Bran on Wheels

Bran on Wheels
Mary Opperman

'Help mij erbij te horen'. Om mee te (blijven) kunnen op de fiets, sparen wij voor een rolstoel-bakfiets voor onze Bran.

 

Wat fijn dat je even tijd maakt om deze actie te bekijken!

Graag stellen we je voor aan Bran. Bran is 6 jaar oud, altijd goedlachs en graag buiten te vinden. Door een ernstig meervoudige beperking met onbekende oorzaak kan zijn een heleboel zaken die voor andere kinderen van zijn leeftijd vanzelfsprekend zijn, voor Bran een hele uitdaging. Bran kan namelijk niet praten en niet lopen. Ook kruipen doet hij niet, waardoor hij voor beweging en verplaatsing volledig afhankelijk is van zijn omgeving en eventuele hulpmiddelen. De prognose m.b.t. zijn verdere ontwikkeling is onduidelijk.

Omdat Bran ontzettend houd van fietsen (nou jah, in zijn geval van rondgefietst worden ;-)…) hebben we lange tijd gebruik gemaakt van een wandelwagen die tevens als fietskar kan dienen die deels vergoed is vanuit WMO, soms in combinatie met een zitje achterop de fiets of de draagzak. Echter, nu Bran steeds zwaarder wordt zijn deze oplossingen niet meer passend. Het kinderzitje ontgroeid hij binnenkort, waardoor we geen plekje meer hebben om hem neer te zetten tijdens het ombouwen van de wandelwagen tot fietskar. Voor een gedeeltelijk vergoeding voor een nieuwe fietsvoorziening komen we de komende jaren nog niet in aanmerking.

Via een actie hebben we een periode gebruik mogen maken van een (reguliere) leenbakfiets. Wat heeft Bran hiervan genoten! Enige nadeel was dat hierin zijn aangepaste wandelwagen niet mee kon. 

Een rolstoelbakfiets zou voor Bran de ideale oplossing zijn. Zodat hij mee blijft kunnen tijdens fietstochtjes met het gezin, voor vervoer van hem met zijn aangepaste kinderwagen / rolstoel naar de dagbehandeling / doktersbezoekjes, etc. en gewoon omdat we zien hoe hij geniet van tochtjes op de fiets.

We schrokken echter nogal van de kosten van deze rolstoelbakfietsen… De hulpmiddelen die we zelf voor Bran financieren zorgen namelijk sowieso al voor behoorlijk wat extra kosten.  We wilden dit hele idee dan ook al vergeten tot we werden gewezen op het idee hiervoor een steunactie aan te maken. Na onze inzet voor verschillende goede doelen, vragen we dit jaar dus om jullie hulp voor het doel wat ons het meest aan het hart ligt: Bran te helpen zoveel mogelijk mee te kunnen blijven doen. 

Helpen jullie ons sparen?

Bedankt voor je aandacht voor deze actie.

Lieve groet,

Cor, Mary en Ravi

(Ouders en grote broer van Bran)

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/02/2022 gestart
5867x bekeken

Actie georganiseerd door:

Mary Opperman

Mary Opperman

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/02/2022 gestart
5867x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog