Help mijn zus terug naar huis te krijgen!!

Help mijn zus terug naar huis te krijgen!!
Kimberly Mergits
Share this fundraiser via:

Hallo iedereen, Wat begon als het afsluiten van een fantastisch weekje vakantie eindigt in een nachtmerrie.

 

Hallo iedereen,

Wat begon als het afsluiten van een fantastisch weekje vakantie eindigt in een nachtmerrie.

Kim mag Turkije niet verlaten tot de zaak van de gevonden steen opgelost is. Dit kan weken duren en die financiën heeft ze niet. Als ondersteuning is de mama van Kim afgereisd naar Antalya waar ze nu voor 14 dagen in een klein appartementje verblijven. Vanaf 1 oktober (einde zomertijd in Turkije) zal het appartementje meer dan 3 voudig duurder zijn dan nu (onbetaalbaar dus) Er wordt ook een advocaat in de arm genomen en er moeten later ook weer tickets huiswaarts geboekt worden. Zonder te kunnen werken dreigt Kim dan ook haar thuis appartement te verliezen als er geen huishuur betaald wordt. AUB help Kim om deze nachtmerrie door te komen.

Hieronder het verhaal van Kim en Warre dat in de krant verschenen is.

> Een koppel uit Deurne mag Turkije niet verlaten na hun vakantie, omwille van drie stenen die ze hadden opgeraapt om thuis in hun aquarium te leggen. Turkije verdenkt hen nu van de smokkel van archeologische artefacten.

“Zaterdagavond zouden we op de luchthaven van Antalya het vliegtuig naar huis nemen, na vijf dagen vakantie”, vertellen Kim en Warre uit Deurne. “Onze gezamenlijke koffer moest door een scanner. We werden meteen apart genomen. Ze wezen op drie stenen die in onze koffer zaten. Ze wilden weten of die uit een museum hadden meegenomen. Maar we zijn tijdens ons verlof niet eens in de buurt van een museum geweest.”

De stenen hadden ze achteloos opgeraapt tijdens een daguitstap in Manavgat, een stadje ten oosten van Antalya. “Ze lagen op een braakliggend terrein, tussen andere stenen en wat op bouwafval leek”, zegt Warre.

“Eén steen was een hand groot, zandkleurig, en erbovenop had iemand precies een bloemetje gekerfd. De andere twee waren driehoekig - het soort waarvan je er tientallen op het strand vindt. Het was zeker geen pilaar van een tempel of zo. Ik nam ze mee, om thuis in mijn aquarium te leggen. Dat doe ik vaak op vakantie.”

In de luchthaven vormden de drie stenen dit keer een groot probleem. Het koppel mocht het vliegtuig niet op, en ze werden de hele nacht apart gehouden. Kim werd uiteindelijk op zondagochtend naar de rechtbank in Antalya gebracht. “Waarom alleen ik, weet ik niet”, zegt ze. “Misschien omdat ik de tickets geboekt had?”

“Ik moest vingerafdrukken afstaan, ze namen mug shots, en ik werd in een busje vervoerd tussen mensen die handboeien omhadden. Alsof ik een crimineel was.”

De rechter liet de vrouw zondagmiddag vrij. Maar ze mag Turkije niet verlaten, in afwachting van het onderzoek van de steen door een museum in Antalya. Elke maandag moet de vrouw zich melden bij een politiekantoor.

“Hoelang dit zal duren, weten we niet”, zegt het koppel. Ze ontdekten ondertussen dat in 2014 een andere man uit Deurne ook het land niet uit mocht nadat zijn zoontje een steen opraapte. Pas na acht weken was de situatie uitgeklaard.

“We hebben nu een appartementje gehuurd voor twee weken, en onze werkgevers zijn gelukkig begripsvol”, zegt het koppel. Warre: “Kan ik het land verlaten? Ik weet het niet. Dat wil ik navragen op de Belgische ambassade, waar ze ons gelukkig goed bijstaan.”

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started 6 days ago
Viewed 10214x

Fundraiser organised by:

Kimberly Mergits

Kimberly Mergits

 

Donations

 
Show all donations
Started 6 days ago
Viewed 10214x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Emergency Legal
Report abuse