Top 10 Geld inzamel ideeën

Wil je voor een goed doel, school, vereniging, groep, team, klas of andere organisatie geld inzamelen? Óf dat je voor jezelf, familie of vrienden een actie wilt starten. Bij Steunactie kom je al snel op een goed idee om geld in te zamelen voor jouw doel.

Top 10 Geld inzamelen

De top 10 geld inzamel ideeën op een rijtje


1. Online crowdfunding:

Stipt op nr. 1 in onze top-10 geld inzamel ideeën lijst is online geld inzamelen. Online inzamelacties zijn tegenwoordig een van de beste manieren om makkelijk, snel en efficiënt geld in te zamelen voor jouw doel. Je zet een actiepagina online en deelt deze (online) met zoveel mogelijk mensen. Donateurs kunnen makkelijk online doneren met iDEAL, Bancontact of een andere digitale betaalmethode. 

Het beste platform om een online geld inzamelactie te plaatsten is steunactie.nl. Dit platform is zeer gebruikersvriendelijk, heeft bijzonder lage platform- en transactiekosten, heeft hele coole features om jouw actie optimaal te laten slagen en heeft een uitstekend klantenservice om je te helpen jouw actie succesvol te maken. 

Aanmelden en starten van een actie is gratis en kan op steunactie.nl/aanmelden.

2. Krasboekjes:

Geld inzamelen met behulp van krasboekjes is vanwege het gemak om te organiseren, en de bijzonder hoge opbrengst een populaire manier om geld bij elkaar te krijgen. Het is overgewaaid uit de VS (scratch card fundraising) waar het al jaren een van de meest gebruikte geld inzamel methoden is.

Je vraagt mensen een kras vlakje open te krassen waaronder kleine donatie bedragen zijn verstopt. Het opengekrast bedrag wordt gedoneerd en je geeft als dank kortingscoupons aan de donateur. De boekjes worden bedrukt met het logo van de groep, club of organisatie en een (team- of groep) foto wat jouw team, groep, klas of organisatie enthousiast zal maken om hiermee te collecteren.

Leuk en origineel om te doen en werkt bijzonder goed omdat alle donateurs ook wat terugkrijgen! Een kant-en-klaar actie die meteen gestart kan worden en maximale opbrengst geeft met minimale inspanning!

Bekende aanbieder is (s)teun fondswerving (https://www.steun.nl of https://www.steun.be)

3. Loten:

Het organiseren van een loterij kan geld in het laatje brengen. Er zijn diverse loterij producten op de markt maar je kan ook je eigen loterij organiseren. Ligt wat moeilijk bij het publiek omdat de meeste mensen ervan uitgaan dat ze toch niets winnen. Maar toch een gebezigde actie in de lijst van top 10 geld inzamel ideeën.

4. Collectebus:

Het op pad gaan met een collectebus is een mogelijkheid maar mensen zijn de vele collectes met een collectebus onderhand wel een beetje beu. Toch kan deze traditionele vorm van fondsen werven werken en het wordt dan ook best vaak toegepast, met name door stichtingen en goede doelen. Daarom op nr. 4 in onze lijst met top 10 geld inzamel ideeën.

5. Producten verkoop:

Er zijn verschillende organisaties die producten aanbieden die je kunt verkopen. Je krijgt dan een percentage van de opbrengst voor de club, school of stichting. Zo zijn er bijvoorbeeld stroopwafels, banketstaven, bloembollen, kerstbomen, kaarten, enz. die verkocht kunnen worden. Bedenk wel dat producten verkopen veel organisatie vergt en heen en weer gesleep met producten. Ook is de opbrengst beduidend minder hoog als bij andere mogelijkheden omdat veel van de opbrengst gereserveerd moeten worden om de inkoop te financieren.

6. Sponsors:

Nummer 6 in onze top 10 geld inzamel ideeën is het benaderen van bedrijven om ze over te halen om geld in jouw doel te stoppen in ruil voor wat reclame voor het bedrijf. De laatste jaren staat het traditionele sponsoring wel behoorlijk onder druk o.a. door de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande terughoudendheid van bedrijven om te sponsoren.

7. Veiling:

Organiseer een veiling waarvan de opbrengst naar jouw doel kan gaan. Probeer mensen spullen te laten doneren zodat de gehele opbrengst naar jouw doel toekomt. Vergt wel behoorlijk wat organisatie en je moet wel genoeg bezoekers naar de veilig kunnen trekken om de veilig te laten slagen. Wel een ludieke actie en daarom op nummer 7 van onze lijst van top 10 geld inzamel ideeën.

8. Sponsorloop (of fiets, zwem, enz.):

Dit is een bekende in de lijst van top 10 geld inzamel ideeën. Mensen doneren geld als jij een bepaalde sportieve prestatie weet neer te zetten. Vaak moet je vooraf naar de mensen toe om het bedrag te noteren dat ze zullen doneren en na afloop van het behalen van jouw prestatie moet je weer langs om het geld te innen.

9. Benefiet evenementen:

Organiseer een evenement waarvan de opbrengst naar jouw doel gaat. Belangrijk is om er een aantrekkelijk evenement van te maken zonder dat dit (te) veel kost. Ook deze mogelijkheid vergt wel de nodige organisatie.

10. Heitje voor een karweitje:

Als hekkensluiter in onze lijst top 10 geld inzamel ideeën is het aanbieden van klussen hulp in ruil voor een donatie aan jouw doel.

Laden...
Steunactie Stap 2 Actie aanmaken
Steunactie Stap 3 Deel de actiepagina
Steunactie Stap 4 Ontvang donaties

Geld inzamelen voor een ander doel?