24 uur non-stop wandelen voor het goede doel

24 uur non-stop wandelen voor het goede doel

Chris, slechtziend (houder van een witte stok) gaat voluit voor zijn allerlaatste (ultra-)wandeling.

 

In 2002 (op 36-jarige leeftijd) werd er bij Chris Retinitis Pigmentosa vastgesteld, in de volksmond “tunnel zicht” genaamd. Kort erna gaf Chris zijn autosleutels af, en reed nooit meer met de wagen.
Een paar jaar later kon ook zelfstandig fietsen niet meer en werd er overgeschakeld naar een tandemfiets. Sinds 2006 heeft Chris een recreatieve fietsclub opgericht in Wommelgem (vzw De Wommeltjes). Ondanks zijn visuele handicapt leidt hij de fietsclub op fantastische manier. 18 jaar later is hij nog steeds voorzitter van deze club.
Maar ook zijn visuele zicht is steeds verder achteruit gegaan….
In die mate dat hij besloten heeft om ook het individueel wandelen voorgoed op te geven (omwille van veiligheidsredenen).
Op zaterdagavond 22 juni a.s. start Chris zijn allerlaatste ultra-wandeling. Onder begeleiding zal hij 24 uur non-stop wandelen voor het goede doel.
Het ingezamelde geld gaat in eerste instatnie naar vzw De Wommeltjes. In de statuten van die fietsclub staat: “Als de club ooit ontbonden wordt, gaan alle middelen naar vzw De Brailleliga."
De Brailleliga zorgde in 2003 en 2004 ervoor dat Chris zich kon omscholen van brood- banketbakker (een beroep dat hij 18 jaar heeft uitgeoefend) naar administratief bediende. Chris werkt nu 19 jaar bij ie-net ingenieursvereniging vzw.

Laten we met zijn allen Chris, zijn fietsclub en in casu de Brailleliga met zijn allen steunen. 
Na het doneren wacht u nog een leuke verrassing.
U krijgt instructies hoe u € 150,00 kan winnen d.m.v. het gokken welke afstand Chris zal afgelegd hebben na 24 uur stappen.
YES YOU CAN
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23/02/2024 gestart
843x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Brailleliga v.z.w.

Brailleliga v.z.w.

Actie georganiseerd door:

Chris Bonte

Chris Bonte

 
Actie loopt tot 21/06/2024

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23/02/2024 gestart
843x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog