Bert collects for: Freedom for Tanguy Taller

Freedom for Tanguy Taller

Graag hulp bij de oplopende gerechtskosten, de ondersteuning van zijn gezin en het verzachten van het onmenselijk cel regime

 
€0 raised

1973 dagen.

 

Of 5 jaar 4 maand en 23 dagen. Zolang verblijft Tanguy al in een Cambodjaanse gevangenis. 20 uur per dag in een erg overbevolkte cel, waarbij er geen vierkante meter ruimte is persoon. Waar het kwik de komende 4 maanden nagenoeg niet onder de 30°C dipt op een betonnen vloer. Zonder hulp van buitenaf moet hij het daar doen met een kommetje rijst en wat komkommersoep twee maal daags. De stokslagen zijn na tussenkomst van het consulaat dan wel achter de rug, mentaal krijgt hij er nog elke dag. 

1973 dagen.

En dit omdat een drugssmokkelaar hem onder druk van zijn baas met de vinger wees. Dat Tanguy zogezegd de opdrachtgever was. Toen de eigenlijke organisator een jaar later zélf werd opgepakt voor gelijkaardige feiten in de Filipijnen, trok de smokkelaar zijn klacht in omdat hij niet langer hoefde te vrezen voor de veiligheid van zijn moeder en zichzelf.

Voor het Cambodjaanse gerecht maakte dit echter geen verschil uit. Een oordeel was geveld (bij verstek) en men komt daar niet op terug. In plaats  werd een ad-hoc overbrenging voor gesteld binnen het jaar na zijn arrestatie. De Cambodjaanse win-win. Zij hoeven zich niet te excuseren, Tanguy gaat naar huis. Maar daar steekt de Belgische justitie dan weer een stok in de wielen. "Er is geen wettelijk kader om een gedetineerde over te brengen zonder bilateraal verdrag", luidt het in Brussel. Wat echter niet correct is. De koning of de premier in zijn naam, kan een internationaal verdrag afsluiten naar eigen believen. Dus maw zit Tanguy al 4,5 jaar in "de Hel" -zo heet de gevangenis in de volksmond- omdat men in Brussel geen ad-hoc overbrengingsakkoord wil regelen. En terwijl dit voor Dhr. Olivier Vandecasteele (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Olivier_Vandecasteele) wél kon. Met een even groot schijnproces en draconische straffen.

Overleven kost erg veel in de gevangenis en daarbovenop komt nog eens het feit dat hij een gezin heeft die volledig van hem -en dus nu van ons- afhangt. Zijn vriendin is zelf een wees en heeft geen sociaal vangnet. Werken is nagenoeg onmogelijk in combinatie met een goede opvoeding voor hun zoontje Elon, gezien een full-time job in Cambodia 10-12 uur per dag, zes dagen per week betekent.

Na 5,5 jaar en 150000€ is het erg moeilijk om dit alles én de gerechtskosten die ook oplopen nog te bekostigen en we vragen daarom jullie steun...

Is Uw bijdrage groot of klein, we zijn U er heel erg dankbaar voor, ook namens Tanguy, Alein en Elon

Updates

Loading...
Started on 08/01/24
Viewed 170x

Fundraiser organised for:

Steunactie voor zoon die bijna 5 jaar in Cambodjaanse gevangenis zit

Collector for this fundraiser:

Bert Deracourt

Bert Deracourt

 
€0 raised

Donations

 
Show all donations
Started on 08/01/24
Viewed 170x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Family
Report abuse