In de media

VoetbalNieuws

Voetbalwereld krijgt krop in de keel na zeer emotionele beelden

27 Mei 2024

Alle Club-fans zaten gisteren op het puntje van hun stoel toen er in het slot van de wedstrijd nog een VAR-fase kwam. Bij één Blauw-Zwarte fan was de spanning nog net wat meer te snijden. De 23-jarige Janis bekeek de wedstrijd omwille van gezondheidsredenen thuis en dat zorgde voor prachtige beelden.

VoetbalNieuws
Het Laatste Nieuws

Familie van terminaal zieke Janis (22) hoopt op meer onderzoek naar zeldzame spierziekte Huntington: “Er wacht hem verschrikkelijke verstikkingsdood”

13 Mar 2024

Huntington-patiënt Janis De Zitter (22) en familie waren dinsdagavond te gast bij Gert Verhulst in het Play4-programma De Tafel van Gert. Met een urgente vraag om onderzoek te doen naar de ongeneeslijke ziekte. “Voor Janis is het te laat. Elke dag kan nu zijn laatste zijn. Maar probeer dan tenminste om anderen te helpen”, zegt zijn mama Annabel Forêt (45). Al loopt de steunactie voor Janis nog niet zoals gehoopt.

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

22ste verjaardag zou zijn laatste worden maar Janis doet er nog een jaartje bij: “Hij blijft vechten”

01 Feb 2024

KORTRIJK/AVELGEM - Janis De Zitter kreeg bij zijn 22ste verjaardag 2.000 kaartjes. Het zou wellicht zijn laatste verjaardag worden. Maar kijk, zijn 23ste verjaardag op 14 maart komt in zicht. Hij heeft nog een kleine bucketlist en zijn familie zet een steunactie op.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Familie wil laatste wensen van terminaal zieke Janis (22) vervullen: “Toen euthanasie ter sprake kwam, brak zijn hart”

31 Jan 2024

Herinnert u zich Janis De Zitter nog? Nadat Vlaanderen z’n hart toonde door hem 2.000 kaartjes voor zijn 22ste verjaardag te sturen, stevent hij nu af op zijn 23ste en wellicht laatste verjaardag. Janis lijdt aan de ziekte van Huntington, waardoor elke dag zijn laatste kan zijn. “Hij beseft dat, maar toch blijft hij lachen”, zegt zijn mama Annabel Forêt (45). Er is nu een steunactie om zijn laatste dromen en een speciale uitvaart waar te maken. En daar speelt ook Club Brugge een rol in.

Het Laatste Nieuws