Professionele kooien voor quarantaine & ziekenboeg

Professionele kooien voor quarantaine & ziekenboeg
Catopie vzw

 

Hebben jullie al katten? Zijn jullie al van start gegaan? Wanneer gaan jullie open? Deze vragen krijgen we zeer regelmatig. Om daarop een antwoord te kunnen bieden, nemen we je even mee achter de schermen van Catopie vzw.

Zonder erkenningsnummer (ook wel HK-nummer genoemd) van Dienst Dierenwelzijn mogen en kunnen we niet starten. Dat nummer kunnen we pas aanvragen als ons kattenhuisje volledig in orde is. Waarom? Dienst Dierenwelzijn zal bij ons langskomen en het huisje wel of niet goedkeuren. We doen er alles aan om met de middelen die we hebben het huisje volledig cat proof te maken en houden hiermee rekening met de wetgeving (https://www.vlaanderen.be/dierenasielen/dierenwelzijnseisen-voor-een-dierenasiel) en welzijn van de kat. Die middelen zijn er (nog) niet.

Sinds de officiële akte van het huis getekend werd op 22 mei zijn we in actie geschoten. Momenteel bouwen en renoveren we verder aan de plek waar quarantaine en de ziekenboeg zullen komen. Dat is ons startpunt. Onze dierenarts, Ulrike Cocquyt, legt alles mooi uit in onderstaand filmpje.

We gaan all-in. We willen een goede basis leggen. Daarvoor hebben we maar liefst 16 000 euro nodig. *slik* Deze prijs omvat op maat gemaakte hygiënische hokken voor onze katten in quarantaine en de ziekenboeg. In totaal kunnen we hiermee 19 katten opvangen. 

Het is vrij duidelijk. Zonder deze kooien kunnen wij niet starten. We krijgen al volop aanvragen voor poezen met kittens en gevonden kittens. Het is dan ook hoogseizoen. Een seizoen dat wij moeten missen omdat we de middelen nog niet hebben. Dat frustreert ons. 

Wil of kan jij ons een hart onder de riem steken? Wil jij ons asiel verder mee vorm geven? Als we 16 000 mensen kunnen bereiken die elk €1 storten, hebben we ons doel behaald. Hoe fantastisch zou dat zijn?

We kunnen jullie hulp altijd gebruiken, maar nu meer dan ooit.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 01/08/24
Viewed 1772x

Fundraiser organised for:

Catopie vzw

Catopie vzw

Fundraiser organised by:

Catopie vzw

Catopie vzw

 

Donations

 
Show all donations
Started on 01/08/24
Viewed 1772x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Animals
Report abuse