Duurzame LED verlichting IJsbaan Slochterbosch

Duurzame LED verlichting IJsbaan Slochterbosch
R. ter Veer

Help! Laat de ijsbaan niet in het donker staan.

 

We hebben al allerlei donaties en subsidies gekregen, dank daarvoor. Maar hebben nog €6000,- nodig voor de realisatie, help mee!
Om energie te besparen is het noodzakelijk om de verlichting te vervangen door duurzame en energiezuinige ledverlichting.
Buiten dat zijn de masten van de hoofdbaan slecht en kan de verlichting van dat deel mogelijk niet meer gebruikt worden.

De vereniging IJsclub “Slochterbosch” is opgericht in 1919. Bij de oprichting van de vereniging is ook de ijsbaan aangelegd op een stuk grond behorende bij de Fraeaylemaborg en werd door de vereniging gehuurd van de eigenaar. De ijsbaan wordt nog steeds gehuurd, maar de opstallen zoals de kantine en de verlichting zijn wel in eigendom van de vereniging.

Vanaf de beginjaren is er verlichting op de baan geweest. Het begon destijds met summiere verlichting met houten palen, maar is in de loop van de tijd steeds verbeterd.

De huidige verlichting bestaat uit lange metalen palen met armaturen die zorgen voor een goede verlichting. Het past goed in het beschermd dorpsgebied en verlicht alleen de baan en de directe omgeving. Het verkeer, de omwonenden en omgeving buiten de baan ondervinden hiervan geen lichtoverlast.

Om bij vorst de ijsbaan goed te kunnen blijven gebruiken is goede verlichting essentieel. 
Met dit project willen we de verlichting van de ijsbaan energie zuinig en weer toekomst bestendig maken.

De lichtmasten zijn namelijk erg oud en blijken bij inspectie in een slechte conditie. Ze kunnen het komend winterseizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer gebruikt worden. Daarnaast gebruiken zo ook erg veel stroom, omdat er nog traditionele lampen in zitten. 

Wij willen graag nieuwe lichtmasten aanschaffen met duurzame ledverlichting, zodat voor het komende winterseizoen weer goede verlichting beschikbaar is. Dit is echter zeer kostbaar en daar hebben wij als vereniging nog onvoldoende middelen voor. We hebben een subsidieaanvraag gedaan bij de gemeente, maar buiten dit bedrag komen we nog een substantieel bedrag tekort.

Als u onze sport, het schaatsen op natuurijs, een warm hart toedraagt en ons wilt helpen met het verduurzamen van de verlichting, wilt u ons dan ondersteunen met een eenmalige donatie?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27/08/2023 gestart
1218x bekeken

Actie georganiseerd voor:

IJsclub Slochterbosch

IJsclub Slochterbosch

Actie georganiseerd door:

R. ter Veer

R. ter Veer

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27/08/2023 gestart
1218x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog