Steun Liset in haar strijd tegen kanker

Steun Liset in haar strijd tegen kanker
De kinderen van Liset en Stephan
Share this fundraiser via:

Bij een strijd tegen kanker horen geen financiële zorgen. Daarom zijn wij, de kinderen, deze steunactie gestart.

 

Steun Liset in haar strijd tegen kanker!

Onze wereld stond even stil. Het was toch kanker… 

Een aantal dagen later kwam het nieuws dat het al uitgezaaid is, met de prognose dat Liset zonder behandeling nog drie maanden te leven heeft. Onze oproep: steun deze actie!

De afgelopen vier jaar tot nu

Liset heeft al vier lange jaren dag en nacht pijnklachten. Na vele onderzoeken bij de huisarts en in het ziekenhuis werd er vleesbomen in de baarmoeder gevonden. Een lange zoektocht met verschillende aangepaste dieetvormen, pijnmedicatie en therapieën kon de pijn niet laten verdwijnen. In het voorjaar van 2023 werd besloten om de baarmoeder met de vleesbomen te verwijderen. Een forse ingreep, maar de operatie was geslaagd! Liset voelde zich veel beter en er was sprake van een directe afname van de pijn. Liset kon thuis gaan herstellen van de operatie. 

Helaas ging het thuis in een snel tempo bergafwaarts. De pijn was terug en nog heftiger. Liset kon nauwelijks eten en was inmiddels al meer dan 7 kilo afgevallen. Meerdere keren is Liset naar de spoedeisende hulp geweest, de pijn werd immers steeds heftiger. Hoewel de operatie geslaagd was, werden er in de baarmoeder kankercellen gevonden. De cellen die nog achter waren gebleven zouden met bestraling te behandelen zijn (stadium 1). Liset werd opgenomen in het ziekenhuis om de pijn en misselijkheid te behandelen en om verder onderzoek te doen. Na nieuwe CT-scans kwam op 9 mei wederom slecht nieuws. De kanker was uitgezaaid en zit in de longen, lever en lymfeklieren. Onze wereld zakte onder onze voeten vandaan. Vol wanhoop en ongeloof kwamen wij samen in het ziekenhuis bij Liset. Hartverscheurend verdriet en angst voor wat de toekomst zou brengen werd samen gedeeld. In het ziekenhuis werd aangegeven dat zonder chemotherapie Liset nog maximaal drie maanden zou hebben. Ondanks het verdriet startte de zoektocht naar een passende behandeling.

Het leven van Liset

Liset (58) woont met Stephan in Weerselo, daar geniet zij van hun fijne huis en levendige tuin. Liset is ook graag bezig met gezonde voeding en een bewuste leefstijl, zowel thuis als in haar praktijk. De meeste mensen kennen Liset als zorgzaam en als iemand met een luisterend oor. Met een dosis humor en energie werkt ze met veel plezier bij Deterd Mode in Borne. Door haar warme en persoonlijke contact, staat zij ook voor velen klaar met de voetreflexbehandelingen en coaching.

Bovenal is Liset de grote liefde en maatje van Stephan en de liefste moeder voor Merle en Demi. Voor Manon, Laura en Patrick is Liset een extra ouder die zij jaren geleden met veel liefde in hun harten hebben gesloten. Daarnaast is Liset samen met Stephan een liefdevolle en trotse oma en opa voor de kleinkinderen. 

Liset en haar kinderen hebben al veel meegemaakt samen. De vader van Merle en Demi is, toen de meiden nog jong waren, overleden. Dat Liset nu ernstig ziek is, is een logischerwijs een nachtmerrie voor haar dochters. Het geeft veel pijn, maar er heerst ook veel wilskracht. Merle en Demi willen alles op alles zetten om te zorgen dat hun moeder de best passende zorg krijgt.

Het is onmogelijk om in een paar zinnen te beschrijven wat Liset voor ons allemaal betekent, maar het is overduidelijk dat zij onmisbaar is voor ons.

Behandeling

De behandeling, die door de reguliere zorg in Nederland aangeboden wordt, is erop gericht om door middel van chemotherapie de kanker te bestrijden. Hier was de boodschap uitzichtloos: ‘Mevrouw u wordt nooit meer beter, de kanker is niet te genezen!’. Dan wordt het ineens heel donker. 

Om haar levensverwachting te vergroten en haar levenskwaliteit zoveel mogelijk te behouden, heeft Liset gekozen voor in Duitsland aangeboden behandelingen. Zoals een plaatselijke chemo waarbij alléén de kankercellen aangepakt worden en de gezonde cellen niet worden aangetast. De complementaire zorg die in Duitsland al jaren met succes wordt aangeboden, met als doel het immuunsysteem te versterken en ervoor te zorgen dat de chemo goed aanslaat. 

Deze chemo vindt plaats in het universitair ziekenhuis in Frankfurt, wordt uitgevoerd door een, in kanker gespecialiseerde arts. Deze arts heeft in de afgelopen jaren hele mooie resultaten geboekt. Aanvullende behandelingen binnen de complementaire zorg, worden verzorgd door een tweetal Natur-artsen in Gronau. Door de unieke manier van werken van deze artsen en hun heldere visie op kankerbehandelingen hebben we weer hoop gekregen. De genoemde artsen hebben in een samenwerking van meer dan twintig jaar, meerdere mensen met kanker succesvol behandeld. Deze waren in Nederland opgegeven. Er zijn meerdere voorbeelden genoemd, waar mensen na hun behandeling acht tot tien jaar hebben geleefd.

Liset is inmiddels gestart met de behandelingen. Na de eerste twee weken zien we positieve resultaten. Liset slaapt goed, de misselijkheid neemt af en eten gaat weer steeds beter. We zien weer licht puntjes. 

Er is helaas ook een keerzijde, namelijk dat het een traject is dat niet wordt vergoed door de zorgverzekeraars. 

Financiële zorgen

Na het bericht dat Liset nog enkele maanden te leven heeft, neemt de wanhoop het over!

Op dat moment is niets belangrijker dan het samenzijn en het aansterken van Liset. Bij een strijd tegen een ernstige ziekte, wat alle aandacht en focus vergt, is geen plek voor financiële zorgen. Echter is er wel véél geld nodig voor het traject waarmee Liset in Duitsland gestart is.

Daarom zijn wij, de kinderen, deze steunactie gestart. Elke bijdrage - klein of groot - is erg welkom en zal goed worden besteed aan het mogelijk maken van de behandelingen voor Liset. Het geeft ons veel steun om te zien dat mensen met ons meeleven en helpen waar kan. Daarom willen wij iedereen die Liset een warm hart toedraagt vragen deze actie te delen. 

Veel liefs en dankbaarheid,

de kinderen van Liset en Stephan.

 

PS: Updates en ontwikkelingen over Liset zijn te volgen via deze pagina.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 26/05/23
Viewed 17890x

Fundraiser organised by:

De kinderen van Liset en Stephan

De kinderen van Liset en Stephan

 

Donations

 
Show all donations
Started on 26/05/23
Viewed 17890x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Medical Family
Report abuse