Djuna, geboren met ernstige hydrocephalus (waterhoofdje)

Djuna, geboren met ernstige hydrocephalus (waterhoofdje)
Sylvie Grambergen

Help ons om de behandeling van Djuna te bekostigen zodat ze pijnloos door het leven kan gaan.

 

Djuna is een chihuahuapup van 6 maand en is geboren met een ernstig waterhoofdje. Er hoopt zich te veel vocht op in haar hoofd door een obstructie en dit oefent druk uit op de hersenen. Hierdoor heeft Djuna last van hoofdpijn en krijgt ze soms een epilepsieaanval. Ze heeft door de druk een te scheve kopstand en draait in cirkeltjes. Djuna is ook bijna volledig blind. Ondanks dat alles heeft Djuna een enorme wil om te leven en is ze een actief en aanhankelijk hondje. We willen haar de kans geven op het gelukkig en pijnvrij leven dat ze verdient. De behandeling die ze nodig heeft is echter een zware operatie waarbij ze enkele dagen moet worden opgenomen en opgevolgd.

Om haar te behandelen moet er eerst een MRI scan (1300 euro) uitgevoerd worden van de hersenen om te zien waar de obstructie zich bevindt. Daarna pas kan een operatie (3000 euro) plaatsvinden om het vocht af te leiden van het hoofdje naar de buik via een op een maat gemaakte shunt (1000 euro). Alles wat ingezameld wordt helpt om de bijkomende medicatie, scans en onderzoeken die achteraf misschien nodig zijn te betalen.

Als Djuna niet geopereerd wordt zou ze teveel achteruit gaan door de toenemende druk in haar hoofdje en niet lang leven. Ze zou meer hoofdpijn hebben en meer kans op epilepsieaanvallen. Als ik de operatie niet kan uitvoeren omdat ik het geld niet heb, zal ik ze moeten laten inslapen. Ik wil niet dat Djuna onnodig pijn lijdt.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 9/08/2024 gestart
1324x bekeken

Actie georganiseerd door:

Sylvie Grambergen

Sylvie Grambergen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 9/08/2024 gestart
1324x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden