voor niets.

 

Zij heeft een e-mail adres gekregen van de agent ter plaatse welke haar wel serieus nam en contact gezocht.

 

Hij gaf later aan dat er mensen waren opgepakt, spullen waren gevonden en nog veel meer zaken werden aangegeven waaruit eigenlijk bleek dat aangifte geen zin zou hebben. Het ging om een criminele bende en ook al waren er een aantal leden opgepakt deze mensen hebben altijd buiten nog mensen rondlopen, waardoor zij bij aangifte het risico liep zichzelf en de kinderen in gevaar te brengen.

 

Mijn nicht heeft hierdoor besloten niet meer terug te keren naar Nederland en dus voor de veiligheid van haar kindjes en haar zelf gekozen.

 

Zij heeft vanaf dag 1 dat zij Nederland verlaten heeft werk en ze is een echte vechter.

 

inwonend bij familie probeerde zij zich erdoorheen te slaan en terug iets op te bouwen.

 

De kinderen en zij zelf leden hier ontzettend onder aangezien er geen eigen plek meer was en bij mensen of familie inwonen even gaat, maar daarna voor wrijvingen zorgt.

 

Zij wou niemand verder tot last zijn en kreeg het aanbod van een collega welke 2 weken op vakantie ging dat zij deze tijd met de kindjes in colega’s huis mocht verblijven om even tot rust te kunnen komen.

 

Dit was in een compleet andere woonplaats dus de kindjes moesten weer van de huidige school af en op een nieuwe school starten.

 

Elke nacht heeft zij keihard gewerkt om de benodigde papieren in orde te krijgen om kans te maken op een woning.

 

elke week heeft zij meerdere bezichtigingen, maar altijd krijgt zij Te horen sorry we verkiezen toch iemand met een tijdelijk contract in plaats van interim.

 

Ze heeft een half jaar gebikkeld zonder resultaat kwa woning. Inmiddels heeft ze een tijdelijk contract binnen een bedrijf gekregen, maar nu krijgt ze te horen we verkiezen toch liever iemand met een vast contract.

 

nu bijna een jaar verder heeft zij nog altijd geen eigen vaste plek voor haar en haar kinderen.

 

Zij bewonen nu een bedrijfspand welke omgebouwd is tot conciërge woning, maar hierdoor is er geen domicilering mogelijk en hierdoor heeft zij nergens recht op.

 

de kinderen kunnen niet verzekerd worden bij de mutualiteit waardoor er hoge kosten zijn ontstaan aangezien alles zelf betaald moet worden.

de gezondheid van haar dochter is niet stabiel, maar elk ziekenhuis bezoek kost minimaal 150 euro zonder tussenkomst van de mutualiteit.

De kinderarts heeft proberen mee te denken en momenteel de behandeling/ onderzoeken  een maand uitgesteld,maar langer dan dit kan het ook niet uitgesteld worden. 
 

De psycholoog uit het ziekenhuis met een stukje sociale functie heeft zich ook proberen in te zetten en contact opgenomen met de mutualiteit om te kijken of er wettelijk niet een uitzondering gemaakt kon worden, maar helaas is dit ook geen optie.

Zelf is ze zo lang doorgegaan dat ze er letterlijk aan onderdoor is gegaan en ook in het ziekenhuis beland is. De kosten hiervan lopen allemaal zo hoog op dat het lijkt alsof het nooit meer goed komt.

ook ontvangt ze geen kindergeld door geen wettelijke inschrijving in het rijksregister.

 

haar auto mag niet meer de weg op aangezien ze geen recht heeft op een witte nummer plaat op deze manier.

 

het OCMW mag niet helpen aangezien ze nu wel ergens verblijven dus op een bijlage 19 is geen recht. Ook krijgen ze geen referentie adres, omdat hier de regels anders voor zijn.

 

De kinderen zijn inmiddels 4 keer veranderd van school in 1 jaar door het telkens moeten verplaatsen van plek.

 

Zoon slaat zich er doorheen, maar dochter heeft het er mentaal erg moeilijk mee.

ze hebben geen toekomst vooruitzicht momenteel.

 

rekeningen stapelen zich op, doordat zij vanaf mei niet kan werken. Het bedrijf heeft  een vertraging in het leveren van de juiste werkschoenen en hierdoor mag ze niet binnenkomen. Normaal gezien betaalt de ziekenkas dan uit alleen in haar geval niet omdat ze niet mogen uitbetalen als iemand geen domiciel adres heeft. 

Ze heeft recht op een uitkering van overmacht aangezien in dit geval het bedrijf de oorzaak is van het niet kunnen werken en de vakbond wilt dit uitbetalen, maar dit kan pas vanaf het moment dat zij een officiëel adres hebben. En helaas is dit niet met terugwerkende kracht.

 

Nu komt er ook nog  bij dat haar contract niet verlengd is doordat ze niet op de vloer was terwijl de oorzaak hiervan het bedrijf zelf was.  
 

Ik zelf woon al jaren bij mijn nicht wegens omstandigheden. Zij heeft altijd alles voor mij gedaan en mij met liefde in huis genomen. Ik deed in Nederland een opleiding op de academy, maar ik ben hiermee gestopt om met haar en de kinderen mee te gaan. Na alles kon ik haar niet in de steek laten.Ik heb ook vanaf dag 1 werk, maar ook nog geen vast contract helaas.

 

Ik wil hun uit deze ellende helpen.

 

Ook zij verdienen hulp en weer een eigen plek en bestaan.

 

Zij is niet uit op hulp ze heeft het allemaal zelf willen doen.

 

Ze is niet uit op een uitkering ze heeft vanaf dag 1 gewerkt.

 

Ze komt alleen geen stap vooruit terwijl ze alles geeft wat binnen haar macht ligt.

 

Ik weet alleen niet hoelang ze dit nog volhoud op deze manier.

 

En daarom doe ik hier een oproep aan iedereen wie zich kan vinden in deze situatie.

 

Aan iedereen wie haar en haar kinderen een nieuwe toekomst gunt.

 

Een veilige plek voor haar en haar kinderen waar zij een nieuw bestaan op kunnen bouwen voor de kinderen en haar zelf.

Ik zal niet terug naar Nederland gaan voor zij een nieuwe plek hebben.

Hopelijk zijn er mensen wie mij hierbij willen helpen.

De situatie is in de realiteit veel uitgebreider en heftiger dan ik hierboven heb weergeven, maar ik houd hierbij rekening met haar privacy en dat van de kindjes.

Ik ben bereid meer te vertellen over bepaalde zaken als een donateur hier meer over wilt weten, maar liever niet waar iedereen dit direct kan lezen.

 

In de grote lijnen is dit genoeg informatie om te kunnen besluiten of u bereid bent een donatie te willen doen.

Het geld zal gebruikt worden voor:

*medische kosten welke zich    opstapelen en er nog aan zitten te komen.

*hoge schulden welke zijn ontstaan door deze situatie.

*een nieuwe start te kunnen maken en om alles wat ze zijn kwijtgeraakt weer een beetje terug te kunnen krijgen.

*een woning waar zij zich netjes kunnen domicileren waardoor er een einde komt aan deze ellende. (Des noods een mobile home of sta caravan waardoor ze wel een referentie adres kunnen krijgen bij het OCMW en van hieruit zelf verder op  kunnen bouwen.

mochten zij gekozen worden voor een huurwoning op dit moment via een makelaar dan word er altijd borg verwacht 3 maanden borg en de betaling van 1 maandhuur. De prijzen van huurwoningen waar meer kans op is omdat er minder kijkers zijn ligt tussen de 1000 en 1250 deze tijd dus dan kom je al snel aan 6000 euro dan is er in het huidige contract van de conciërge woning de regel dat zij tot november vast zitten en 3 maanden opzeg termijn hebben Wat zich zal resulteren in 3 maanden dubbele huur als zij akkoord krijgen na een bezichtiging.

ook zal er een verhuiswagen gehuurd moeten worden en dergelijke plus het hangt er vanaf in welke staat een woning zich verkeerd.

 

 Het is dus lastig te bepalen welke bedrag er nodig is, maar alles is welkom al Is het dan al voor de huur waarborg dubbele huur en verhuiskosten op het gebied van wonen en medische kosten ivm de gezondheid van haar kinderen.

of in het andere geval de aankoop van bijvoorbeeld een sta caravan een mobile home of charlet waardoor er een referentie adres mogelijk is bij het OCMW hierdoor kunnen de kinderen dus wel geaccept worden door de mutualiteit en zullen de medische kosten al een heel stuk gedekt worden.

ik hoop dat ik de situatie zo duidelijk genoeg heb omschreven en dat er zich mensen geroepen voelen om te helpen al is het een hele kleine donatie alle kleine beetjes helpen.

Ik heb bewijzen van correspondentie tussen mutualiteit OCMW kinderarts psycholoog arbeidsgeneesheer en dergelijke alleen ik weet niet of ik dit zo mag plaatsen ivm de wet op de privacy de mail adressen en namen van personen en instanties staan hier  natuurlijk ook op, dus hier moet ik eerst navraag over doen.

 

In ieder geval aan iedereen wie de moeite nam dit verhaal te lezen hartelijk bedankt!

Ik vond het moeilijk om een foto te kiezen, want ik kan me voorstellen dat dit erg persoonlijk is. Ik heb dus niet gekozen voor al te  treurige  foto’s met tranen en verdriet, maar gewoon voor normale foto‘s van voor dat dit gebeurde zodat men kan zien om wie het gaat. Wel heb ik om transparant te zijn wel foto’s van mijn nicht toegevoegd om te laten zien wat de realiteit is.
 
Het bedrag wat ik heb ingesteld zal niet genoeg zijn voor alle schaden die geleden is, maar het is puur om ze terug op de been te krijgen en daarna zelf alle andere kosten proberen af te betalen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26/06/2023 gestart
132x bekeken

Actie georganiseerd door:

Keanu Knoefmann

Keanu Knoefmann

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26/06/2023 gestart
132x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog